Integral green Slovenia.

Knjiga Integral Green Slovenia je v tednu pred 25. junijem izšla pri mednarodni znanstveni založbi Routledge v Londonu. Namenjena je vsem, ki želijo prispevati k trajnostni prihodnosti.

Pri vsebini knjige je poleg treh urednikov sodelovalo še več kot 40 slovenskih avtorjev. Navdihujoče zgodbe uspešnih slovenskih podjetij, skupnosti, organizacij so z integralnim pristopom razložili in povezali v celosten model, ki pokaže pot do trajnostne prihodnosti. Slovenija kot vzorčni model integralne zelene ekonomije in družbe v Evropi in širše. Več o knjigi na tej povezavi.

Udeležence bosta pozdravila dr. Janez Nared v imenu ZRC SAZU in Tone Lesnik v imenu Socialnega tedna. Knjigo bodo predstavili: dr. Darja Piciga (glavna urednica in avtorica), dr. Jožica Rejec (Domel, Železniki), Ivana Leskovar (Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica), dr. Nevenka Bogataj (Andragoški center Slovenije), mag. Vesna Kolar Planinšič (Ministrstvo za okolje in prostor) in še drugi avtorji. Dogodek bo vodila Edita Žugelj.

Po tiskovni konferenci bodo imeli udeleženci možnost neposrednega razgovora z avtorji.

Dogodek v okviru Socialnega tedna 2016 organizirata Državljanska pobuda za Integralno zeleno Slovenijo in Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti