Geomantija in turizem

Tina Seliškar je 26.08. 2016 opravila diplomsko nalogo GEOMANTIJA IN NJENO VKLJUčŒEVANJE V TURIZEM na fakulteti za turistične študije Turistica. Mentorica je bila izr. prof. dr. Tadeja Jere Jakulin. Moja vloga je bila somentor.

Image title

Tina reflektira svoj opis napram situaciji družbe. Iz pozicije opazovalca in turističnega izvajalca. S svojim zapisom umestno veleva kje so smeri razvoja  :

  “Dosežki človeštva so občudovanja vredni in ni mogoče zanikati, da smo ustvarili veličastna dela na področju literature, vseh vrst umetnosti in arhitekturi, tudi znanost in tehnologija sta prinesla korenite spremembe v način našega življenja, zato ni dvoma, da je človeški um izredno inteligenten, vendar pa njegovo inteligenco zvesto spremlja njegova lastna norost, ki za seboj pušča degradirana življenjska okolja in odtujene človeške zavesti. Dvigovanje zavesti mora postati vsakodnevna praksa, namreč ko človek doseže višje ravni duhovne zrelosti, se v njem prebudi ljubezen, zavestnost, intuicija, medsebojno sporazumevanje in moč volje se pričneta udejanjati. Geomantija je veda ki, je kot nalašč namenjena našemu duhovnemu razvoju. Spodbuja nas, da se odrečemo običajni predstavi, da je Zemlja ločena od nas, spodbuja nas, da spoznamo Zemljo kot živo celostno bitje in do nje razvijemo ljubeč odnos. Geomantija podaja številna znanja, ki nas naučijo globjega komuniciranja in sodelovanja z Zemljo in z vsemi njenimi vidnimi in nevidnimi prebivalci. Presenečeni bi bili, kaj vse bi izvedeli. Eden od načinov, kako pripeljati geomantijo do ljudi je vsekakor skozi turizem in tovrstne idejne zasnove se počasi že manifestirajo, po zaslugi redkih ozaveščenih posameznikov “

Zapomniti si velja, da je vedno več je posameznikov ki se prebujajo. To so nemalokrat bodoči potencialni znanilci sprememb v svojih poklicih in službah.