Dopust

Kaj je dopust? Kako odgovoriti sebi ob vsaki novi priliki ponujenega dopusta, da resnično dosežeš zadovoljstvo. Tako kot ob krizah, enako velja ob tovrstnih vprašanjih, aktivirati proaktivno sebe pred časom ko se že poženeš v tok. Preden greš v nov tok, se velja izprašati kako kreiram svoj dopust.

Ko doživimo dopust tako kot si želimo, se dejansko odklopimo od konstante obstoječih obveznosti. To je predpogoj za dober učinek. Drugi pogoj je da se odklopimo v svojih notranjih stanjih duha, miselnega in čustvenega razpoloženja, skupaj s telesno sprostitvijo. Tretji pogoj je doseganje izpolnitve potreb na vseh teh ravneh. Preprosto si dovoliti dati duška za dušo in telo.

Biti srečen je danes floskula ali fasada, če nisi iskren do sebe tudi na dopustu. Zapraviš si lahko sprostitev duše, ker se zaganjaš tako kot prej. Podzavestni mehanizem je večkrat tako močan ker spremembe ne počnemo organizirano. Kaj sploh je sreča je prilika razmišljat v miru na dopustu pod drevesom, ob morju ali reki in priti do odgovora.

Kako se odklopiti od neprenehnih obveznosti in obenem regenerirati za nove podvige? Dokazano je da ponovni prihod na delovno mesto povzroča podzavestni šok, če je akumulirana nerazrešena težava na delovni mizi, ki terja hitro ukrepanje. Iz številnih izkušenj se lahko naučimo preprosto izboljšavo, kako si dopust drugače organizirat. Ko svoje delovne izzive damo v primeren kontekst skrbi zase, potem se zgodi tista željena sprostitev.

Dopust je dober za definirat užitek. Kako se nosiš za zaužiti tisto kar je bil običajno primanjkljaj. Potem sledi soočanje s pomenom globlje radosti. Plitki užitki so zelo zaželjena začimba zadovoljstva, toda niso bistveni pri definiranju smisla zauživanja prave sreče. Osrečiti sebe z globljim užitkom je lahko paradoks, če ni vključen pomen odkrivanja skrivnosti svoje in skupne duše bivanja.

Ko doseže dopust poglobljen učinek pomiritve in poglobitve vase, potem si na pravi poti pridobivanja preobrazbe. To je več kot adrenalinsko zabavanje. Čeprav tudi to ima svoj efekt, vkolikor znaš sproščat samega sebe ven iz cone udobja. Veliko naredimo zase ko se resnično srečamo s samim sabo na nov način, v doživetju obiskane pokrajine dopusta.

Najbolj pogosta ponavljanja vedenja za biti boljši so tudi pred, med in po dopustu. Pričakovanja so večkrat nerealna. Po dopustu se spet vrneš v isti okvir. Zato je smiselno razmisliti že pred dopustom kaj je namen vsega skupaj. Vkolikor je namen regeneracija in sprememba, pomagamo z delavnico Mesečev zaliv 06.08. ko se poleg sprostitve usposobimo s holističnimi vajami za svojo življenjsko prakso.

Preberi več: Poletje: sprostitev z Zemljo – Geomantija