Ogenj

Tudi letos smo se udeležili hoje po žerjavici pri prijatelju Franciju Mihelaču na Ravnah na Koroškem. Z namenom geomantijskega izpopolnjevanja v skrbi zase. Po starem so take vrste rituali bili v pokrajini permanentni. Kot je za hojo po žerjavici znano, ” je priložnost,da spoznaš tehnike duhovnega čiščenja, v katerih lahko ozavestiš in žrtvuješ svoje bolezni, zbudiš energijo skozi bioenergetske točke na podplatih, in sodeluješ v prastarem običaju, ki živi že tisočletja. “

Image title

Energija ognja je bila s starodavnim ritualom natačno povezana med Nebom in Zemljo. Njuno spajanje na področju stopal. Element ognja je v geomantiji značilen za duhovno in vitalno moč. V pokrajini, življenjskih procesih in človekovi auri.

Prevladujoči energijski center rituala je pleksus solaris, na področju našega trebuha. Je izvor človekove življenjske energije. Predstavlja kvaliteto Sonca- elementa ognja. /  Ekvivalentno ima značilne centre pleksus solarisa pokrajina.

Ritual ima sposobnost da očisti naše temne plati in ojača svetle. Iz energijskega polja človeka se lahko odstrani veliko čustvene in duhovne nesnage.

Image title

Sporočilo ognja sijajno spodbuja samozavedanje, negovanje samozavesti in uravnovešanje svoje identitete z okoljem.

V stiku z duhovnim ognjem se venomer zgodi neke vrste impulzivna razsvetlitev iluzij. Duhovni ogenj kot duhovna dimenzija ozaveščanja.

Doživetje hoje po ognju je značilno po kolosalnem soočenju z življenjsko nalogo naše civilizacije. Kaj smo pozabili. In kaj velja ponovno obuditi. Ritual ima v dobršni meri magično moč po direktnem soočanju s stanjem svojega duha in samopodobo. Kako je obdana s krinko zaznamujočih duševnih stanj zafrustriranih trpečih vzorcev napačnih misli in prepričanj, zagozdenih v odvisnostih sodobnega načina življenja. V podzavestni bitki z globalnimi destruktivnimi vplivi, kateri človekov ogenj manipulativno ugašajo, če je v vlogi žrtve.

Potenciali povezave s prasilami narave so pri modernem človeku paralizirani. Vzbudi se potreba po ponovnem iskanju globljih čutenj z elementi narave. V iskanju izpolnitve potreb za posameznikov zdrav občutek jaza v zavedanju svoje lastne vrednosti, neodvisnosti, učljivosti z lekcijami življenja z namenom uspeti, z zaupanjem vase, v osvobajanja svojih latentnih nadčutnih sposobnosti, z energijsko povezanostjo v naravi.

Dogodek mi je dal motivacijo za nadaljevanje mojega duhovnega raziskovanja. Že vrsto let razvijam pristope kako ljudem pomagati pri odpiranju notranjega sonca ( ognja )  v njihovem procesu samozdravljenja. Vir iskati v sebi. Poiskati svojega notranjega učitelja.

Ritual hoje po žerjavici skriva v sebi dragocen ključ kako funkcionirati z naravo opolnomočeno večdimenzionalno. Brez kozmetičnih dodatkov. V enosti z duhom narave.

Torstno učenje enačimo z šolo geomantije. Kako postati pismen, operativen in kreativen z veščinami starodavnih modrosti. Upati si hoditi po ognju. Upati si hoditi po duhovni poti.

Preden smo stopili na žerjavico smo izvedli stare tehnike za energijsko pretočnost in vaje treninga senzibilnosti. Program je vključeval napotke po vedenjskih spremembah. Spoznali smo ezoterični pomen današnjega datuma 21.05.2016  Pri udeležnecih se je opazila hvaležnost. Kot da bi želeli sporočilu rituala povedati “iz tvoji ust v božja ušesa “.

Franci Mihelač je izkušen zdravitelj. Njegov pristop do ognja je tradicionalen. Z upoštevnjem geomantijskih značilnosti prostora, kjer se ogenj izvaja, rezultira v zdravilno ognjeno kopel.