Poletni solsticij

Smo v vročem obdobju menjavanja konstelacij. Skupaj s poletnim solsticijem ki prihaja imamo priložnost za aktivacijo solarnega prižiga notranjega sonca. Ta se kaže kot kvaliteta vodenja sebe skozi preobrazbo, tako da se prepuščamo vodenju iz duhovnega vira. S skupnimi aktivnostmi v naravi se notranje sonce preliva v hologramu inteligence bitij Zemlje, ki so v ljudkskem izročilu varuhi naše skupne zavesti.

Posvetitev za poletni solsticij je kot poroka z univerzalnim počelom Sonca in Zemlje. Vmes smo mi. Majhni in veliki. Po svoji delih in rezultatih se odraža kdo smo. Prav tako po kvaliteti slavljenja življenja.

Ko začenjamo novi ciklus si čestitamo za dosežke in nove vizije. Predvsem pa deluje pogon novega, ko damo stran staro. Sicer smo zasičeni z balastom, ki smrdi. Potrebno je poetiko praznovanja odpreti do te mere, da diši po duši sobivanja z naravnimi cikli. Praznovanje je priložnost za prenos duše prostora med ljudi. Kako si vsi želimo ritualov čaščenja narave. Ko se zbere volja, srce in znanje, nastane alkimija druženja.

Nekaj najbolj neumnega in nespametnega je ravnanje proti sebi. Toda da to prepoznamo ko je v prevladi podzavestna sila osebne in splošne inercije, je bistven izziv. Če nasedemo tej grobi sili, ki je znana kot senčni lik samozanikanja sebe, potem nas običajno ponese na časovnici nazaj. Kljub temu da tok življenja teče naprej, obtičiš nekje v abstraktnem stanju. Zato velja se odzivati odločno, še posebej ko so na časovnici pomembne konstelacije.

Nahajamo se v turbolentni konstelaciji ki ima dinamiko intenzivno v soočanju karme. Toda ne klasično. Pojem karme je tako obsežen, da ga velja raziskovati iskreno in preudarno, sicer se izmuzne iz rok spoznavanja. Ta konstelacija je značilna po nalogi preseganja preizkušenj. Presežemo jih z aktivno vlogo do svojih učnih izzivov življenjske šole.

Spoznavati skupno duhovno pot povezovanja z Zemljo in soustvarjanja je tako dragoceno kot odkrivanje skritega zaklada na romanju v sveti kraj. Te prilike velja prepoznavati kako se nam odpirajo, da jih udejanjamo.

Vse kar se potiska v podzavest, sedaj silovito udarja na plano. Zato je najbolje odpreti svojo in skupno zakladnico zgodb preteklosti in sedanjih vozlišč dogajanja. Tako se intenzivno čisti stara struktura kolektivne zavesti in s tem omogoča povezavo s poljem planetarnih sprememb.

Zdravljenje prostora je v geomantiji ozaveščanje ozadja vzrokov in energijsko sproščanje bioenergije Zemlje. Ko dosežemo premike, si podelimo spoznanja. Potem po tradiciji sledijo praznovanja, kot ritual čaščenja narave s hvaležnostjo. Zdravljenje prostora je zdravljenje sebe. Preobrazba Zemlje se odpira preko lokacij, ki sproščajo spremembe

Ko pride povabilo življenja za vstopiti v nov ciklus, ni za odlašati z špekulacijami glave. Občutiti s srcem klic in se odzvati. To večkrat ni uspešno, če odločitev ne prizemljimo. Potem se povabilo umakne in ponovi ob drugi priliki časa in prostora. Tako se vrtimo v ciklih ponovitev ali pa preobratih preobrazbe.

Bolj kot siliš naprej v evoluciji, bolj se odpira globlji potencial kolektivne zakladnice karme. Tega je potrebno pogledat v vseh značilnostih usode in kreativne sposobnosti. Pokaže se na lastnem pragu doma, odnosov in neposredne slike stanja zdravja duha.

Ko pride do posebnih fenomenov, ki so zagotovo tudi metafizični, opazujmo kako nam prihaja naproti odsev iz elementarnega sveta. Tega se pogosto spregleda ker prevladuje glava. Po starem so temu sodelovanju s silami narave rekli magija, kar pa moderni človek razume kot nekaj slabšalnega. Tako je v koš za smeti padlo že veliko starih spretnosti, kot so alkimija in druge zakladnice znanja. Čaka nas obsežno delo obujanja veščin s cikli narave.

Duhovno izročilo o svetosti prostora Zemlje in človekovi vlogi je berljivo na posebnih lokacijah narave, dediščine in geomantičnih točk krajine. Trening branja prostora nam daje zavedanje o povezanosti z inteligenco Zemlje ter skupni preobrazbi.

Ko odkriješ svojo življenjsko nalogo v prostoru bivanja za novi čas ki prihaja, potem doživiš stik z dušo. Toda to je notranji pol. Zunanji pol je enako pomemben pri uresničevanju v prakso.

Ko narediš premik na enem področju življenja, se prezrcali preobrazba na druga. Najbolje je napredovati uravnoteženo. Sicer obtičiš na napeti točki, ki sili v ekstrem. Ko integriramo vse kar se nam dogaja v novi ciklus, smo na novi stopnji razvoja.

Robi Lavin, 21.06.2022