Prazniki

Image title

Prazniki – pri večini, ki niso uglašeni, niso prazni negativnosti iz okolja. V njihovo osebnost vdirajo reklamna sporočila, namišljena pričakovanja o zabavah, perverzna vabila za si strgati film zavesti s pijančevanjem in stotine aktivnih želj se zadovoljiti s kvazi-prazničnimi veseljačenji in cirkusi. Zato niso prazni. Temveč polni patološko nabasanih pričakovanj v superlativih. Prazniki pravzaprav nudijo možnost biti tega prazen. In se napolniti z duhovno hrano, v stiku z bližnjimi. 

Izvor praznikov je mitološki. Praznik je dan posebnega pomena, v življenju posameznika v skupnosti. Bistvo praznovanja je povezanost z družino, prijatelji in ustvarjalnost. Prazniki utelešajo duhovno družbene razsežnosti rezoniranja radostnih občutij ljudi. Velja jih tako obravnavati. Odnos do praznikov odraža naš odnos do duhovnih vsebin v samem sebi, v hologramu druženja v družbi. Pravi praznik ima presežno mistično razsežnosti moči slavljenja življenja. Karakteristike prehoda iz 2017 v 2018 imajo značilnost sproščanja energij, ki jih velja izkoristiti za prizemljitev lastnih individualnih navdihov.

Slovenski pregovor  pravi: čŒe zapustiš praznike, zapustijo prazniki tebe. V tem letu je obredni čas za izkoristiti praznike od 21.12. 2017  do 04.01. 2018  Po tem terminu se bo dodaten prehod odvijal še 14 dni.  S pravimi prazniki se visoka frekvenca duhovne posvečenosti razodene med ljudmi. Omogoča prehod v nove cikle življenja.

Aranžiranje in foto : Anjel Lavin