Meditacija za Kras

Posnetek meditacije zdravljenja Zemlje za pomoč razmeram požara na Krasu: 25.07.2022

Skupaj smo se posvetili zaznavi zatečenega stanja na območju Krasa: kakšne interakcije se odvijajo z nami na subtilnih ravneh s preobrazbo Zemlje in izvedli meditacijo v mreži sodelujočih zoom.

Spoznanje po meditaciji za Kras se poraja v smeri nadaljevanja odkrivanja ozadja na subtilnih ravneh interakcije s preobrazbo Zemlje. Čas je za čiščenje omejenih predstav o boleznih, katastrofah in nesrečah. Nemočno oblikovanje dramatičnih zaključkov ne vodi naprej. Potrebujemo pogum stopiti čez okvir in požaru pogledati v njegovo skrito vlogo. Poleg opozoril podnebnih sprememb, suše in ekstremne vročine, je aktiven vzročni arhetip.

Vzrok za požar na Krasu in drugod po Evropi je kompleksen. Vsekakor je evidenten razlog iz subtilnih ravni interakcije okolja, ljudi s preobrazbo Zemlje. Potiskanje kolektivne moči dobiva ogledalo v moči ognja. Prosimo naj se razlije milost po prostoru.

Pretresa nas s presenečenji kompleksnih ekoloških sprememb. Učimo se iz bolečine skupne planetarne razsežnosti, ki je locirana lokalno pri nas doma. Odzivnost potrebuje učinkovito dinamiko delovanja, prožnost, prilagodljivost in pogum. Pri vsem tem dogajanju nove realnosti pa potrebujemo skupno rešitev milosti Zemlje. Tudi če deluje nenavadno, naj bo molitev običajna praksa preobrazbe.

Vzrok za požar na Krasu na subtilnih ravneh deluje izrazito na vse nas ki tukaj živimo. Prav tako v hologramu širšega okolja dežele in regije. Sprožil se je intenziven val odpiranja vzorca odrinjenosti, ki je eksploziven. To terja pogum v soočanju, poleg šoka ki ga gledamo okrog z nesrečnimi okoliščinami požara, ko si želimo čimbolj medsebojno pomagat. Pot preobrazbe je postavljanje arhetipa življenja spet na svoje mesto, v novih razmerah časa in prostora.

Zaključek podnebnih sprememb in požarov, kot spoznanje pomena usode je: da zaključimo predvsem z upiranjem spremembi. Nasprotovanje toku preobrazbe je v nas tako napeto, da nastaja zapora med elementi narave in našim bivalnim okoljem ekosistema. Ta zapora povzroča neravnovesja. Kako sodelovati s preobrazbo Zemlje in nas samih bo tematika v ospredju še naprej.

Okrog nas se odvija neprenehna interakcija dveh polov. Poleg tega so ekstremi stalnica sodobne odtujenosti od Zemlje. Tudi ekstremi so polarizirani. Prvi je ekstrem agresivnega, napadalnega poseganja v zavest okolja, s škodljivimi vplivi na zdravje. Drugi ekstrem je izločenost od dogajanja. Nisi aktiven v sodelovanju z Zemljo, ker smatraš da to dela vse narava v svoji veličastni vlogi nosilke življenja. S tem prispevaš k odtujenosti. Pot preobrazbe sedanjega časa je vključevanje z odprtim srcem za bolečino, z aktivno celostno ekologijo.

Bolečina ki se javlja po požaru na Krasu je del skupnega prazapisa preobrazbe, ki je ranjen. Ranjeni smo v stiku z Zemljo. Prevzemanje prvinske vloge elementa ognja v stranski tir, je povzročilo popačenje med elementi ekosistema. Ojačal se je kontraučinek. Pokrajina nas sprašuje kaj za nas pomeni voda in kaj ogenj.

Meditacija preobrazba z Zemljo oživlja zavest poglobljenega stika z Zemljo in našo skupno notranjo izvirnostjo z izvorom. Značilen je po enosti med duhovno in zemeljsko razsežnostjo bivanja, sobivanja in soustvarjanja. Uglašuje nas na zavest enosti z zdravilnimi elementi. Prebujajo se sinhrono med nami in prostorom, kot homeopatski impulzi Zemlje.

Vodi nas v globlje plasti planetarne zavesti. Odmaknemo se od površnega zunanjega polja dogajanja in ponotranjimo pozornost na izvorne arhetipe preobrazbe. Potem se proces spremembe preliva v vse plasti planetarnega prostora. Enako se odvija znotraj nas. Preobrazba deluje ko se izvor odpira. Pomaga pri spreminjanju zavesti. Kazalniki so vedno univerzalni. V značilni kritični masi prevajanja notranje sinergije v zunanje okolje prostora in časa.

Robi Lavin