Nove sile pomladi

TOK SPREMEMB

Prebuja se pomlad in nove sile preobrazbe. Vedno smo pred izzivom slediti toku sprememb. Najbolj na lastni zgodbi. Predvsem takrat, ko se oglaša notranja vest za narediti nekaj prvič v življenju. Tisto kar nas oživlja in osmišlja v novo obdobje.

NOVI ZAČETKI

Vrstijo se vprašanja: Kako se posvetiti novemu začetku, v tem času planetarne preobrazbe, prisotne po vsem svetu in v nas?, Kaj je značilno za aktualne razmere intenzivnih transformacij ( ekološko, energijsko, ekonomsko) ? Kaj danes deluje in kaj ne deluje več? Kaj je tebi pomembno v osebni preobrazbi ? Na njih se soočimo in odgovarjamo, ko hočemo pogledati na dno kolektivne krize vrednot in iz njih začeti spreminjati tisto, kar čaka že dolgo obdobje na preobrazbo.

PREBUJANJE MOTIVACIJE

Veliko novega potrebujemo za prebujanje skupne motivacije in sodelovanja. Novo je merilo našega napredovanja. Ideje, vizije, uvidi, načrti sedejo na našo časovnico učinkovito, ko se predamo naprej s celim svojim bitjem, brez mentalnih kalkulacij. Tako se krepimo v duhovni volji.

SLEDITI SRCU

Sledi svojemu srcu, tudi če so okoliščine hladne kot led. Segrej jih s toplino volje do preobrazbe. Prebujajmo skupni potencial sodelovanja prav tam kjer smo zataknjeni, zaradi ozkosrčnosti in brezbrižnosti, ki jo projecira hladna kolektivna senca brezupa. Prebuja se pomlad in novi vir uresničevanja vizije.

INOVATIVNOST

Inovativnost je tako zaželjena pri preobrazbi, sicer ostajamo v začaranem krogu omejenih pristopov. Novosti, ki presegajo obstoječe okvirje, lahko razvijamo postopno, z uvajanjem ustvarjalnega razmišljanja, skupaj s sproščeno vadbo v naravi odpiranja uma širši zavesti. Brez novega ne bo preboja. Velika presenečenja nam v tej smeri dajo skupni dogodki romanj na svete kraje, meditacij, kreativnih delavnic in terapij v naravi.

PREIZKUŠNJE

Nikoli ne odnehaj, kadar čutiš klic srca. Nikoli ne zavrzi izkušnje stran, ko ti sporoča tvoj smisel delovanja. Nikoli ne obupaj, ko se podajaš k svojemu cilju preko preizkušenj. Vedno se pokaže pomen naše naloge, tudi ko so okoliščine posebne v kriku bolečine. Skupaj zorimo v boljši svet, ki ga gradimo znotraj, v temeljih duhovnega prostora.

KONSTELACIJE

Ko so slabi dnevi ali nesrečne okoliščine, se umakni stran iz godlje. Poglej iz več zornih kotov kaj dogaja. Pride čas prej ali slej, ko bo bolj ugodno za nove odločitve in akcije.

VIZIJA

Kreiraj svojo vizijo. Posvečaj se novemu, ki te oživlja. Sprejemaj realnost z odprtim srcem. Sodeluj z naravnimi procesi preobrazbe okolja. Vključi se v mrežo sodelovanja, za pomoč v zdravljenju življenjskega prostora. Sledimo glasu duha pokrajine, ki nas vodi v novo postavitev.

ZDRAVLJENJE

Zdravljenje krize je glavni test. V ta projekt se vključujemo z zavedanjem, kako je potrebno presegati pesimistične trditve s presežnim pristopom. Zaobjamemo cel potencial procesa. Kolektivna drama se s tem lušči iz naše interakcije. Postajamo suvereni v projektu pomoči.

ODPRAVLJANJE ODVISNOSTI

Vse oblike zasvojenosti izhajajo iz globoke stiske, pri soočanju kako biti vključen v realnost s svojo osebno vlogo. Kadar se izgubiš, iščeš nadomestke, kompenzacije in umetne igre vlog. Bolj kot se oddaljuješ iz realnosti, večja je stiska. Ta na določeni točki poči. Pokaže se kot duševna bolezen. Preprečevanje takih zdrsov je pohvalno delo na področju terapije, izobraževanj in podpornih odnosov, v družinah, podjetjih in socialnih aktivnostih. Sproščanje v naravi je pri tem velik blažilec kritičnih stanj in usmerjevalec k optimizmu.

DIALOG

Najbolj nevaren faktor pri odnosih je odtujenost od skupne bolečine. Nič ne pomaga, če se ne ustvari stika med vključenimi. Dialog brez srčnega stika je mrtev, tudi ko se veliko govori ali naklada pametne stvari. Učimo se neprenehno izboljšave v poslušanju sogovornika, iskanju tolerance pri spodrsljajih iz poti in jačanju odnosa s sprejemanjem njegove zgodbe. Vse to je naš redni poligon osebne rasti, za osebne in kreativne izzive.

REŠITEV ZA SVOJO ZGODBO

Videti rešitev za svojo zgodbo se lahko zgodi v naravi, na posebnih krajih povezave med Nebom in Zemljo, v trenutkih navdiha ali medsebojne izmenjave informacij v meditaciji in izobraževanju. Podporno okolje je bistveno za doseganje premikov v zavesti, za nove odločitve in samouresničenje.

SODELOVANJE

Sodelovanje z naravo je veličastno, poetično, zdravilno in razvojno delo. Presega ustaljene norme kdo je boljši in kdo slabši, nima v sebi nobene tekmovalnosti, zaobjema srce spredaj in zadaj-kjer so skriti potenciali naše eksistence s silami gozda, reke, skal, živali in nevidnih bitij varovanja svetosti življenja.

DINAMIKA

Vztrajnost ni dovolj za doseganje prebojev. Potrebna je poglobljena praksa proučevanja svoje dinamike sprememb, ki zmore se umiriti, pospešiti, pogledati drugače in delovati prilagojeno novim notranjim in zunanjim okoliščinam, ki so odločilne za vstop v novo obdobje.

HOLOGRAM

Iskanje zdravja se začne in konča pri sebi. Na tem potovanju se srečamo s številnimi spoznanji, kako nas prežema hologram. To je energijsko informacijski zapis, ki določa naše stanje zavesti in zdravja. Hologram definiramo sami: s svojimi odločitvami, načinom življenja, domovanja, odnosov, dela in interakcij z okoljem.

LABIRINT DUHOVNE POTI

Veliko primerov opažamo v zadnjih letih, v holistični pomoči posameznikom in organizacijam, kako se kaže značilen simptom začaranega kroga, plod obremenitev sodobnega časa. Ne zmoreš stopiti na pot preobrazbe in se vrtiš na mestu. Tudi nočeš storiti dejanja odločitve. Stopaš v odsotnosti zavedanja, v temačen labirint brez izhoda. Bolj kot zavlačuješ, bolj je komplicirano. Kadar se odločiš za spremembo, preveri ali potrebuješ strokovno pomoč ali zmoreš sam rešiti blokado blodnjaka. Nujno je potrebno temu stanju odkriti razrešitev, da se pokaže pravi labirint duhovne poti. Tukaj je vse na svojem mestu, tam kjer si.

POMOČ

Pomoč ki jo potrebuješ, je vedno na voljo, ko se iskreno posvetiš svoji odločitvi in fokusu kaj hočeš spremenit. Vse ostalo iz stare omare preživete zgodbe, ki ni več v funkciji, je bolj arhiv in pomemben spomin. Toda iti naprej z novimi izzivi terja pogum, za biti pripravljen prizemljiti preobrazbo v danes.

PRESEŽNO

Trenutki presežnega in prežemajočega z močjo Zemlje so darilo za nove uvide in odločitve. Skupaj se učimo biti del naravnih stanj zavesti.

POGLOBLJENA DOŽIVETJA

Rešitve išči tam kjer si sproščen in v stiku z modrostjo narave. Izogibaj se stresu in raztresenemu razmišljanju. Ideje sestavljaj iz inspiracij. Doživljaj svojo polnost s silami Zemlje preprosto in predano.

ČUDEŽNOST ŽIVLJENJA

Kaj je zate čudež? To nas sprašuje mati Zemlja, ko se podamo na pot odkrivanja novih sil preobrazbe. Preseganje okvirjev in dopuščanje novih možnosti razpleta, predvsem pa iskanje čudežnosti življenja je vodilo.

POT V NEZNANO

Pot v neznano je tudi vpogled v dogajanje z meditacijo. Vstopimo v nove razsežnosti življenjskega prostora in jih vidimo kako so dejavne za naše zdravje. Tako širimo razumevanje vzrokov in posledic nastalega položaja, ki ga hočemo izboljšati.

RAZVOJ

Razvoj samega sebe traja toliko dolgo kot si želiš. Izpopolnjevanje veščine, vadbe in ustvarjalne prakse je neprenehno samoopazovanje ter kreiranje izboljšav. Že misliš kako si osvojil cilj, se ti odpre nova pot nadaljevanja naprej, po pokrajini notranje izpolnjenosti. S tem se soočamo s splošno kolektivno rano notranje praznine, ki povzroča s svetom. nezadovoljstvo in projekcije. Bolj kot to praznino izpolnjujemo s samorazvojem, bolj smo prepričljivi pri svojem delu in odnosih s svetom.

USTVARJALNO PROUČEVANJE SANJ

Odkrito, iskreno in izvirno je kreativno delo s sanjami. Vsi ki se ukvarjamo s tovrstno ustvarjalnostjo proučevanja sanj, uživamo v večplastni poetiki notranjih sporočil za naš osebni in skupni razvoj. Sanje so geomantična duhovna pot. Izvirajo v nas in so neposredno avtentične.

MEDITACIJA

Meditacija geomantije se posveča nastajanju nove zavesti z Zemljo. Bolj kot si dovolimo biti eno z njo, bolj se nam nasmiha preobrazba. Z meditacijo se mrežimo v univerzalno polje, imenovano tudi razsežnost soustvarjanja. Temu kar planetarno nastaja, dodajamo svoj doprinos povezovanja.

UGLAŠENOST NA IZVOR

Meditacija z Zemljo nas uglašuje na izvor. Z dihanjem, imaginacijo in notranjimi uvidi dosegamo povezanost z vitalno zavestjo preobrazbe. Ta je tako vitalna, da deluje skupaj z odpuščanjem preživetega in porajanjem novega. Dotika se naše skupne zgodbe, ki potrebuje pozornost za pričenjanje novega cikla.

PROCES PREOBRAZBE

Coaching geomantije se ne osredotoča samo na osebne izzive, temveč tudi na vitalna vprašanja odnosa do Zemlje, soustvarjalnosti v okolju in samozdravljenju. Coaching kaže vedno ogledalo, usmerja in kaže kje se slehernik nahaja v procesu preobrazbe.

AKTUALNI IZZIVI UČINKOVITOSTI

Seminar geomantija se posodablja, v odnosu do planetarne preobrazbe. Na temeljih tradicije svete geometrije in ljudskega izročila sobivanja z naravo. Tokratni program se posveča izzivom, ki so danes v ospredju: za vključiti duhovne potenciale v fokus skrbi zase in sprememb za delovno učinkovitost.

SAMOZDRAVLJENJE V NARAVI

Učenje geomantije izvajamo za več ciljnih skupin. Na dan Zemlje 22.04. pričnemo s programom za osebno preobrazbo, zdravje in učinkovitost: pomladni ciklus. Vključen je modul za izpopolnjevanje geomantije, na temelju samozdravljenja v naravi. Posebne ciljne skupine s posebnimi potrebami imajo prilagojen program. Preberi več. Seminar Nova postavitev – Geomantija

Robi Lavin, april 2024