Polarnost in enost

V 11m širokem umetnem kanalu med otokom Cres in Lošinj se geomantijsko prepoznava umetna meja med zaokroženostjo energijskega polja obeh otokov.

Image title

Hkrati sta otoka povezana s širšim energijskim pretokom dvosmernega kroženja v loku nad in pod vodnim kanalom. Iz Cresa nad kanalom do Lošinja. In od Lošinja pod kanalom do Cresa. Nepretrgana povezava je v obliki 30m dolgega prstana ki zaobjema kanal.

Image title

Otok Cres je bil v preteklosti povezan z otokom Lošinj. Pred približno 2000 leti je bil v kraju Osor urejen prekop, ki je otoka razdvojil. Zato se še zdaj zaznava njuna energijska povezanost.Otoka sta energijsko pravzaprav še vedno spojena.

Prostorski primer Cresa in Lošinja nam nazorno prikazuje zakonitost polarnosti in enosti. 

Otok Cres predstavlja yang pol in otok Lošinj yin pol krajinskega sistema. 

Otok Cres je trdi masivni pol. Je največji Hrvaški otok. Otok Lošinj mehki valoviti pol. Njuna polarnost je reliefno razvidna.

Radius skupnega energijskega polja Lošinja in Cresa je v obliki jajca.

Image title

Najvišji vrhovi Cresa sestavljajo yang gorski greben na severnem delu otoka: Gorice in Sis  in Orlinj .

Lošinj ima umirjen obmorski yin značaj z blagim podnebjem. Leta 1892 so Lošinj razgasili za klimatsko zdravilišče.

Cirkulacija Lošinja teče navzdol na vzhodni strani in navzgor na zahodni strani. Skladno z njo so postavljene sprehajalne steze.

V antiki se je skupina 36-ih otokov, ki je vključevala Cres in Lošinj in številne majhne otočke v njuni bližini, imenovala s skupnim imenom Apsyrtides. To ime izhaja iz ene od različic mita  o Argonavtih.

V tovrstnem geomantijskem raziskovanju se poslužujemo kombinacije terena in zemljevida. 

Lošinj je v obliki značilnih zalivov. Akumulirajo yin darežljivo umirjajočo zdravilnost. Iz njih potekajo raznovrstni spiralni vodni kanali, kateri prenašajo kvaliteto morja v otok.

Image title

V oblikah narave se prepoznavajo pravzorci kot kozmogrami. Berljivost je natančna ko se okolje opazuje iz več zornih kotov in več nivojev. 

V številnih zalivih Lošinja so posebne obmorske čakre. Spajajo kvalitete morja in obale.

Image title

Tudi to leto poleti tukaj razvijam nove oblike geoterapije za uporabo na izobraževanjih geomantije.