Pentagram

Image title

Preko Ivana Mohoriča in  pentagrama na Cerkljanskem razstirajmo energije objektov sakralne dediščine starovercev, staroselcev z vidika večplastnosti njihovega pomena.

Ivan Mohorič je Imel svoj kanal, vezan na astralni svet, iz katerega je črpal znanje, ki je bilo za tedanji čas revolucionarno, zelo težko dojemljivo, še manj pa razumljivo. Večina njegovih povezav in sklepanj pa so bile prav povezane in raztolmačene. So pa to že stara znanja in stare energije, zato se danes oziramo naprej za novimi. 

Pomen pentagrama  –  V splošnem pentragram simbolizira človekove lastnosti.:

Ima pet točk, od katerih je ena usmerjena navzgor in ta predstavlja DUHA. Preostale točke kažejo zemeljske elemente: OGENJ, ZRAK, ZEMLJA, VODA. Število pet je mistično, vendar človeško (pet prstov na nogah in rokah, pet čutov,…). čŒe v pentagram postavimo človeka, je glava najvišje, štirje udi pa sestavljajo preostale štiri točke.

Ivan Mohorič ugotavlja, da Božji podpis – pentagram označujejo cerkve s svojo pojavo in povezovanjem na naslednjih sodobnemu človeku manj (po)znanih lokacijah:

  • Jageršče; sv. Uršula (simbolizira element ZEMLJE)

  • Šebrelje; sv. Jurij (simbolizira element OGNJA)

  • Šebrelje; sv. Ivan oz. sv. Krstnik (simbolizira element VODO)

  • Ravne; sv. Urh (simbolizira DUHOVNOST DUHA)

  • Straža; sv. Pavel (simbolizira element ZRAKA

POVZETEK petega predavanja v ciklu ODSTIRANJA ZNANJPREDNIKOV – VSAKA ZEMELJSKA TOčŒKA JE LAHKO TVOJA TOčŒKA – Po poteh PENTAGRAMAIvana Mohoriča