Lošinj

Geomantično raziskovanje Lošinja poletje 2022. Doživetja, odkrivanje novega v obstoječem poznavanju značilnosti pokrajine, iskanje uvidov za skupno preobrazbo na markantnih lokacijah.

Ko se ustavi raziskovanje nazadujemo duhovno. Mojstrovina opazovanja okolja je iskanje novih razsežnosti in soodvisnosti med svetovi vidnega in nevidnega.

Odkrivanje svetih točk krajine je potovanje vase. Merilo napredka je prepoznavanje podrobnosti in detajlov v širši sliki pokrajine.

Mir Malega Lošinja ima svoje razloge za to. Frekvenca Zemlje je na otokih drugačna.

Kamen in skalnata struktura ob morju s pravibracijo. Ko se naučimo kategorizirat frekvence okolja, postajamo spontano bolj dovzetni za postavljat meje pred umetnimi motečimi vplivi.

Bor na Malem Lošinju deluje mestoma drugače kot na Krasu. Bolj povezuje vertikalno os neba z mehkobo elementa vode. Bor kot fokus k jasnem cilju iz elementa zraka.

Raziskovanje karakteristik prostora je odkrivanje anatomije živega organizma.

Objem Neba na otok Lošinj: sveti Ivan. Svetlobne eterske povezave z drugimi otoki.

Zahodni del Malega Lošinja poravnan s horizontom sonca po trebuhu otoka.

Življenjske energije okolja so ključno merilo stanja. Poznavanje globljih razsežnosti prostora izhaja iz izročila v dani pokrajini. V naravnem okolju se zlahka sprostimo in uglasimo z inteligenco prostora. Pomaga nam pri prepoznavanju sebe kdo smo v skupnem prostoru planetarnega doma. Vsaka pokrajina komunicira v skladu s svojim karakterjem in duhovno sposobnostjo delit dobrobiti sobivanja.

Iskanje nove vizije v naravi odpira percepcijo prepletenosti kako biti živ s svojim in skupnim ustvarjalnim potencialom.

Gaj elementarnih bitij Lošinj. Kvaliteta moč preobrazbe in pomirjenosti.

Dendroterapija ima več vrst energijskih zdravil. Vsaka drevesna vrsta s svojo kvaliteto, v stiku z danostjo lokacije.

Poljub Neba na Zemljo. Planet Venera v Borov gozd Cikat.

Drevesa se z nami pogovarjajo kot modreci.

Bor Malega Lošinja sporoca: išči pokončnost v postavljanju višjih ciljev.

Območje planetarne preobrazbe otoka Lošinj.

S svetom rastlin moderni človek komunicira z glavo računalniške logike. Zato je razumevanje zdravilnosti rastlin odklopljeno od vira.

Meditacije se v geomantiji razvijajo v uglaševanju z arhetipi prostora in časa. Ključ ki odpira vrata v meditativno zavest je hologram razvoja, preobrazbe ali druge kvalitete ki nam je podarjena za skupne spremembe.

Meditacija Malega Lošinja. Predstavljaj si da te varuje školjka. Znotraj v njej je zrcalo v katerem se soočaš s sabo. V zrcalu glej univerzalne podobe miru in podedovanega lepega.

Vsa globlja doživetja se zapišejo v naša subtilna telesa. Enako krepčilno memorizira fizično telo vase kot naravno uglasitev.

Vsak kraj ima svoj značaj. Določa ga oblikovanost telesa prostora, geomorfološka danost v strukturi energijskega omrežja, vpeta med, tipologijo kraja in izvornimi pretoki eteričnih sil Neba in Zemlje.

Prerokovanje iz telesa prostora je staro toliko kot astrologija. Enači se z konstelacijo kvalitet planetov, v zaokroženem okolju natalne karte kraja.

Hiša je vedno svoja individualnost vpeta v skupno okolje. Razen ko se izolira v samosvoj individualizem. Odnos tradicije s sodobnim je splošno vprašanje na vsakem ovinku.

Turizem postaja odraz časa. Potrebuje prevrednotenje in terapijo samega sebe. Tudi dober terapevt je tisti ki zna razreševati na lastnem pragu in deliti čisto zavest.

Modro sporočilo Malega Lošinja za sedanje izzive aktualnega časa: Potrebno je zaupat v samozdravljenje, ki nam je na voljo z naravo, z novimi sodelovanju z bitji Zemlje.

Spoznanje iz Lošinja vodi naravnost naprej. Okrepitev s sporočili Zemlje pomaga pri odpravljanju stranpoti, ki jih lansira globalna drama dekadence duha. Tako se uglasimo s soočanjem stanja, prepoznavanjem pravzorcev bivanja, ki so arhetipsko zapisani okrog nas in v naši notranjosti. Preobrazba današnjega časa je obsežna. Učimo se kako napredovati v nove cikluse časa in prostora.

Osor. Združevanje polarnosti: yin Lošinj in yang Cres. Pretok povezan v obe smeri.

Zdravljenje duha ko odpreš vsa čutila. Središče Osor.

Združevanje različnosti in stik med svetovi.

Ko beremo memorijo univerzalne knjižnice dediščine, se odstira akaša zapis. Kot okno v svet.

Kako čudovito je raziskovati. Odstira se polje doživetij v novem spektru odkrivanja sebe, v ogledalu potencialov okolja. Vabilo Zemlje je neposredno. Učiti se velja prepoznavati preobrazbo, z globljo izkušnjo na svetih krajih.

Izdih Križić: grlo otoka Cres.