Potovanje vase

POTOVANJE VASE V ZEMLJO

Ne zaostajaj za samim sabo, nam govori zrcalo, ko se znajdemo v slepi ulici. Pot naprej ima veliko zavojev in se odpira na svojstven način. Naš notranji kompas kaže kako naprej. Iti s svojim tempom in stilom je vredno. Naredit na svoj način. Enako skozi učenje skupnih interakcij, ki nam kažejo univerzalni smerokaz.

Iskanje sebe je potovanje po razburljivi poti. Spoznavaš kako se poznaš in kako se še ne poznaš. Odkrivanje skrivnosti je sestavni del tega potovanja. Njihovo razvozlavanje in razkrivanje pomena odpira nove potenciale dobrega počutja in uspešnosti spremembe k željenemu cilju. Duhovna pot je potovanje Gremo tudi v neznano. To veliko šteje. Gremo v neznano tudi raziskovalno in se pustimo presenetit.

Obdobje ki je pred nami skriva v sebi skrivnost kako bo naprej. To je dobra plat navzoče preobrazbe. Iz ustaljenih vzorcev razumske odtujenosti, ki je izčrpavala s potrošniškim tempom, se proces preusmerja v iskanje novih resursov.

Ali odstopit iz poti ker je prevelika kriza? S temi dilemami se ukvarja marsikdo ki je v stanju stiske. Za ta čas prevladujoča tematika. Najbolje je prevzeti praktičen pristop za soočanje in ustvarjanje primernih odločitev. Odsotnost iz sebe povzroča stopnjevanje stiske. Potem ko najdeš veščino jo izvajaš redno. To velja za vse enako. Smo v izzivu fokusa.

Napredovanje na duhovni poti pomeni za nas skupno vprašanje za mu odgovorno dati odgovor. Vprašanje se pojavlja pravzaprav vsak dan. Napredujemo takrat ko razrešujemo enigmo tega časa. Kadar nas dileme zagrabijo za vrat in nismo več v stanju reševanja te križanke-potem zdrsnemo v ponovitve učnih lekcij. Kako najti odgovor na zapletene uganke je izziv ki ima rešitev- ko izvajamo spremembe kot proces v skupnem hologramu mreženja.

Nujno se kaže potreba po prepoznavanju pravih rešitev v tem času. Številni so na skupni situaciji nesigurnosti kaj deluje in kaj ne deluje. Prepoznati pravo rešitev je ključno. Kadar začutiš v srcu potrditev, potem pojdi naprej po poti rešitve, ki ti jo ponuja življenje. Ta moment je bistven: da ne odlašaš pri odločitvi in akciji.

Ko pogledaš globlje v obstoječo strukturo opaziš da marsikaj ne obstaja več. Je le del zunanje podobe, ki pa nima več realne podlage. Kako se sistem dejansko obrača na glavo zlahka prepoznamo ko smo dovolj odprti v percepciji. Po drugi strani nastaja veliko notranjih potencialov, ki pa niso še razpoznavni navzven. Ko bodo prišli v ospredje, bodo prevzeli novo strukturo.

Koliko poznamo starodavna znanja o svetih krajih in zdravilnih naravnih virih? Kako jih tolmači potrošniška pamet in kako velja ta vedenja prevrednotiti- da pridemo v stik s samim sabo, ko obiščemo markantna območja narave? Ko pridemo do primernih odgovorov, najdemo način za nadaljevanje poti na tem potovanju vase.

Ko se znajdemo pred zidom, ni poti naprej. Lahko ga sesujemo z voljo, toda se bo pojavil spet zid. Kadar je volja ločena od skupne namere vključenih, se zapira sama vase. Taki volji rečemo groba sila samovšečnosti. Današnji čas ji zapira vrata. Trenutek preobrata se zgodi ko se volja združi z srcem, z razumevanjem soodvisnosti v skupnem ekosistemu bivanja.

Kako priti ven iz izgorelosti je pri marsikomu vprašanje, ki je na skupnem imenovalcu z iskanjem novih moči nove vizije. Prav preobrazba tega časa je tisti vir rešitve. Brez sodelovanja z novimi resursi ustvarjalnosti z Zemljo nastaja neznanka imenovana globalna kriza. Nemudoma se velja posvečati skupni ekologiji, energiji in eksistenci.

Sodelovanje z naravo je splošno gledano nično. Globalni negativni mega trendi izkoriščanja okolja dominirajo s svojo logiko ekonomske računice. Ven iz tega konteksta je občudovanje narave v njeni lepoti. Toda še vedno s prevlado pasivnega pristopa do inteligence Zemlje. Potrebujemo novo ekologijo in novo paradigmo razumevanja zdravja. Prav v aktivnem sodelovanju s silami narave se najde vir samozdravljenja.

Dokler ne bomo odprli vrat v svetove Zemlje, se vrtimo v začaranem krogu zaciklanih predstav. Ko vstopimo v globlja doživetja, skupaj z zavedanjem kaj duša kraja sporoča, se nam odpira razumevanje kot zdravilo za razum. Iz trodimenzionalne predstave se razprejo krila v večdimenzionalno percepcijo. To je ključ za razreševanje ugank in videnja cele slike samega sebe v svetu.

Vstop v stik z Zemljo je na različne načine. Zemljenje je tako velik potencial za krepitev zdravja z elementi narave, zato ker vključuje cel spekter starodavnih metod stika z naravno frekvenco samozdravljenja.

Odklop od zunanjih motenj in stik z naravo je vodilo samozdravljenja številnih tradicionalnih pristopov za zdravje. Sedaj ni nič drugače. Le da so se razmere bistveno spremenile v prelomu zavesti civilizacije.

Odkrivanje duhovno-energijskih danosti okolja se odpira z empatijo. Raziskovalca postavlja v položaj presenečenj. Raziskovanje energijskih značilnosti pokrajine prikazuje preplet krajinskih struktur, ki se sestavljajo v mozaik. Ko odkriješ določen potencial, se ti odpre že nov. Skrivnost spoznavanja Zemlje je v neprenehnem prepletu potencialov energijskega omrežja in bitij narave. Skrivnost je v prepoznavanju fraktalne strukture danega prostora, v spoju večdimenzij skupaj.

13. 01. 2023 sanjam kako smo z zmaji ki se gibljejo v našem okolju. Zmaji vseh 4 elementov. Sanje nagovarjajo na pomen skritih sil zdravljenja z Zemljo, kjer se ponuja odločilni vir za pridobiti novo vitalnost za obdobje preobrazbe.

Zemljenje, sproščanje stresa in povezovanje z zdravilnostjo narave je naša bodočnost. Geopatski stres v modernem okolju povzroča pritisk na imunski sistem. Posledično se izgublja stik z naravno frekvenco Zemlje. Vaditi sonaravno sproščanje in ozemljevati svoje počutje je osnova. Razvoj zavesti civilizacije je usodno zasidran prav v stiku z biopoljem matere Zemlje.

Proces zdravljenja je nekaj tako izjemnega, da lahko služi kot darilo samemu sebi za izpolnitev svojih hrepenenj. Zdravljenje je tudi stanje ustvarjalnosti, ko pričneš dajati iz sebe tok informacij in spoznanj za skupno dobro. Terapija pomeni vodenje skozi proces. Je potovanje in sodelovanje do željenega cilja.

Kako se pozdraviti je aktualna tematika. Ko prevzamemo odgovornost, prejmemo možnosti za vpogled v pristope ki delujejo. Eden med njimi je sproščanje in regeneracija na zdravilnih krajih. Star je toliko kot staroverstvo, s svojimi običaji in rituali čaščenja narave. Izziv je tovrstno samozdravljenje kombinirati z ozaveščanjem osebnih sprememb. Temu se danes reče sonaravni selfnes.

BIOPOLJE ZEMLJE

Poglobljena doživetja v naravi nas napolnejo z biopoljem Zemlje. Tega vsi potrebujemo za dobro počutje in učinkovito zavedanje kdo smo. Duhovno izročilo o svetosti prostora in človekovi vlogi je berljivo na posebnih lokacijah, danostih dediščine in geomantičnih območjih krajine.

VADBA ZA ZDRAVJE

Nahajamo se v obdobju z novimi izzivi. Potrebujemo podporo preobrazbe Zemlje, ki si jo ustvarjamo sami s svojimi prepričanji in prakso soustvarjanja. Temelj je skrb za svoje zdravje in učinkovitost delovanja. Potrebna je iznajdljivost, spretnost spremembo uresničevati s pravimi rezultati in kreiranje tistega kar ti je prioriteta v tem času.

SAMOZDRAVLJENJE

Obisk zdravilnega kraja je darilo. Veščina samozdravljenja deluje ko sodelujemo z inteligenco obiskanega kraja. Vadba povezovanja z naravo tako postaja vedno bolj fokusirana kot ritem delovanja. Ko se povežemo z naravo, pridobimo globlja spoznanja o okolju in sebi. Ta se zgodijo spontano in z zavedanjem.

HOLISTIČNO UČENJE

Holistično šolanje se posveča nam skupni zavesti z Zemljo, učenju osebne preobrazbe, razvijanjem intuicije, prizemljevanju, samozdravljenju z naravo, kreativnemu soočanju z izzivi z orodji imaginacije, meditacijami, vajami, predavanji in coachingom.

MEDITACIJA

Nove meditacije z Zemljo, zasnovane za dinamiko aktualnih razmer leta 2023, so nadaljevanje večplastnega ustvarjalnega zorenja geomantičnih univerzalnih meditativnih praks. Tako kot je ta čas večplasten v preobrazbi, tako se nove vaje večplastno razvijajo za uporabo.

PREOBRAZBA

Naši skriti potenciali rešitev so navzoči v nezavednem področju. To je vir preobrazbe. Spoznavamo kako deluje, kako smo do sebe naravnani in kakšni pristopi vzpostavljajo odpiranje vira v zavest. Ko aktiviramo ustvarjalne procese, skupaj z zavestjo Zemlje, odkrivamo samega sebe v globljih arhetipih. Ti so značilni po izpolnjevanju naših notranjih potreb po dobrem počutju in samouresničevanju.