Prebujanje preobrazbe

SPOROČILA ZEMLJE PREBUJANJA PREOBRAZBE

Prebujanje preobrazbe je vidno v skritih plasteh naše zavesti. Prihaja na površje iz globin skupnih potreb: narediti konec preživetemu in začetek novemu. Pri tem procesu ni tako kot si misli splošna pamet običajnih prepričanj. Saj ta vendar ne deluje prav pri preobrazbi. Potrebujemo drugačno percepcijo izstopa iz drame, ki je lahko rečemo kozmičnega značaja. Dobesedno. Da si upamo postaviti tako trditev je več razlogov. Geomantična zaznavanja prevajajo sporočila Zemlje, ki je del kozmičnih preobrazb. Tako kot govori astrologija. Vse se zrcali v našem mikrokozmosu.

HOLISTIČNO SPOZNAVANJE

Geomantična spoznanja temeljijo na holističnem pristopu raziskovanja. Vključujemo enakovredno energijske, duhovne, geološke, duševne, arhetipske in geografske komponente planetarnega doma. Tkivo življenjske energije nas prežema globalno in lokalno. Bazična matrika je naš dom bivanja.

PROCESI EVOLUCIJE

Zemlja je povezana s kozmičnimi vplivi, ki jih uteleša v svoji zavesti in procesih preobrazbe. Odvijajo se v 4 elementih planetarnega telesa. Globlja razsežnost so bitja Zemlje. Sveta razsežnost matere Gaje daje izvor življenja, zrcalno povezan s Soncem, planeti in zvezdnimi sistemi. Vse skupaj je v interakciji z duhovnimi silami. Predstavljajo procese evolucije. Iz njih prepoznavamo kje se nahajamo kot civilizacija, s svojimi dominantnimi karakteristikami svetlih in temnih plati. Krogla planeta Zemlja je večslojna.

ODNOS DO PREOBRAZBE

Preverimo kje se nahajamo kot posamezniki in širša skupnost. Kakšen imamo odnos do preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. So te sile v nas medsebojno povezane, aktivne in ustvarjalne? Kako smo prežeti z globalno situacijo in kako se vedemo nezavedno do bistvenih izzivov naše poti? Koliko imamo skrite rezerve za aktivirati spremembe, da prihaja resnično do prebujanja preobrazbe?

SKUPNA POT

Potovanje naprej v prostoru in času je nadaljevanje odpiranja preobrazbe. Zapre se lahko takrat, ko zatremo nehote svojo in skupno vizijo. Prav v tem ključu je rešitev, v prepoznavanju tistega kar nam je skupno. Tako se zaprta cona potenciala pričenja sproščat, v zaobjemanje skritih resursov zdravljenja. Vstopamo v novo obdobje, potrebno pomoči do civilizacijskih ugank, v lastni duševni sferi zavesti.

NASTAJANJE NOVE ZAVESTI

Prebujanje preobrazbe se ne bo ustavilo. Kljub dramatičnim okoliščinam v veliko kriznih žariščih globalno in lokalno, smo del procesa nastajanja nove zavesti. Seveda je pa na tebi, meni, nas, vseh ki si prizadevamo za medsebojno mreženje- pri ključnem kriteriju kritične mase. Odločitev je na nas, kam spadamo. Ali med pesimiste, utopiste, realiste ali vizionarje. Možne so tudi kombinacije. Toda fokus ima vsak nekje konkretno zasidran v času in prostoru

ZDRUŽEVANJE RAZLIČNOSTI

Takrat ko se dve nasprotujoči sili postavita v položaj konfrontacije nasprotovanja, je priložnost za prehod v sodelovanje. Prav ta napetost je potencial za razvijanje kreativnosti, ki temelji na odnosih različnih kvalitet in zrcaljenju.

SINTEZA

Prihodnost je v združevanju strok. Izzivi ekološke krize nas nagovarjajo k preseganju obstoječe monotone paradigme, ki ne daje pravega odgovora. Saj se vrti v začaranem krogu. Ko združimo znanja, predvsem vrhunskih prizadevanj številnih vedenj, posameznikov in projektov, dobimo priložnost ustvarjanja nove metodologije sinteze.

POGUM DO KOLEKTIVNIH SIL

Vedno in še vedno tudi sedaj, nas napadajo nasprotniki. Tako se sliši po kolektivnem prostoru masovni vzorec patriarhalnega krika moči in nemoči. Izvira iz strahu pred samim sabo, biti do sebe prizanesljiv in ljubeč. Temeljni konflikt samodestruktivnosti se kaže posledično do drugih, kot bojevanje z nesmislom. Pritisk tega vzorca nas preizkuša, razrešiti pri sebi s strahom in motnjami, ki niso del nas. Tako krepimo pogum in voljo do preobrazbe.

VSTOP V PREOBRAZBO

Za vstop v preobrazbo, bodisi posameznika ali skupine, podjetja ali kmetije, je formula preprosta kot vodilo. Sprejmimo celovitost naših procesov. Na telesni, duševni, energijski, snovni in duhovni ravni.

SPREMEMBA

Resnično spremembo naredimo, ko odmislimo star program iz svoje glave in pričnemo z novim. Tistim, ki nas podpira v zdravju, zavedanju sebe in svojega počutja. To seveda ni možno doseči, kadar smo ujeti v lastne izgovore, odpore in sprenevedanja. Klobčič začaranega kroga je lahko sila zakompliciran, če postanemo specialisti lastne negacije. Takrat je potrebna strokovna pomoč. Razmisliti velja, kakšne koristi pridobiš na tak način in kako hitreje napreduješ, na poti k sebi.

ZAVEDANJE

Bolj kot napreduješ, bolj se zavedaš kako tvoje misli potujejo po prostoru. Enako čutiš kako prihajaš v polje miselnih tokov skupine ljudi, kjer deluješ. Postajaš pozoren kako se lepiš na nepotrebne miselne tokove in se od njih odklapljaš. Enako počneš do kreativnih misli. Generiraš jih v svoje delo in okolje. Iščeš sorodne vibracije in jih medsebojno krepiš, za skupno polje zavesti.

ODKLAPLJANJE OVIR

Naša največja ovira je saboter sprememb. Pojavlja se prikrito, pasivno, aktivno, frontalno, podtalno, napadalno, lažnivo, manipulativno. Ima stotine kombinacij. Vse so plod odpora, z zanikanjem iskrenosti do sebe in skupnih odnosov. Čimprej se odklopi od situacij saboterja, kadar teži od zunaj ali znotraj. To je predpogoj, da lahko svobodno. razmišljamo kako naprej.

UKREPANJE

Duševne bolezni se vrstijo, povsod tam kjer se stiska nabira brez ukrepanja. Današnji čas je postavljen v velike izzive, kako najti ustrezen odgovor načina življenja, ki premore energijski izkoristek – za ceno zdravja. Na kakšnem mestu se nahaja zdravje, v lestvici vrednot je vprašanje tudi za organizacije, ki delovna mesta postavljajo v svoje standarde po učinku ekonomije. Zagotovo je najboljši pristop za vse, redno ukvarjanje s svojim stanjem počutja, tako v telesu, kot tudi v duševnem telesu

PRILOŽNOSTI

Glej ko izgubiš priložnost. Pojdi za njo, kot do ljubljenega partnerja ali do svojega otroka, ali do prijatelja. Zakaj čepimo, pogosto sicer nehote, takrat ko nam pomembne prilike odhajajo stran. Malomarnost do svojih in skupnih potreb po dobrem počutju, je ovira. Rešitve iščimo v večanju volje

ZDRAVLJENJE

Terapija samega sebe je veličastno delo. Vstopaš v svoje prostore duše. Spoznavaš se na tisoče načinov. kje si iskren in kje se zavajaš. Senčni del dušo ne ovira. Nima te moči. Seveda to deluje takrat, ko sodelujemo s sabo v preobrazbi. Senca in svetloba sta v srcu prisotni s stanjem sprejemanja, v svojih omejitvah, ki jih zdravimo.

PRISTOP DO SENCE

Nezaupanje v duhovne razsežnosti je zastarela, obrabljena fraza omejene zavesti. Plod potrošniško materialistične paradigme, ki se sesuva sama vase. Potrebuje soočanje s sabo, kako zanika obstoj samega bistva izvora življenja. Kvari odnose in se zanaša na svoj prav, na temelju posledice in ne vzroka. Bodimo strpni pri procesu preobrazbe, ko se srečamo s senco kolektivnega okolja. Toda tudi odločni, ko bo treba pokazat kaj hočemo.

ODPRAVLJANJE ODVISNOSTI

Odvisnosti se povečujejo na potenco. Še posebej ko ne najdeš sebe v preobrazbi. Izgubiti se v kaotičnih razmerah pomeni se srečati z lastno senco. Današnje odvisnosti so zahrbtne, na moderen način. Iskati velja rešitev z novimi prijemi in ukrepi. Najbolj deluje iskrenost do sebe in prave odločitve – da lahko vstopiš na realna tla in pričneš spet znova na nulti točki, nov ciklus.

PREIZKUSI

Preizkusi koliko daleč misliš nadaljevat pri preobrazbi, so značilna začimba duhovne poti. Obravnavamo jih kot signalno lučko, ki stalno spremlja dogajanje. Prižge se občasno, v ciklih. Spominja nas, kako izboljševati vadbo duha in telesa

PODPORNA MREŽA

Izgubljenost v množici je past. Vztrajno in brez pretiravanja, lahko gojimo mrežo in jo razvijamo. Vsako leto bo boljše in v večjem številu resničnih prijateljev, ali podpornikov preobrazbe. Če pa nosiš zamisel za aktivirati velik preobrat, odpri vrata na stežaj in poskusi. Učimo se iz izkušenj in inovacij.

GENERIRANJE

Poglejmo koliko idej in pobudnikov izstopa iz množice drame. Predvsem tisti, ki niso obremenjeni z večno dilemo kaj bodo dobili zase. Grabežljivost ni nujno problem, če se zavzemaš za svoje pravice. Toda poglejmo koliko jih je takih, ki generirajo mrežo sodelovanja preprosto iz vesti. Pozdravljamo vse, ki se priključujejo tej mreži. Dobra novica je, da jih je vedno več.

OPREDELITEV KAJ HOČEŠ

Terapija ne pride na pladnju. Ne sili. Ne šminkira. Ne daje nalepk. Ne sodi. Nima namena moralizirat. Je preprosto pomoč, ko je zrelo. Za to stanje prejemanja pomoči, smo v izzivu spraševanja sebe kaj hočemo. Trud pri konkretizaciji se obrestuje. Enako delujejo izobraževalni programi za zdravje. Učiš se novo in sodeluješ s sabo. Tam kjer se spoznavaš, kako biti morje, reka, sonce, zemlja, veter in eter. Poezija enosti z naravo je vedno bazična rešitev terapije.

NOVO

Ko se prepustiš prevzemanju preobrazbe v srce, ne razmišljaj več samo z glavo. Vstopaš s srcem v neznano in novo. Osrednje vodilo je vizija, ki kreira točno to kar hočeš. Toda dovoli si biti v nastajanju neznanega. To so tiste skrite vsebine, ki si jih v preteklosti odrival stran. Ali pa potisnjene želje. Neznano je nezavedno. Bolj kot napreduješ, bolj postaja del tvoje nove osebne vrednosti.

KOZMIČNA KAČA

25.11. 2023 sanjam velikansko kačo, ki je pred mano na lokaciji mojega doma. Kača je tako velika, da se lahko giblje po vesolju. Nimam nobene moči se ji zoperstavit. Bežim pred njo, dokler se ne sprijaznem, da bo potrebno sprejeti njeno vlogo. Sanje opozarjajo na pomen kozmičnih sprememb, katere je potrebno razumeti kot duhovno pot človeštva, kako se učiti iz velikih sil in jih razumeti kot znamenja za notranjo preobrazbo.

MITOLOŠKO IZROČILO

Simbolika kače je v mitološkem izročilu povezana z močjo preobrazbe, soočanjem s senco, silami podzemlja, ki so z zmaji povezane s silami kozmosa. Predstavlja naše nezavedno, skrito in skrivnostno. Je vir alkimističnih procesov v subtilni sferi zavesti Zemlje in človeka. Ti procesi so preprosto povedano del zdravljenja naše psihe.

VZPOREDNE DIMENZIJE

Izročilo nas uči o podzemlju in duhovnem svetu. Vmes smo mi v običajni percepciji dogajanja. Toda naša povezanost deluje v več sferah zavesti. To preklapljanje je normalno in nujno, če želimo širiti razumevanje o sebi in svoj vlogi v svetu. Medsebojna prežetost z vzporednimi dimenzijami je zdrava in koristna za naš razvoj. S tako shemo je potrebno spodbujati nove izobraževalne programe, z zavedanjem da nismo sami. Sodelujmo s pticami, drevesi, rekami, kamni, zvezdami, gorami, v inteligentnem omrežju zavesti Zemlje.

TERAPIJA

Terapija je odpiranje oči. Tudi tretjega očesa. Sicer smo v strukturi s slepo pego, ki ne vidi celote procesov ozdravitve. Najprej je potrebno videti kaj dogaja. Iz tega pridobimo voljo spremljati sebe skozi labirint številnih preizkusov, kako postati iskra v očeh do lastne bolečine. Tako se učimo sproščati prepričanja v duhovno zavedanje.

KVANTNI PRESKOK V ZAVESTI

Preveč se naslanjati na materialistično razumsko paradigmo je utopija. To kar nas navdihuje, je kvantni preskok v zavesti. Pomemben tako za znanost, kot tudi za alternativne pristope, vključujoč s poslovno prebojnimi znanji za podjetnike. Zakaj je tako važno preiti na novo ravan ustvarjanja? Potrebujemo preobrazbo ekonomske moči kapitala, ki spodjeda temelje stroki. Saj se lahko vrhunska strokovna prizadevanja sesujejo, vkolikor klonejo pred apetiti potrošniške pameti. Kvantni preskok pomeni razvijati etično in kreativno misel, katera je odraz inspiracije novo nastale resničnosti.

KROG MEDSEBOJNE IZMENJAVE

Pomagati drugim, skupnosti in okolju je nekaj kar nas preseneča, kako se nove poti odpirajo. Uhojeni pristopi so poznani do onemoglosti. Še posebej tisti, ko skrbiš izključno za interes lastnih omejitev. Takrat se lahko izključiš iz kroga. Tega gojimo z dajanjem v skupno dobro.

HORIZONTALNO IN VERTIKALNO UČENJE

Učimo se horizontalno in vertikalno. Oba pola sta potrebna za naš razvoj. Vertikalno učenje vodi učitelj, mentor, oziroma izkušen mojster na svojem delovnem področju. Tako nastaja evolucija. S prenosom med ljudmi in prostorom zavesti preobrazbe. Horizontalno učenje je prežeto z vertikalnim v srcu. Tukaj smo vsi učitelji in učenci, z materjo Zemljo in očetom Nebom.

SODELOVANJE

Sodelovanje ni vztrajanje na svojem prav. Kaj pa če se motiš? Morda pa res potrebuješ prepričati druge. Toda poglej v zrcalo, ki ti ga kaže drugi in sodeluj v različnosti mnenj, da pride do alkimije procesa odpiranja srca.

ODLOČITVE

Terapija ni zrela za izvedbo, ko blefiramo ali zanikamo zakonitosti zdravljenja. Izigravanje do terapevtov je v osnovi v sebi. Imamo veliko notranjih terapevtov v sebi, ki so del naravnih procesov. Tako kot ima narava potenciale samozdravljenja, v virih kot so skale, drevesa, reke, vrtovi, hribi itd. Danes smo priča številnim preizkusom, ki nas sprašujejo koliko resno mislimo uresničit svoj projekt, imenovan tako kot se odločiš.

POMOČ

Pomoč pride, ko hočemo pridobiti moč. Premagovanje izzivov terja notranjo moč. Krepimo jo z duhovno vzdržljivostjo: iti čez ovire in jih prepoznavati kot korake k novemu ciklusu, ki nas čaka.. Pomoč ki jo rabiš od psihoterapevta ali holističnega strokovnjaka, je lahko vredna več kot en povprečen avto. Ne pozabimo, da se premalo ceni vrednost terapije, ko spremljamo množične odklone v postavljanju prioritet: kaj pravzaprav hočeš. Potrošništvo posega preveč v področja, kjer se ekonomija zlorablja nad energijo in ekologijo.

SRČNO TKIVO ŽIVLJENJA

Vse kar narediš dobrega za ljudi in okolje se zapiše v subtilno tkivo življenja. Enako velja kar drugi naredijo dobrega zate. To nosiš v srcu, kot podporno silo potenciala srčnega ustvarjanja. Daje nam smisel in spodbudo, živeti skupaj in si pomagati.

ZDRAVJE DOMOVANJA

Zdravje domovanja je danes pojem v ospredju, zaradi več razlogov. Najbolj se pojavljajo vprašanja, ko pride do bolezni. Kaj je privedlo do težav. Kot so logični pomisleki o prehrani, vedenju, službi, odnosih, skrbi zase itd. Vse to še kako drži. Izziv je razumevanje vzrokov holistično, na temelju podpore okolja kjer živimo in delamo.

DELO V SKUPINI

Delo v skupini ima svoje prednosti. Učiš se v hologramu skupnega razvojnega vzorca. Ta nosi v sebi vzorec potreben preobrazbe in potencialno rešitev. Darilo takega dela je prejemanje preobrazbe v skupnem krogu zavesti. V osnovi je tak princip potencial, povsod kjer deluješ v skupinah. Kot so podjetja, projektni timi, različne organizacije in gibanja. Enako velja za izobraževalne skupine. Bistveno pri doseganju dejanskega učinka preobrazbe je sodelovanje in sinergija.

VADBA

Vadba nas dela žive. Vsak dan posvetimo nekaj časa skrbi zase. V stiku z živostjo narave. Tako se poživljamo, regeneriramo, sproščamo, vitaliziramo in krepimo zavedanje kaj dogaja. Vadba se postopoma razširja v duševni trening. Dopolnjevanje sproščanja stresa tudi v naših mislih in čustvih, je za telo blagodejno. To počnemo z delom na sebi.

POSVETITEV

Posvetitev sprememb v novo, je vodilo tega obdobja. Ukvarjamo se skupaj in vsak zase. Tako gradimo novo mrežo, ki se posveča razvijanju ritualov, meditacij, praznovanj, predavanj in medsebojne pomoči

SODELOVANJE Z ZEMLJO

Vabljeni k sodelovanju z Zemljo. Na vse možne načine nas tok dogodkov nagovarja, naj vendar stopimo na realna tla, pričnemo odpirati čutila in razvijati poglobljen dialog z naravo. V tem raziskovanju večdimenzionalne pokrajine, bomo našli skrite resurse preobrazbe. Pravzaprav je ta pot preprosta. Toda odluščiti velja balast vsemogočnosti razumske prevlade. Prej ali slej se odpre tabla z napisom: pot k viru življenja. Sledimo temu zemljevidu nove civilizacijske paradigme, s prehodom v obdobje velikih presenečenj v zdravljenju in duhovni ustvarjalnosti.

RAZVOJ SEBE

Od sto povprečnih možnosti raje izberi eno presežno in na njej razvijaj sebe. Predvsem tam kjer se najdeš, da si v stiku s sabo in svojo ustvarjalno silo. Vse ostalo je balast, oziroma zadeve brez dolgoročnega učinka. Vsi smo pred izzivi preseganja plitkih pristopov, ki prihajajo kot preizkus do naših odločitev: kako biti boljši do svoje vesti

PROJEKT TVOJE ZGODBE

Projekt tvoje zgodbe je vreden največ. Vrednotenje po pomenu novega in koristnega za skupnost, je tisti kriterij, ki nas uči spoštovanja preobrazbe srca. Ko se lotiš graditi nove temelje samemu sebi in skupini sodelujočih, te podpre prostor nastajajočega holograma nove zgodbe.

VIZIJA

Na posebne dneve, posveti svoj razvoj za širše spremembe. S tem postaneš del mreže: meditacij, skupnega učenja in medsebojne pomoči. Poteka po različnih kanalih obveščanja, izobraževanja in druženja. Meditacija: posveti vizijo v planetarni prostor in opazuj kako prihaja nazaj sporočilo podpore, po strukturi interneta Zemlje.

Robi Lavin, januar 2024