031 559 553     Kontakt

Gibanje v naravi

Image title

Tudi letošnji pretečen Kraški maraton kaže na kakovost terapije v teku. Biti v telesu in slediti toku gibanja. Iti naprej in ne nazaj. Pustiti miselne komplikacije in se spustiti v ritem telesa v naravi. Tek očisti veliko energijske umazanije iz telesa. Tek ozemljuje. Skozi stopala se energijsko prizemljiš po par kilometrih.

V sklopu Maratonske univerze smo si dva dni pred maratonom ogledali dokumentarni film Maraton in pogovor z ultramaratonko Andrejo Sterle Podobnik v dvorani Kosovelovega doma Sežana. V filmu je bil predstavljen Integralni tek. To je celostni tek, več kot antistresna dejavnost in športna aktivnost premagovanja lenobe in samodokazovanja z doseganjem ciljev, neodvisen od tekmovanj, s preseganjem mej, v svobodi transcendentnega stika z naravo, z integracijo telesne in duševne izpolnitve, v duhovnem zlitju s krajino.  Tek spominja na pragene pračloveka.

Še posebej za terapevte velja zakonitost, da velja živeti kar delaš. Terapijo izvajati v temeljih do sebe osebno.  Tek je odlična priložnost, da se ga tako uporablja. Poleg ostalih samoumevno nujnih samozdravljenj dela na sebi in re/aktivnosti v objemu narave.