Glasba rastlin

Na našem vrtu smo posneli glasbo rastlin. In geomantijsko odkrivali kakovosti raznovrstnih energij rastlin.

primer glasbe naše fige https://youtu.be/T3WctxhCKfE

Image title

Iz naprave music of the plants iz Damanhurja. sposojena od prijateljev centra Talej iz Zagreba

Image title

Raziskovanja glasbe rastlin so se začela v Damanhurju leta 1976. Raziskovalci so ustvarili instrument, ki je sposoben zajeti elektromagnetna valovanja iz površine listov rastlin in korenin in jih spremenili v zvoke.Več v branje o napravi https://www.damanhur.org/en/research-and-experimentation/music-of-the-plants   .

Preden smo pričeli z napravo, se mi je rastlinski svet izpovedal da noče nobenih eksperimentov z negativno konotacijo, kateri je kolektivno lahko podzavestno podvržen domišljav vedoželjnež. Presenetilo me je kako vir inteligence rastlinskega sveta preko morfogenetskih polj pozna stanje na tem področju. Kot vedno je na prvem mestu dovoljenje narave.

Ko je pričela glasba sem opazoval energijske reakcije rastlin. Občutki čaščenja življenja.

Prva zapažanja. Natresek rabi več pozornosti za naprej. Bršljan občutljiv na spremembe okolja. Rastline se odzivajo. Nekatere razširijo svojo auro, kot je to naredila glicinja.Svet rastlin želi več komunicirati z nami.

Geomantijska opažanja odzivov različnih vrst rastlin so pomenljiva. Svet rastlin je področje v geomantiji kateremu tačas namenjam nova raziskovanja na eteričnem področju. Veliko dela me čaka v integraciji dosedanjih spoznanj in novih odkritij. Vse skupaj velja združiti v sintezo znanj odnosa do okolja, vrta in prehrane.