Feng shui

Še vedno me sprašujete kakšna je razlika med feng šujem in geomantijo. Pravzaprav je ni. Toda praksa pri pregledu lokacij in ljudi prikazuje bistvene parametre, na katere velja biti pozoren pri prepoznavanju celovitosti in avtentičnosti diagnostike. Najbolj izrazito merilo je izvirnost. Vsak človek in prostor je izviren in unikaten.

Kaj vpliva na naše zdravje najbolj izrazito je vprašanje v ospredju vedno bolj. Poleg znanih obstoječih parametrov vpliva prehrane, je ob bok potrjeno dejstvo izrazitega faktorja bivalnega prostora. Kar je skupno je pomen zdravil hranil za organizem, tudi kot biopolje naravne frekvence Zemlje.

Geomantija pomeni ukvarjanje z življenjsko energijo Zemlje, bivalnega okolja in nas samih. Tako izrazito se je današnji čas spremenil, enako tudi prostor. Kako lahko razumemo kaj se okrog nas dogaja, vkolikor se ne odpremo živi izkušnji stika z večdimenzionalnim organizmom planeta Zemlje. Lahko na lokaciji svojega doma, v ambientu službe, v okolju lokalne skupnosti kjer živimo ali širšega geografskega prostora. Poznavanja stanja v prostoru bivanja, dela in okolja je po tradiciji temelj.

Danes je velik izziv poskrbeti za svoje zdravje. Določa ga naše duševno zdravje, skupaj z energijskim, tako osebno kot v prostoru. Kadar so v prostoru bioenergijske blokade ali zastoji, je nemogoče vzdrževati dobro počutje pri stanovalcih ali v delovnem ambientu. Splošni faktor vpliva na zdravje iz prostora je okrog 30%. Seveda je vsak primer specifičen. Kadar so akutni problemi z zdravjem, je tudi v prostoru potrebno zdravljenje. Geomantijska analiza natančno opredeli stanje, od kod prihajajo moteči vplivi in kako so izraziti, ali je to vpliv zemljišča, stavbe, okolja, materialov, ureditve in načina življenja ljudi. Planetarne spremembe Zemlje zelo podpirajo procese čiščenja zastarelih energij bivanja in spodbujanja novih temeljev v skupnem planetarnem domu.

Skrb za zdravje naj bo holistična. Vključuje naj obravnavo načina življenja, prehrane, ambienta, dela, odnosov, interakcij z okoljem in posebne komponente stanja zavesti do novih preobrazb tega časa.