Priložnosti in presežno

PRILOŽNOSTI

Priložnosti za preobrazbo prepoznavamo preprosto in predano sporočilu srca. Prihaja iz znotraj in zunaj. Je tukaj in tam. Priložnosti so temeljni indikator da smo vključeni v tok. 

Priložnosti je na tisoče. Vedno pa je v ospredju naša lastna, edinstvena in originalna. Enako pomembna je skupna, ki je za določeno obdobje nosilec preobratov in prehodov v nove spoznavne izkušnje. Še posebej so dragocene izkušnje, ki nas vodijo v presežno.

Priložnosti pridejo in odidejo. Ponujena izbira kako se srečamo s priložnostjo in jo sprejmemo je na naši odločitvi. Vkolikor smo izbirčni in ozkosrčni, priložnost odide. Takrat nastane prazen prostor okrog nas. Njega polnemo s svojimi predstavami samovšečnosti oziroma samopomilovanja. Nova prilika, ki nam spet pride naproti, ponovno pokaže darilo: kako se lahko učimo sprejeti čimširši spekter neumnosti, nerodnosti in človeških čustev, ki nihajo kot razburkan ocean. V temu stanju se pokaže darilo.

Ko iščeš priložnost za preobrate, je garancija da jih srečaš zunaj tvoja notranja postavitev sebe v življenje. Tako nam govorijo koordinate razvoja. Ko se jih sreča zunaj, jih potem velja pravočasno zagrabiti. Časovna dinamika je dandanes ključno merilo naše odzivnosti in prebojnosti iti naprej.

Sploh ni potrebno veliko da priložnost zagrabiš. Ponuja se pred tvojimi očmi. Le odstraniti velja bariero preprek, ki je nastala zaradi številnih zdrsov iz zavedanja. Ozaveščati in se učiti je vodilo.

Prav v tistem kar nas povezuje bomo napredovali. To je naš skupni fokus. Priznati si velja da so protisile tega časa izrazito perfidne v povzročanju odtujevanja. Hranimo jih takrat, ko se odtujimo od motivacije, delovanja in razvijanja vizije preobrazbe. Učijo nas vsi primeri odtujevanja v okolju, kako se lahko izgubimo v izolaciji brezizhodnosti, če pademo v brezno obupa. Zato je ključ ki odpira vrata skupno mreženje, ozaveščanje in medsebojno zdravljenje navzoče zgodbe.

Kaj narediš novega ko se pojavi pred tabo nov izziv? Ga sprejmeš z odprtimi rokami? Kaj narediš ko se pojavi priložnost za zdravljenje skupne zgodbe? Prepoznavanje mehanizmov odzivanja in odločanja je poučno, ko spoznavamo kako širiti diapazon razpoložljiviih možnosti kreacije.

Pripravljeni morami biti na nova presenečenja. Raziskovanje ekološke krize iz energijske diagnostike potrjuje da smo v večplastnem procesu, ki mu še zdaleč ni videti konca. To je logično. Potrebno pa je razumeti tudi tiste plasti, ki logiki niso dostopne, ker jih blokira s kolektivno zmedo. Vodilo naj bo duhovno spoznavanje sveta.

Nova presenečenja ki prihajajo iz strani preizkušenj življenja so nastavljena tudi zato da vidiš bistvo rešitve. Zagledanost v dramo in neprenehno stisko, tudi ko imaš čas za biti stran od neumnosti krize, je zasvojenost prve kategorije. Zato išči sebe v miru, ko si vzameš čas biti brez nepotrebnega bremena, ko je dano tako doživeti.

Bolj kot bežiš od svoje usode, bolj napeto postaja. Sprostiti se do vseh strani Neba in sprejeti inkarnacijo sebe na Zemlji je življenjsko delo. Uresničujemo ga tako, da to postajamo s svojo ustvarjalnostjo: širit zavest o spoznavanju svetosti, v učenju malih in velikih lekcij življenja.

Ključ za odpiranje vrat spremembe je na izbiro za ga vzeti v svoje roke. Situacija kaže možnosti izbire. Ta zakonitost je zapisana že v prastarih zapisih svetih knjig o pomenu svobodne volje. Obrniti se velja vase in odkrito se pogledati v ogledalo, da je soočanje z izbiro kako naprej pripravljeno.

Zdravljenje duše je neuporabljeno področje, povsod tam kjer so metode shematične, brez zaznave vira. Duševna stiska pusti pečat na več plasteh prostora in človeka. Smo pred izzivom odkrivati vir preobrazbe. Ta nam daje dostop do razumevanja globljega ozadja vzročno-posledične matrike. V stiku z virom oživljamo motivacijo, zavedanje notranjih potreb biti živ to kar si in postavljanje sebe na noge.

Pogledati se v ogledalo in raziskovati svojo notranjost je nujno na poti sprememb. Svoj notranji svet velja pogledati na ravni razmišljanja in počutja odkrito. Sčasoma se notranji in zunanji svet začenjata povezovati v logično razumevanje skupne zgodbe.

Ogledalo je nastavljeno da se vanj pogleda in se ga upošteva. Ključen premik se zgodi ko opaziš da je to ogledalo zato ker si to zaslužiš. Priti v fazo soočanja z ogledalom je pohvalno. Problem je da ogledala ne vidiš. Zato odprimo oči in poglejmo kaj kaže. Slika ni statična, temveč je v v gibanju kazanja podob teme in svetlobe nas vseh.

Delo na sebi in posvečenost skrivnostim je velika priložnost za preobrazbe. Odtegnit se stran od površnih interakcij in posvetiti se skrivnim potem globlje vase. Ta potencial uporablja tačas tisti, ki mu je mar zase in premike v kolektivni zavesti.

Učiti se novo pomeni odpreti radovednost in raziskovalnost k novim avanturam samega sebe v razvojni proces. Ko se tako odločimo, se aktivira pogon po novih logikah kot prej. Pripravljenost za presenečenja je ena od odlik. Išči pa boš našel. Sebe v ogledalu narave. Velika priložnost nam je na voljo v učenju z Zemljo

16.01. 2023 sanjam, kako v vodi votline najdemo starodavno kost. Izhaja iz ritualnega obdobja starih kultur. Kost prikazuje strukturo človeške hrbtenice. Na eni strani temna plat. Na drugi strani svetla plat. Sanje sporočajo kako potrebujemo povezavo v svoj duhovni vir, v osi svoje hrbtenice navzdol v središče Zemlje. Tukaj se temni pol prepozna kot temeljni arhetip eksistence. To je pradno naše hrbtenice.

Pri proučevanju starodavnih znanj o Zemlji in naših podedovanih sposobnostih senzibilnosti z energijo narave, je napočil čas da se soočimo s skupno traumo, ki jo nosimo kot moderna civlizacija. Vsak na svoj način nosi ta zapis ranjenosti, po kolenu nazaj. To je odrezanost od stika z čutilom komunikacije z bitji Zemlje. Pot ponovnega prebujanja, sodelovanja s svetovi narave, pomeni zdravljenje kolektivne invalidnosti intuicije. Pri tem so ključna srečanja z metafizično izkušnjo, da pokažejo ponovno kdo pravzaprav smo

Priložnosti prepoznavamo po plasteh. Odkrivamo večslojno strukturo, ki jo nosilni impulz prinese. Potem v nas prebudi po podobni frekvenci prebujeno vsebino, ki je del univerzalne zakladnice znanja. Dokopati se do teh vsebin je proces proučevanja pravzorcev bivanja, sprememb in porajanja novega.

Priložnosti za prebujanje vitalnega potenciala pokrajine prepoznavamo na več načinov. Poznamo sistemski pristop in neposredni na terenu med ljudmi. Oba je vredno kombinirat v partnerstvo. Znanja o zdravju, naravi in dediščini postajajo odločilna za skupnost. Predvsem ko govorimo o Zemlji kot planetarnem domu.

Programi povezovanja z Zemljo, za zdravje in učenje v naravi, so za občine in lokalno skupnost velika priložnost kako preusmeriti stanje zavesti prebivalcev iz drame v odklop od negativnosti. Odločevalci imajo tudi v teh časih odgovorno funkcijo. Ali pozitivne pobude podpreti ali ponavljati sistemske motnje. Izziv današnjega časa je preboj tudi na ravni sistema.

Turizem kot terapija povezovanja človeka z naravo je neizkoriščen potencial. To pa zato ker se večinoma prši v masovno paradigmo predimenzioniranosti ekonomije nad vsebino. Ko bo terapevtski potencial turizma pokazal drugačno pot odločevalcem, potem bo pot k naravi kultivirana

Izobraževanje iz narave, v raziskovanju sebe v zrcalu Zemlje je čudovita priložnost za življenjski preobrat: v novo paradigmo samospoznavanja, soustvarjanja in sodelovanja. Številni poklici in osebni pristopi delovanja so postali zreli za uvajanje intuitivne kreativnosti, ki dela sintezo.

Prav sedaj se velja izkazat pri preobrazbi. Delovanje s figo v žepu ali zatiskanje oči nič ne šteje. Imamo veliko priložnost za prinesti med ljudi in v medsebojno okolje nove pristope za ta čas. Vedno več se jih preprosto iz srčne želje udeležuje v humanitarnih, podpornih in sonaravnih aktivnostih.

Vodenje v naravo ima izziv biti v pripravljenosti na nove čase. Tako lahko obiskovalec pridobi izkušnjo refleksije, ponotranji obiskano pokrajino: v lastno osebno spremembo kompasa kako naprej. Poglobljeno doživetje odpira obsežno polje interakcij sebe s svetom, in zrcaljenja izkušenj s svetom narave in notranjim svetom.

PRESEŽNO

Ko vstopimo v globlja doživetja, skupaj z zavedanjem kaj duša kraja sporoča, se nam odpira razumevanje kot zdravilo za razum. Iz trodimenzionalne predstave se razprejo krila v večdimenzionalno percepcijo. To je ključ za razreševanje ugank in videnja cele slike samega sebe v svetu.

Kaj vidimo ko vstopimo v presežno? Kako ga pozdravimo in kako prepoznamo njegovo navzočnost? Si dovolimo presežnemu dati ime? Vsako poglobljeno izkušnjo velja identificirati kot zemljevid potovanja.

Presežek pride s prizadevanjem za preseganje sebe in ustaljenih okvirjev. Ko nam je dano za doseganje presežkov, se to doživlja lahko kot izziv za nove avanture ali kot pritisk. Ker je večkrat preizkus kako prerasti omejujoča prepričanja, se tako učimo napredovati z odprtostjo za spremembe. Enak princip za doseganje presežkov velja v zdravljenju. Ko odpravimo moteče vzorce, prerasemo bolezensko stanje, ker ga ne potrebujemo več.

Povezava s prostorom se zgodi v stanju zavedanja, umirjenosti in čuječnosti. V stiku z značilnostmi pokrajine, se odprejo uvidi samospoznanja. Pot iskanja samega sebe se odpira v spoznavanju narave.

Potopiti se v globine subtilnih svetov narave je kot poslušanje pesmi. Poetika poglabljanja z zavestjo je umetnost spoznavanja nevidnega v vidnem.

Poslušanje narave je poezija, umetnost, vedenje in poglobljena ekologija. Lahko nas navdahne za pisanje pesmi, razreševanje stiske, iskanje notranjega miru ali globlje sprostitve. To je relativno enostavno doseči. Odpreš srce in čutila. Naslednja stopnja našega razvoja je sodelovanje z naravo praktično. Smo pred resnimi ekološkimi izzivi. Zemlja, voda, zrak in ogenj imajo tudi stanje zavesti. Tukaj je ponujen dostop do odkrivanja stanja okolja in potencialov preobrazbe.

Sporočila Zemlje so v tem času tako razburljiva kot aktualno dogajanje. Le da nosijo v sebi zdravilo. Tega se ne da kupit v supermarketu. Dobi se ga v lekarni narave, na svetih krajih in v sebi globlje v srcu.

Obilje informacij okolja je tako obsežno in poučno. Uči nas tudi aktualno preobrazbo. Prisotna je specifično kot značilna nosilna sila tranformacije zavesti Zemlje. Vsak kraj prevaja preobrazbo skladno s svojo značilnostjo..

Sporočilo tega časa se ozemlji z doživetji v prostoru in prepoznavanjem govorice Zemlje. Smo v času in prostoru s simboliko kačje sile. Ta na nas lahko deluje kot strup, če percepiramo v prestrašenosti umetne forme moderne odtujitve od narave. V resnici je ta kača zdravilo. Svetloba novih uvidov nam je na voljo, ko raziskujemo ozadja znanega v neznano. Tam se skriva skrito sporočilo, ki ga velja ozavestiti.

Zakaj so sveti kraji in megaliti tako privlačni? Potrebujemo ovrednotenje njihove energijske funkcije in vlogo ki jo opravljajo v organizmu okolja kot krajinska svetišča. Megaliti so magneti biopolja Zemlje. Markantne kamnite kompozicije so fokusi energijskih kvalitet. Geomantično delo si prizadeva megalitske točke umestiti na zemljevid, pri prostorskemu načrtovanju za varovanje duhovne dediščine, vključevanje v programe poglobljenega turizma in izobraževanj za skupnost.

Sveti kraji svetijo. Prepozna se jih z poglobljenim doživetjem. Prevzame te notranja lepota in zunanja, notranji svet svetlobe v stiku z zunanjim. Ti si med njima.

Potovanje na svete kraje nas premakne v presežno izkušnjo. Ko le dopustimo pogledati čez obstoječi monoton okvir in se povezati z obiskanim prostorom. Piramide so nekaj tako nenavadnega in metafizičnega za običajno matematiko razmišljanja, da nas popeljejo v čudenje do natančnih zakonitosti spoja med Nebom in Zemljo. Srečanje s Semirjem Osmanagićem, v torek 31.01. ob 19h online, nam bo pokazalo: kaj vemo in kaj še ne vemo o piramidah kot starodavni tehnologiji. Predvsem velja biti pozoren na nova dognanja, ki nam služijo v pomoč pri skupni preobrazbi. Ta se bodo pokazala v celoti v pogovoru po predavanju.

Za srečanje s Semirjem Osmanagičem se veselimo iz več razlogov. Poleg predavanja o piramidah, imamo priložnost skupnega pogovora. V zaokroženi sestavi udeležencev, bomo spregovorili o potencialu sodelovanja, raziskovanja in odkrivanja ozadja obstoječe stvarnosti. To nam daje vpogled v vzročne kvalitete okolja in naše skupne zavesti preobrazbe.

Preberi več: Piramide: starodavna tehnologija – Geomantija