Devin

Devin je del energijskega trikotnika z Strunjanom in Trstom. Devin z bližnjim Sesljanom povezuje Rilkejeva pešpot, imenuje se po pesniku Rilkeju, ki je tukaj napisal svoje Devinske elegije, s katere se sprehajalcem odpira čudovit razgled na severni del Jadranskega morja. Devin ponuja doživetje odprtosti in kreativne komunikacije z okoljem.

Image title

Delavnica v Devinu se bo 22.09. 2018 izvajala z geomantijskim vodenjem po Rilkejevi poti in območju obale. Program tečaja je zasnovan holistično in po načelu GENIUS LOCI, to pomeni izhajajoč iz arhetipov lokacije. 

Devin je preizkušena lokacija iz naših matičnih tečajev – v holonu Krasa do morja, v navezi z širšim makro čezmejnim področjem med Slovenijo in Italijo – v triadi energijske mreže. Po vzoru tradicije, za tovrstna območja je treba skrbeti z živim stikom do počel pokrajine, obiskovanjem, čaščenjem svetosti krajine in ritmov letnih časov, izkustvenim izpopolnjevanjem in izobraževanjem neposredno v informacijskem polju prostora.

Geomantijske delavnice so znanja in veščine, z izkušnjo poglobljenega doživetja sebe in prostora, za postopno doseganje razširjene zavesti povezanosti z okoljem. Znanja so starodavna in sodobna. Veščine naravne. Naše energijsko polje se skozi tako doživetje prizemlji in spoji v širokem spektru blagodejnih pretokov biopolja narave.

Šolanje geomantije v odprtem okolju ima značilnost avtentičnega doživljanja potencialov pokrajine, učenje iz njih, preseganje mentalne zaprtosti, pridobitev pretočnosti z Zemljo in razvoj intuitivnih sposobnosti.