Posvetilo

Vstopimo v novo leto ustvarjalno. Ne čakajmo na druge. Sami ustvarjajmo projekt samega sebe, v skupni preobrazbi. Voščimo si lahko vsak dan. Znova in znova. Ob vsakem uspehu odpiranja srca do toka življenja, ki nam prihaja v roke. Rokujmo s svojim novim koledarjem pogumno. Srečno v 2024.

Varujmo svojo dušo in praznujmo skupaj svetost življenja. Prelijmo ta trenutek v porajanje novega upanja, zaupanja in srčne vizije: biti duhovno delujoče človeško bitje. Zimski solsticij napoveduje končevanje polarizacije in porajanje nove zavesti. Seveda najprej za prebujajočo kritično maso. Nehajmo se silit v osamo zaradi strahu. Stranpoti niso zaželjene da jih ponavljamo. Še posebej v času prehoda v nove cikluse.

Sedaj ko smo vstopili v novo koledarski leto, se sprašujemo kaj smo naredili in kaj še bomo v novem letu. Osrednje vprašanje pa je kaj smo spremenili. Brez prave spremembe ne naredimo nič novega. Poleg marljivega opravljanja obveznosti in tekočih aktivnosti, je vzorec vedenja večinoma kopija samega sebe. Zato se pri prehodu v novo leto spomnimo: novo ne more nastati, če nima kreacije na nosilni sili preobrazbe.

Začenjamo pisati novo knjigo leta 2024. Vsak je odprta knjiga, ko le dopuščamo delitev izkušenj in spoznanj za skupno dobro. Iz prejšnjih obdobij prepoznavamo najbolj značilne kolektivne zablode, katere preraščamo na nov način mreženja in sodelovanja. Te zablode velja še naprej ozaveščati. Kot so izgubljeni egoizem, samotarski individualizem, ujetost negativnim vplivom izkoriščanja -kontrole ter fantazije številnih odvisnosti bega iz realnosti. Združimo moči in delajmo na področjih preobrazbe, tam kjer nas pokliče glas srca.

Iz leta v leto vstopamo v nove izkušnje in spoznanja. Iz faze naivnosti, se preide v preizkušnje nove vrste, ko se zrelo soočamo s kolektivnimi ovirami. Prej ali slej ugotoviš, da je potrebno sodelovanje s silami preobrazbe. V ta proces vključiš sebe na nov način. Naproti tebi prihaja modrost. To je stanje prežeto z osebno in univerzalno izkušnjo. Obogateno z veliko mero skupne zakladnice znanja, ki je zapisana v zavesti Zemlje.

Robi in Karin Lavin, Zavod Anima Mundi

Molitev: Naj se odpre preobrazba do vseh prebujajočih ljudi in tudi tistih, ki kličejo po pomoči, toda ne zmorejo nositi sebe v spremembo. Naj se odpira nova luč v temo bolečine, za naše skupno zdravljenje. Naj nas vodi odprto srce, v zaobjemanju skupne zgodbe leta 2024