Odvisnosti

V svetovalnem delu z ljudmi ugotavljam, da ima veliko ljudi akutne težave z različnimi oblikami odvisnosti. Delujejo škodljivo kot bolezen. Odvisnosti je več vrst. Taka težava ne pomeni samo telesne zasvojenosti od nekega kemičnega sredstva, ki deluje na zavest.  Odvisnosti povzročijo energijski klobčič, ki v primeru resnih bolezni preide v možgane zasvojenega. Takrat se mu deformira značaj.

Odvisnosti so lahko na vseh ravneh aure ( telesna, eterična, duševna, duhovna..). V aurični strukturi se odraža kot blokada – s specifičnim negativnim likom v psihični strukturi aure.  Povzroča kompulzivno ravnanje zasvojenega, o katerem on sam prav dobro ve, da je škodljivo, toda ga ponavlja in ne more opustiti. V takem krču ujetosti v vzorec, je nezmožen izvajati zdravo življenje na lastnih nogah, v potegovanju za realizacijo svojih ciljev, saj ga odvisnost drži v šahu.  Zasvojeni ima izrazita čustvena nihanja razpoloženj. Kažejo se tudi v čustvenih odzivnostih na situacije v skrajnostih.

Odvisnosti se lahko pojavijo že pri mladostnikih, katere prej ali slej preidejo v njihov karakter.  Posledice se potemtakem odražajo za daljše časovno obdobje. Vkolikor se odvisnost človeka energijsko lepi še na prostorsko bolezen, problem dobi začaran krog,  ki je potreben strokovne pomoči.

Delam tudi s klienti, ki imajo kombinacije odvisnosti.  V izpostavljeni odvisnosti od odnosov.  Zasvojena partnerja sta v konfliktu, ki ga navidezno rešujeta. Ne sprejemata realnosti. Dejansko sta v zablodi zasvojenih obrambnih mehanizmov.  Odvisnost od odnosov lahko traja desetletja, s tendenco prenašanja v naslednje generacije.

Odvisnosti od negativnega okolja vežejo številne odvisnosti v prostoru. To so hude blokade. ki kažejo ranljivost tudi na področju eksistence, bivanja in energijskih temeljev v svojem domu.

Odvisnosti se s sodobnim načinom življenja množijo. V prostorih jih patološko podpirajo posebni elementali.