Kozmogram CDUO

Image title

Kozmogram za Center domače in umetnostne obrti CDUO v Slovenski Bistrici, sem postavil na vhodu ambienta, za označevanje identitete dejavnosti in bioenergijsko izboljšanje povezovalnosti prostora, ko so prenovili svojo podobo in razširili vsebino z rokodelsko zadrugo, ki bo povezovala rokodelke in rokodelce. Kozmogram uravnoteža duhovno dobrobit poslanstva dejavnosti z mrežo lokalnih skupnosti. CDUO so člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. Trudijo se ohranjati naše lončarsko kulturno izročilo in kakovostno aktivno preživljanje prostega časa vseh generacij.

Žena Karin je za dejavnost CDUO oblikovala logotip. Oblikovanje logotipa in elementov celostne grafične podobe izhaja iz prepoznavanja notranjih potencialov dejavnosti in analize prostora. Na ta način logotip odraža v temeljnem segmentu potenciale prostora iz katerega dejavnost izhaja.

Image title

Logotip je hologramsko povezan s prostorom in dejavnostjo. Funkcionalno podpira razvoj dejavnosti in presega masovne vplive defetizma. Identiteta dejavnosti se v okolju prizemlji in dobi svoje pravo mesto. Logotip je v navezi s kozmogramom na vhodu. Take vrste kozmogrami zaobjemajo auro prostora.