Predavanja znanj prednikov

Image title

V Ekoci – Eko civilni iniciativi Slovenije z navdušenjem oznanjamo nov ciklus javnih predavanj ODSTIRANJA ZNANJ PREDNIKOV

Do pred dvesto leti so namreč naši predniki svojo hrano, žita in vso zelenjavo, pa tudi semena za ponovne posevke pridelovali sami. čŒlovek je bil neke vrste sodelavec narave, ki je kulturne rastline, v sodelovanju z duhovnim svetom in kozmosom, usvarjal iz divje rastočih rastlin

“Civiliziran” človek pa se ne želi prilagoditi okolju pač pa si je okolje prilagodil zase. Zgradilje mesta, ceste, avtomobile, stroje in napeljal elektriko za delovanje naprav.Ni se pa znal ustaviti.
Bolj kot je izboljšal okolico, da bi si izboljšal življenje bolj zakompliciranega je naredil. Danes so njegovi otroci prisiljeni hodit v šolo 10-15 let, se učiti kako preživeti v tem zakompliciranem in nevarnem okolju.Medtem pa je zapuščino Prednikov stlačil pod “primitivizem” in “poganstvo”, injo zaradi podcenjevanja Prednikov razdaja.
Kot družba, razvita družba v 20. stoletju, smo namreč izgubili del dragocenega znanja prednikov, skoraj povsem smo namreč zavrgli dragoceno znanje prednikov. Izvor vseh naših težav? Pozaba pristnosti, originalnosti, naše skladnosti z naravo in predniki, to , da le tega ne čutimo več kot temeljno?

Koncept razvoja določa, v kateri smeri se bo civilizacija razvijala, to je tisto, kar združuje različne narode. To, kar se dogaja zdaj naši civilizaciji, je bil le eden od teh možnih konceptov razvoja. Na začetku se je zdel lep in tudi kar precej koristi so naši prednamci imeli od njega, a posledice te odločitve plačujemo zdaj mi, potomci teh ljudi. Gre za ogromen padec. A za to ne moremo kriviti naših prednikov, saj smo bili ti predniki kar mi sami, kot duše, nekoč. Splošni dekadenci, distopiji družbe, razprodaji vsega kar je sploh karkoli vredno pa se zato verjetno ne moremo upreti in je neizbežna, v kolikor se ne predamo drugačnemu konceptu razvoja civilizacije. Od stvarstva, organizma Zemlje kot bitja, od ciklov narave ter od sebe ODTUJEN je sodobni človečnjak pravzaprav popolnoma zgubljen.

Vprašanje je:
Kako se lahko človek ponovno poveže z naravo iz z njo sodeluje pri podpiranjuin ne uničevanju življenja na planetu?

Prepričani smo,da bomo skozi odstiranje v predavanjih prišli do uporabnih odgovorov

«Bodimo aktivni! Ustvarjajmo dejanja. Seštevajmo in nadgrajujmo z novimi znanji in skupaj ustvarjajmo deželo blagostanja. Posejmo semena rastlin, znanja in sodelovanja vpraksi.

Hvala Vam za vaša dejanja. Spoštujmo in čuvajmo kar imamo in nadgrajujmo novimi znanji v svetlo prihodnost. Srečno.!«

Somišljeniki Ekoci

V ciklu predavanj ODSTIRANJA ZNANJ PREDNIKOV bomo v prihodnjih mesecih poskušali odstreti prenekatero temno temo tega področja. Vabljeni 

Image title

ODSTIRANJA ZNANJ PREDNIKOV – Ciklus predavanjv Žalcu