Grad

Image title

Grad na Goričkem je geomantijsko križišče energijskih poti med Slovenijo, Avstrijo in Madžarsko.

Grad Grad stoji v istoimenskem naselju Grad na Goričkem. Je najobsežnejši grajski kompleks na Slovenskem. V slovenski prostor pretoke iz Avstrije in Madžarske povezuje in jih sidra v širšem območju Goričkega. Grad je za Goričko centralno območje.

Image title

Geomantična zaznava gradu razkriva veliko duhovnih skrivnosti lokacije, katere se želijo pokazati kot duhovni ključ identitete prostora Prekmurja do Slovenije.

Image title

Kar lahko razberemo tudi iz sporočila legende o gradu. To je legenda o zmaju z zlato krono. Zmaj Kač, ki je bival v gradu, se je rad kopal v ribniku. Pred kopanjem je na breg vedno odložil svojo zlato krono, ki pa jo je sin grofovskega hlapca nekega dne ukradel in stekel z njo v grad. Zmaj mu je hitro sledil in se razletel na kose, ko je trčil v kovano mrežo ob vhodu v grad. – Krono je potrebno ponovno najti. Prav tako zmaja.

Med raziskavo sem doživel potrebo prostora po preseganju preteklega vzorca, ki se je skozi zgodovino ponavljal. Prostor Grad je edinstven duhovni fokus za Slovenijo za njen strateški razvoj.