031 559 553     Kontakt

Ozvezdje neba na zemlji

Image title

Z naslovom “Presenečenje v svetem znamenju- megalitske konstrukcije na zemlji tako kot zvezde na nebu med Sotlo in Savinjo severno od Save”, je v ciklusu predavanj Odstiranja znanj prednikov v mali dvorani kulturnega doma Polzela 16.06. pater Karel Gržan predstavil sistem med seboj povezanih kamnitih tvorb na območju doline Gračnice, ki so popolna kopija ozvezdja z našega nočnega neba. In ne samo da presenečajo astronomsko znanje naših prednikov, natančna razmerja med ozvezdji, pozitivno delovanje energijskih polj na človeka, ampak je presenetljiva tudi velikost tega sistema.
Ozvezdja so kot prerisana. Kamnite linije, veliki osamelci, stene, skalni spodmoli so vprostor dejansko postavljeni po zvezdnih koordinatah in vsekakor ne naključno.

Image title

Ugotovitve Karla Gržana so njegovo življenjsko delo. Sporoča : Raziskovanje pokrajine brez duhovne predanosti vodi v slepo ulico. Srčika duhovnega raziskovanja je prepoznavanje Božanskega na Zemlji. Delovna metodologija Karla Gržana je istovetna z univerzalnimi principi geomantije preteklosti, sedanjosti, za prihodnost : prostor narave in ljudi se ti odpira skozi ljubezen. Univerzalna ljubezen je brezmejna.

Publiki je predstavil kje so kolektivne stranpoti, pasti skrajnosti in kje je obtičala naša civilizacija. Prava pot, ki jo je vredno iskati in poglabljati, ko jo najdeš, je pot srca - v kateri je umeščena glava študiranja naravnih zakonitosti.

Spoznanja te vrste so kristalno jasna in enostavna : odkrivanje skrivnosti megalitskih svetišč je duhovna pot, ki uči spoznavanje sebe v vesoljni modrosti.