Coaching

Coaching je svetovanje, kazanje ogledala, spodbujanje pri soočanju s samim sabo: svojimi potenciali in trenutnimi izzivi pri odločitvah. Sodelovanje v coachingu pomeni da sodeluješ s samim sabo. Ko se pogovor opravi, se okrepi stik s svojim izvirnim zavedanjem. Razširi se zorni kot zavedanja sebe, prostora bivanja, odnosov in dela.

Kako prepoznamo dober coaching? Vsekakor po učinkovitosti vodenja po labirintu življenjske zgodbe. Coaching prepoznava faze pri vseh plasteh labirinta, dokler ne pride proces v središče. Tam se srečamo s svojim izvorom rešitve. Pot do tja je polna razburljivih in raziskovalnih odkritij svojih ujetosti v omejitve. Potreben je pogum in želja se srečati s samim sabo

Kako deluje coaching? Poglobljeni pogovor se odvija odkrito do duše. Bistveno je da duša spregovori in se ji prisluhne. To pomeni da poslušamo sebe. Osebnostne motnje in vzorci vedenja so odraz naše stopnje zavesti. Prav tako podvigi, preizkusi na duhovni poti in ozdravitve. Svetovanje je namenjeno spodbujanju k učinkovitemu soočanju s sabo in celostnemu odločanju.

Pri delu svetovanja, ki ga opravljam z ljudmi, za pomoč pri odnosu do zdravja, dela in osebnih sprememb v aktualnih razmerah, je opazen značilen simptom kritičnih zdravstvenih simptomatik. Veliko jih ima izrazita zdravstvena nihanja in težave s pomanjkanjem energije ter pogostimi telesnimi obolenji. Skupni imenovalec je pomanjkanje preobrazbe dela na sebi, pri uvajanju novega načina življenja in odpravljanju kroničnih osebnih problemov. Takrat pritisne protisila sence v telo. Vitalnost se zaustavi in prevladuje energijski zastoj. Zato velja spremembe bolj vzetI v svoje roke in se na novo povezovati z naravo.

Holistična pomoč deluje z obravnavo vzrokov na več ravneh bivanja in delovanja. Šele ko vse ravni ozavestimo v skupno sliko sinteze, smo pripravljeni za preobrate. Danes je faktor globalnih sprememb lahko past, vkolikor ne ozavestimo duhovnega ozadja preobrazbe in ustrezno ponotranjimo, Potem prepoznavamo priložnosti na nov način.

Terapija pomaga toliko kot si pripravljen. Razen če potrebuješ take vrste ogledalo da se zagledaš v omejitvah in zapažanju volje po preseganju sebe. Potem si želiš iti preko lastnega okvirja, ki prav ta povzroča bolezen. Takrat se odpreš novim možnostim za aktiviranje samozdravljenja