Geomantija Gorica

Delavnica Geomantija Gorica govori o govorici prostora, ki nas nagovarja, navdihuje in navdaja s spoznanji o samem sebi: kako smo del okolja, narave in Zemlje.

Geomantija danes opravlja vlogo analize biopolja okolja, mest, pokrajine in Zemlje. V pomoč pri ozaveščanju kaj vse nas prežema kot priložnost in opozorilo v okolju skupnosti. Spoznavamo interakcije med globalnim in lokalnim prostorom.

Odkrivanje duhovno-energijskih danosti okolja se odpira z empatijo. Spajanje raziskovalca s pokrajino je proces kot partnerski odnos Osnovni kriterij, ki določa zdravje mesta je razmerje med zelenimi in grajenimi površinami

Prostor je živ organizem, prežet z univerzalno energijo. Večplastnost pokrajine poleg geografskih oblik in biološke sfere zaobsega tudi eterično tkivo prostora, sestavljeno iz energijskih polj, pretokov in žarišč, zavesti Zemlje, duševne atmosfere prebivalcev in identitete življenjskega okolja.

Obravnava okolja skupnosti je vedno večji izziv: kako razumeti vpliv prostora na zdravje in razvoj. Pri tem se srečamo z vprašanjem, ki je zrcalno: kako mi vplivamo na zdravje okolja. Kaj lahko naredimo da smo z ambientom in naravo primerno povezani. Kako se to pozna kot pozitivni premik na drugih področjih življenja. Vsa ta vprašanja velja raziskovati kot vodilo tega časa, za se na novo prizemljiti s prostorom in sabo.

Smo v zapletenem času. Učimo se rešitve kako se odmotat iz klobčiča kolektivne inercije. Najbolj nevarna je nevednost in otopelost zavedanja. Še posebej če se pomeša z indoktrinacijo duha. Pridobiti velja potrebna znanja kaj se dogaja in se naučiti samostojno presojat na osnovi svoje notranje zaznave

Pogledati in doživeti globlje okolje je kot da se zanimaš za sogovornika s srcem. Običajna percepcija površnega načina življenja povzroča duhovno slepoto. Ne vidiš in ne čutiš kaj te obkroža in kaj življenje ponuja da si živ. Prebujanje v realnost in polnost življenjskih energij okolja je geomantično nujno, da lahko postanemo odprti s tokom sprememb.

Kaj je geomantija ?
Po tradiciji je to veda ukvarjanja z življenjsko energijo Zemlje. Zemljemerstvo. Geomantija je integralna geografija. Na temeljih izročila svete geometrije. Poznana kot holistična medicina okolja, psihologija večdimenzionalnih razsežnosti Zemlje in domovanja, celostna ekologija. Združuje stara znanja prednikov in sodobno ekološko znanost, da je prostor inteligenten in živ.

Delavnica 23.10. 2022 je povedala je kako potrebujemo vpogled stran od zgodovinskih omejitev in pogled v obstoječo realnost prostora in časa. Ustvarjanje čezmejnega sodelovanja v enem mestu je naloga na novi ravni, ki vključuje številne dejavnike skupnega evropskega prostora s svojimi posebnostmi.

Občutenje dreves, mesta in širšega okolja je vadba za vsak dan. Na delavnicah to vadbo izpopolnjujemo, za pridobit vtise o stanju v okolju skupnosti. Ko se dovolj vživimo v skupni prostor, je pripravljena podlaga za soustvarjanje v umetnosti, kulturi, arhitekturi in socialnih aktivnostih za skupno dobro.

Ko ustvariš zgodbo si člen preobrazbe. Enako šteje osebna ali ustvarjalna zgodba. Tisti ki to naredijo, dobro vedo koliko je vloženega prizadevanja za to da zgodba živi tudi v ciklih. Vedno znova v novih obdobjih. Biti del velike zgodbe ki koristi okolju je duhovna pot, značilna za preseganje samega sebe. Po rezultatih se pozna kam spadamo.

Identiteta določene zgodbe se gradi večplastno. Če prehitevaš pri predstavitvi posebnosti zgodbe kako je zanimiva, delaš umetno fasado. Če zaostajaš je zgodba brez izraza. Najti pravo mero je logično. Sledi razvojna faza ko postane zgodba sama po sebi pojem. Veliko lahko da in koristi okolju. Sporoča preprosto, pristno in poenostavljeno. Nima potrebe delat cirkusa. Je kot odprti cvet

Lepota, zdravje, ritem, geometrija in organskost so osnovne prvine, ki pritegnejo na pravi poti razvoja.

Preizkušnje za preživetje projektov tega časa so predočene kot trening budnosti, čuječnosti in prodornosti preobrazbe. Veliko zastavljenih shem ne deluje več. Opazovanje kaj je zastarelo in kaj nujno potrebno prilagoditve na novo dinamiko, je vadba logičnega mišljenja, skupaj z zaznavanjem finih subtilnih vsebin skupne spremembe. To so odločilni preobrati v naši zavesti.

Prebujanje nove zavesti se odvija pri ljudeh in gibanjih, ki se uprejo nadzoru, izkoriščanju in manipulacijam. To je prvi korak prebujanja. Sicer si stran iz sebe, ubogljivo in pridno izvajaš kar ti je zapovedano. Lahko deluje ta pozicija neizogibna zaradi lastnega obstoja, toda vedno je na nas kako izbiramo izkušnje in se iz njih učimo. Pot prebujanja je notranja revolucija. Vsak ve pri sebi kaj to pomeni. Stara modrost pravi: preizkušnje predeluj z voljo, srcem in znanjem.

Kaj narediš novega ko se pojavi pred tabo nov izziv? Ga sprejmeš z odprtimi rokami? Kaj narediš ko se pojavi priložnost za zdravljenje skupne zgodbe? Prepoznavanje mehanizmov odzivanja in odločanja je poučno, ko spoznavamo kako širiti diapazon razpoložljiviih možnosti kreacije

Poslavljamo se od stare resničnosti. Slovo je boleče, če vežemo nase na preteklost. Posvetiti se skupaj z novimi vrednotami za zdravje in sobivanje- je smer naprej. Duhovna zavest Zemlje je v izraziti preobrazbi opuščanja stare matrice in uvajanja nove. Določeno vzorci duhovno ne obstajajo več. Osvobodimo se fikcij in fantazij, ki se vežejo na strah. Pogledati bo treba kaj je navzoče sedaj

Strah pred spremembo je pogosto večja ovira kot ukvarjanje s potencialom preobrazbe. Strah je najbolj izrazita vibracijska blokada, ki notranji vir dobesedno ohromi. Kadar se mu daje veljavo, se razširja po energijskem telesu. Seveda je pa ključno sprejemanje njegove vloge. Kaj dejansko hoče povedat, da se z njim pogovorimo in ga osvobodimo ujetosti. Tako postanemo izvirni v razrešitvi

Ko razumemo kaj pomeni zdravje in kako je pri tem potrebno biti povezan z Zemljo in naravo naredimo prvi premik. Prvi rezultat napredovanja je vedno poenostavljanje, usmerjenost k viru življenja in odpravljanje motenj. Srečujemo se dandanes s kompleksnimi izzivi kako biti v kondiciji, zdravju in učinkovitosti. Bistveno je te izzive sprejeti kreativno in jih prizemljiti v prakso. Potrebujemo veščino in znanja ki nam pomagajo sprotno reševati izzive in biti obenem v dobrem počutju.

Zmajeva linija poteka v osi krajine med gradom Gorica in samostanom Kostanjevica Nova Gorica

Stara in Nova Gorica kot skupen organizem.