Kompas od korone lekcije

Image title

Civilizacijski prelomi so vedno bili boleči. Sedanji je z neko značilnostjo, ki se še lušči v svojem bistvu: kaj pravzaprav kaže ogledalo velikim igralcem usode družbe in človekovi kritični masi po planetu. Opazovanje aktualnih razmer leta 2020 z energijskimi parametri res potrjuje- da so  prisotni indici po prelomnih karaktersitikah, ampak proces bo očitno obsežen.

Kolektivni strah korone kaže znake nalezljive bolezni, z navidezno dramo preko resničnih okvirjev. Po prostoru so sicer razlike kako se ta motnja odraža od države do države. Očitno je, da se zgodba imenovana koronakriza kaže v številnih odklonih, stran od zaželjenih potreb in potencialov preobrazbe

Virus je pravzaprav kompleksen pojav, ki ima v ozadju svoje razloge negativnih vplivov sodobne družbe. Postopoma ko se bo ponovno aktiviralo gospodarstvo in delovne aktivnosti družbe, bo privrela na dan trenutna situacija. Izzivi so v izkoreninjanju negativnih vplivov in ukoreninjenju pozitivnih. Nekje se kaže evidentna skupna lastnost z ekologijo, ekonomijo in energijo.

Ekologija okolja se sooča s kompleksnim onesnaženjem. Pandemija je le en sloj te problematike verižnih vplivov negativnosti. Ni si za zatiskati oči tudi pred vplivi drugih zahrbtnih onesnaženj, ki tlijo. Opozorilo radioaktivnega dima iz čŒernobila govori spet kako smo medsebojno povezani v skupnem planetarnem okolju.

Prevladujoči globalni kapital s svojimi manipulacijami je kot temna plat religije z materialističnim zrcalom. Bolj kot misliš da si bližje pri nebesih sreče, bolj se ponavlja udarjanje z nizkimi udarci mukotrpnosti, z dolgo verigo teže. Duhovna pot človeštva je sedaj v zavestnem prepoznavanju realnosti in krepitvi svobode. Trenirati velja trezno presojo na podlagi tolikšnih tudi navzkrižnih medijskih informacij.

Stanje sedanje negotovosti koronakrize je kot slepa ulica. Izhod iz te stiske slepe ulice išče na miljone ljudi po svetu. Luknje v razmišljanju so očitne z neznankami kje so nove rešitve. Opreti se velja na nove spretnosti prilagajanja in duhovnih uvidov, ki presegajo pesimizem in dajejo upanje. V sodelovanju z Zemljo razmere vidimo realno, predvsem v prepoznavanju vseh procesov v okolju in družbi kot ekosistemu.

Pozitivni pol aktualnih razmer vseeno cveti s svojim značilnim preobražanjem, kadar se resnično naravna na tako percepcijo. Sile razkroja in razvoja ter transformacij imajo svoje faze v ciklih. Prepoznava se jih na različne načine. Vsaka lekcija ima dve plati: tisto ki boli in tisto ki zdravi.

Pojem zdravljenja postaja izpostavljen številnim izzivom v znanosti in medicini. Vsekakor so rešitve za človeške zaplete, ki si jih civlizacija postavlja sama sebi v kršenju naravnih zakonitosti: prav v razrešitvi te osnovne anomalije- kako se povezati z zdravilom narave.

Blokada do narave je naravni družbe kot pošastna ovira betonskega zidu. Vaje geomantije se ne ozirajo na te neumnosti. Po tradiciji je pomembna pozornost in razvoj veščine. Iskanje zdravja v naravi je po tradiciji povezano s potrpežljivim in budnim čudenjem do dogajanja naokrog in navznoter.

Trajnostni turizem velja v bodoče prevetriti z novimi dognanji o energijskih zakonitostih ekosistema narave in okolja. Prebuditev turizma iz mrtvila koronaudarca je pravzaprav priložnost za utrditi posebnosti turističnih doživetij terapevtskega značaja.

Energijsko delo za zdravje prostora in človeka se sooča z enakimi izzivi kot medicina. Vedno bolj se kaže kontrast med preventivnimi primeri in kurativnimi primeri potrebnimi zdravljenja. Skrb za svoje zdravje postaja prioriteta, z iskanjem družbene in osebne odgovornosti na nov način: kako ovrednotiti zdravje in zdravljenje, da bo učinkovito. Kritična masa sprememb v sebi in v družbi je glavno merilo za preobrate.

Nadaljevaje v članku : https://www.geomantija.si/aktualno/preobrazbe-2020.html

Image title