Cikli

Trening zaznave menjave ciklov in vibracij narave poteka neprenehno, ko smo navdušeni in raziskovalni odkrivat plast za plastjo pokrajine. Navdahnjenost iz duše sobivanja z naravo je spontana in podedovana. Pridobimo jo z odprtostjo do srčnega dialoga z govorico Zemlje.

Večkrat se nam pojavi priložnost za napredovanje na neposreden in poseben način, ko le gremo naprej skozi navzoč proces. Lahko je še tako nenavadno. Tudi če deluje izziv za iti skozi šivankino uho. Ko pridemo skozi zagledamo novo obzorje novih možnosti za nadaljevanje poti. Vkolikor tega ne izkoristimo in ostanemo na istem mestu, se situacija pokaže kot ogledalo, ko velja počakati na nov termin. Temu se astrološko vidi retrogradno situacijo. Prav v tem obdobju povezanim z zimskim solsticijem smo pred izzivom izkoristiti učinkovito prehode podarjenih konstelacij.

Koliko smo zastrupljeni z zavajajočimi informacijami medijev že ptički čivkajo. Toda kdaj dejansko odklopimo te moteče vplive v naši zavesti je ključno izhodišče. Pri tem nam narava govori kako smo zašli. Ko jo poslušamo dobimo ogledalo. Govorijo živali, drevesa, reke, bitja narave. Ta korak vstopa v komunikacijo z Zemljo je odločilen. Zagotovi nam sidro s svetom resničnosti taka kot je.

Kako naučiti sebe in druge da razmišljaš s svojo glavo. Kako se vaditi v preizkušnjah. Kako se izmojstrit v svojem delu. Kako razumet aktualne razmere iz več zornih kotov. Vse to so vprašanja, ki terjajo odgovore, ko se res prepustiš spremembam. Odgovore iščemo v sebi in skupaj. Vse to se zaznava v finih plasteh okolja: kot vibracija zavesti.

Najbolj nastrada naša nevednost in naivnost, ko kolektivno trčimo v slepo ulico. Da se osvobodimo ujetosti v pasti odvisnosti od prevladujoče dekadence, je potrebno izpolnjevati pogoje preobrazbe. To so univerzalne zakonitosti zapisane v naravi in naši notranji biti obstoja preživetja v sledenju ciklov. Pri tem linearni pristop odpove. Srečamo se z izzivi razpadanja obstoječe strukture in porajanja nove. Kot menjava ritmov narave in astroloških konstelacij. Razumevanje samoumevnosti spremembe velja aplicirati v novo paradigmo, o kateri bomo govorili na Konferenci Preobrazba Zemlje in človeka za Zimski solsticij.

Zimski solsticij nam sporoča: izkoristi prehod v novi ciklus ki prihaja. Prebujaj zavest o preobrazbi. Odkrivaj znanje v svetlobi novega povezovanja. Ko presežeš mejo in greš čez, kar je na voljo vsakemu dandanes ki je iskren v srcu, potem dobiš darilo zavedanja kdo smo in kako se cikli menjajo.

Končno sporočamo da bo tudi letos Konferenca za zimski solsticij Preobrazba Zemlje in človeka. Nastopajoči bomo predstavili spoznanja o skupni preobrazbi, vsak iz svojega delovnega področja, raziskovanja in osebne izkušnje. Odkrivamo hologram stanja v katerem se nahajamo kot civlizacija. Postavljamo izhodišče za razmislek in refleksijo: kako prepoznat sporočila časa & prostora, in se posvetit spremembi v skladu s klicem skupne duše sobivanja z Zemljo. Dogodek je darilo za ozaveščanje, mreženje in delitev znanja.

Na konstelacije prehodov, menjave ciklov in praznike se nam ciklično pokaže značilen vzorec preobrazbe kot priložnost za novi preobrat. Ko začutimo vrednost preobrata časa s svojo kvaliteto, se cikel spet aktivira v novo fazo. Da je učinek za dobro vseh, velja posvetitev odpreti v stiku s svetim.

Zamujene priložnosti in napačne odločitve nas veliko stanejo. Prihaja obdobje novih posvetitev, ki so na razpolago za uporabo v konstelacijah okrog solsticija. Ponotranjiti primerno cikle življenja niso učili v šoli. To se uči v novi šoli življenja, ki zapolnjuje vrzel obstoječega šolskega sistema in vzgoje družbe. Nova šola je vidna v arhetipskem obrazu krize. Prihaja čas novih znanj, ki jih daje internet Zemlje.

Sodelovanje s prostorom se je potrebno prvenstveno naučiti iz tradicije. To je predpogoj v razumevanju kako so naši predniki preživeli, se učili od narave in iskali prilagajanja s cikli. Po drugi strani nam je vsak dan na razpolago začutiti sedanje stanje v okolju, kako se spreminja in kje se trenutno nahaja v svojem razvoju, zapletih in preobrazbah globalno in lokalno.

Temne sile tega časa so precej perfidne ko smo v neodločnosti kaj hočemo. Takrat vstopijo v nas kot značilna preizkušnja, ki nas postavlja prav pred to neodločnost v soočanju z zunanjimi motnjami. Kot odraz naše notranje konfuzije. Blagoslov svetlobe pride v pomoč takrat ko vemo kaj hočemo in znamo pokazati priklon tudi ko gre veliko stvari narobe.. Spoznamo da je vse prav, tako kot govori zakon življenja

Drvimo v soočanje s senco človeštva vedno bolj neposredno. V mitološkem izročilu je zapisano sporočilo o pojavu prikazovanja nevidnega sveta. Soočimo se s pošastjo ki kaže našo lastno senco. Pomen te zgodbe je v razvozlavanju njene vloge. Zveri ki jih gledamo naokrog so nam v pomoč pri prepoznavanju sil preobrazbe, v razkroju starega in nastajanju novega cikla

Ob dnevih podarjenih potencialov za posvetitev je izziv pristopiti k aktivni preobrazbi, kot osebni ali skupni ritual. Ta čas je pravzaprav lahko vsak dan. Toda konstelacije Neba in Zemlje ob posebnih ciklih menjave kozmičnih in zemeljskih kvalitet, imajo poglobljeno danost za podporo pri novih začetkih. Če jih izvajamo z duhovno posvetitvijo in odločitvijo se osebno spremeniti, smo na poti ustvarjanja novega.

Meditacija: Odmisli nepotrebne aktivnosti glave in se posveti odpiranju srca. Naj se srčno občutenje širi v planetarni prostor kot mavrična roža. Dovoli si biti del univerzalne lepote, radosti in radovednosti kaj nastaja, ko tako generiraš v svet širjenje sprejemanja sveta tako kot je.

Molitev: Naj se odpre svetlobna mreža podpore preobrazbe do holograma v katerem smo vključeni v delu, domu, družbi in sodelovanju