Doggy

Na pobudo Maksa Vrečko www.flaška.si  sem izdelal zoogram za pse in geomantijski simbol – za izdelek posode za pse Doggy Flaška. 

Avtor ideje Maks Vrečko je na začetku iniciativno razvil zasnovo izdelka. S standardom ki presega enodimenzinalnost. Smotrno združuje biološko, bioenergijsko in informacijsko dimenzijo. Je rezultat ekološko invativnega prizadevanja pobudnika, obsežnega duhovnega znanja in humanističnega poslanstva zdravstvene ekologije, starodavnih modrosti in kognitivne znanosti. 

Steklena pasja posoda za pitje strukturirane vode je novost na področju energijske tehnologije za zdravje okolja, ekologizacije uporabe vode in geomantijske ekosistemske ponudbe. Izdelek je nadaljevanje našega soustvarjanja, na podlagi izkušenj s steklenico Flaška.  Tokrat uvajam nov kozmogram, to je geometrijsko znamenje za zdravje živali, imenovan ZOOGRAM.

Image title

Zoogram je vgraviran na podstavek posode . S tem znakom se izdelek preko univerzalnega informacijskega polja povezuje z morfogenetskim poljem psov.

Image title

Izdelek je sestavljen iz dveh delov : steklene posode in podstavka. Posoda je izdelana iz kakovostnega stekla Steklarne Hrastnik. Steklo je tako kot steklenica Flaška obdelano s postopkom TPS, s katerim se vanj vtisne ustrezno vibracijo. V steklo je vgraviran geomantijski simbol. izvirni zapis je osnovan na vibraciji prapočela bivanja.

Image title

S posodo za pse smo hkrati ustvarili geomantijsko posodo z vodo v prostoru, ki s pomočjo univerzalnega geomantijskega simbola in vode v prostor širi blagodejno energijo. Vibracija biopolja vode izdelka se difuzno harmonizira z obstoječim energijskim organizmom prostora, kjer je izdelek postavljen. V tem kontekstu sledimo starodavnemu izročilu da je vse živo in prepleteno med seboj, z energijo in informacijami – narava, človek, prostor, živali, rastline,  minerali.. Posebej je povdarjen pristop uresničevanja vedenja Feng shuja vode v prostoru. Voda ima neizmerno vrednost za blagostanje, ki ga odraža primerno ustvarjena stanovitna in pretočna chi energija v prostoru.

Energijski učinek je pomemben tako kot osnovna funkcija posode. Poleg kakovostne hrane in gibanja je voda ključen dejavnik zdravja psa. Zoogram zmore zdraviti tudi določene pasje bolezni.

Image title

Podstavek posode ima obliko jajca.Jajce je simbol življenja, pri Doggy Flaški pa ne gre za katerokoli jajce, temveč jajce v razmerju, ki ga je izračunal Walter Schauberger. Gre za matematično razmerje med glasbenimi oktavami, kar zagotavlja, da je oblika harmonična.