Seminar Preboj Park Škocjanske jame

Delavnica Holistični seminar Preboj: sobota 11.09. 2022 od 10h do 15h
Zdravim se z Zemljo: Park Škocjanske jame

Zdravim se z Zemljo delavnica geomantije je namenjena za krepitev zdravja v Parku Škocjanske jame, osebno preobrazbo in poglobljena doživetja s potenciali pokrajine za samozdravljenje.

Smo v času pretresov. Prihod preobrazbe se zgodi, ko se zavestno odpremo dogajanju in ga spreminjamo. Prelomnice aktualnega obdobja imajo svoje zakonitosti. So nadaljevanje stopnjevanja ogledal okolja: kdo smo kot posamezniki in civilizacija. Kako ponotranjiti zunanje razmere in se posvetiti spremembi zavesti je pravo vprašanje na pravem mestu. To mesto je v nas samih. Ko vstopimo globlje vase in se prizemljimo, odkrivamo odgovore kako naprej.
Najbolj izrazita prelomnica tega časa je soočanje s skupnimi vrednotami, potrebami in zakonitostmi sobivanja. Spoznavamo kako smo ranljivi ko se poruši skupni temelj. Iščemo nove načine za reševanje skupne eksistence in obstoja duše okolja. Ta se kaže kot klic k medsebojni pomoči in zdravljenju. Da lahko stojimo učinkovito na svojih nogah, z notranjo odpornostjo in odprtim duhom za trpljenje, je potrebna osebna praksa. S tem smo uglašeni s procesi preobrazbe med svetom in samim seboj.
Delavnica geomantije v Parku Škocjanske jame temelji na programu povezovanja z Zemljo, sproščanju, odkrivanju sporočil prostora za naše osebno in skupno delovanje ter krepitvi zdravja. Namenjena je za poglobljeno doživetje preobrazbe, s pomočjo holističnega pristopa mentorsko vodene delavnice, z avtentičnim programom iz danosti pokrajine.

Vedno bolj se potrjuje da smo v stopnjevanju ekoloških in eksistencialnih izzivov. Prav zato nujno potrebujemo duhovno prakso za vzdrževanje notranjega miru in povezanosti s podpornimi silami Zemlje. Bolj kot bomo širili skupno zavest zdravljenja, bolj se bodo razreševale nam nastavljene neznanke.
Neprenehna pozornost v negativizem, pesimizem in indoktrinacijo kolektivne drame ubija duha. Vkolikor se ne oddaljimo v zdravo distanco, z ohranjanjem in vzdrževanjem svoje integritete, postanemo sužnji v subtilni obliki. Z ubogljivim izvajanjem navodil, ki prihajajo iz strani sistema. Zato je trening osredinjenosti v lastni povezavi stika z Zemljo in Nebom osnova za duševno zdravje.
Pregorevanju je podvržen vsak četrti Slovenec. Terapevtska praksa ki jo izvajamo potrjuje, da smo v imperativu po spremembi načina življenja. Prelomnica je tako izrazita, da jo velja upoštevati tudi po covid scenariju, v novih izzivih preobrazbe.
Kaj nas najbolj žuli in muči pri izzivih sprememb dandanes? To je prtljaga preteklosti, ki ne služi ničemur. Toda jo nosimo zaradi lastne obrambe pred samim sabo. Poleg tega je potencial razvoja zamašen, če se ne sprostimo k novemu. Ko v razširjenem stanju zavesti zagledaš svojo obrambo, je to prvi korak k viru preobrazbe.
Iskanje sebe v naravi je vedno v dialogu. Drevesa govorijo. Gozd govori. Učenje govorice prostora je geomantična abeceda.
Iskanje duhovne povezave na svetih krajih, molitev za mir in krepitev zaščite ter blagoslova za okolje. Velik izziv za današnje razmere je tudi velik potencial za pomoč pri skupni zavesti, ko se soočamo kako smo soodvisni v skupnem prostoru bivanja.
Delavnice geomantije reflektirajo stanje okolja, ozaveščajo sporočila Zemlje in dajejo podporo pri procesih preobrazbe. Z vajami samozdravljenja se posvečamo odpuščanju številnih motenj in krepitvi prizemljitve. Bistveno je doživetje pokrajine ponotranjit v osebne spremembe.
Zdravljenje sebe je osnova. Samozdravljenje v naravi je temelj. Povezovanje z Zemljo je vodilo. Na delavnici geomantije v Parku Škocjanske jame bomo odkrivali skrivnosti prostora, krepili zdravje z geomantičnimi vajami na izbranih lokacijah parka in se posvetili programu osebne spremembe, v skladu z aktualnimi izzivi 2022.

Zdravim se z Zemljo. Delavnica geomantije za krepitev zdravja v naravi, osebno preobrazbo in povezanost z Zemljo.

Nove meditacije za notranjo stabilnost in uglašenost s procesi preobrazbe Zemlje.

Mentorsko voden program v Parku Škocjanske jame. Organizator: Zavod Anima Mundi

Mentor Robi Lavin

Škocjan na Krasu, Škocjanske jame in Matavun so maternica telesa Krasa. Predstavlja glavni geomantijski podzemeljski organ Krasa in najpomembnejši podzemeljski pojav na Krasu, geomorfološko in mikroklimatsko ohranjen ekosistem podzavesti pokrajine, z izjemno prostornino podzemnega kanjona na dnu in sistemom vodnih jam, skozi katerega teče reka Reka. Škocjan je protipol Štanjelu, ki je najvišja točka Krasa.   Škocjanske jame presnavljajo energije preobrazbe. V značilni geologiji flišnih kamnin, ki so iz kremenovih peščenjakov, konglomeratov in laporja, se zbira voda reke Reke, ki po tem, ko prestopi na apnenec, ponikne v Škocjanske jame. Na nastanek in smer rovov je vplivala plastovitost kamnine in tektonska porušenost, presledki med plastmi kamnine in prelomne cone.  Ponor Reke in njen podzemeljski tok predstavlja skrivnosti podzemeljskih arhetipov. Pokrajina na tem območju je privabljala človeka že od pradavnine. Vsak zavesten obiskovalec tukaj dožiivi spremembo energijskih stanj v telesu pod popkom. Obiskovalcu se ostaline podzavesti poganjajo v tok sprememb in ponovnih preobrazb.