031 559 553     Kontakt

Razvoj turizma

V okviru projekta Odstiranja znanj prednikov, v ciklusu predavanj, smo povabili sodelavko iz fakultete za turizem Turistika dr. Tadeja Jere Jakulin. Skupaj se angažiramo za uvajanje geomantije na sistemski ravni v turizmu. Predavanje dr. Tadeje v petek 15.02. v Polzeli z naslovom : Sistemsko mišljenje za razvoj turizma v lokalnem okolju. Po predavanju bom na razpolago tudi za vprašanja o geomantiji, turizmu in zdravju domovanja. Robi Lavin

Image title

O predavanju: Turizem v lokalnem okolju je pogosto v rokah odločevalcev, ki razmišljajo v časovnem okviru volitev, linearno. Sistemski način razmišljanja popelje tako odločevalce kot izvajalca na popolnoma nov nivo razmišljanja – razmišljanje z vidika velike slike, ki presega kratko časovno obdobje nekaj let in, ki povezuje, združuje vse deležnike v turizmu in njegovem okolju. S pomočjo usmerjenosti v rešitve, soustvarjanja in znanja s področij turizma, sistemov se naučijo gradnje modelov, ki ponazarjajo dejansko rešeno situacijo v okolju.

Dr. Tadeja Jere Jakulin je mednarodno uveljavljena predavateljica in strokovnjakinja na področju turizma. Poleg rednega dela na Fakulteti za turistične študije Turistica predava na univerzah po svetu od Hrvaške, Pariza do Kitajske. Je redna članica panela turističnih strokovnjakov Svetovne turistične organizacije UNWTO.