Prioritete prostora in časa danes

NOVA REALNOST

Prioritete tega časa so najbolj žgoča tematika. Zajema odnos do preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Da smo dejansko učinkoviti, velja dinamiko sprememb postaviti v popolnoma nov kontekst.  Tako nam narekuje preobrazba novih globalnih, lokalnih in osebnih koordinat razvoja. Prioritete tega časa so nujna gonilna sila, ko se podamo na pot preobrazbe. Da nas vodi, navdihuje in daje mreženje.

SPREMEMBA KOT DARILO

Bolj kot zavlačujemo s spremembo, bolj se klobčič komplicira z izmikanji. Razen če se izvaja strategija reševanja stiske kor priprava za vstop v preobrazbo. Naučiti se odzivati sprotno je dober trening. Zalogaj bistvene spremembe ki čaka za izvedbo pa velja prevzeti kot darilo.

ZNAMENJA PREOBRAZBE

Bodimo pozorni na znamenja pri odločitvah. Ko se posvetimo novemu se pokažejo znamenja ki pomagajo. Ta so zunaj in znotraj. Ni nujno da so znamenja vedno postavljena na ugoden način. Če se obnašamo proti sebi, pridejo kot opozorila, toda nosijo v sebi sporočilo.

ODLOČITVE

Ko se odločamo za konkretne spremembe, je to tako pomemben pristop da mu velja dati vse možnosti za zagon učinka. Odločitve se znajdejo v našem vmesnem pasu. Ko so dovolj okrepljene z voljo in namero, potem potegnejo proces v prizemljitev. Vmesni pas je značilno stanje duševnosti kjer je nabranih na tisoče navad in rutiniranih sivih con udobja. Prav odločitev je tista, ki zmore vse te zmešnjave osebnega vedenja spraviti v pot preobrazbe

PREIZKUŠNJE

Ko vzamemo preizkušnje kot trening duha, se umestimo v novo kondicijo preobrazbe. Danes obstajata dinamika preobrazbe ali pa značilen zastoj. V zastoju se kažejo značilni ekstremi za ta čas. Prvi je da smo prebodeni od negativnih vplivov, bodisi na ravni informacij ali neposrednih okoliščin in energije. Drugi ekstrem je umaknjenost v obrambo, ko nočeš biti del te zmede, toda si zbežal stran iz realnosti. Da se ponovno povežemo z dinamiko dogajanja, je potrebno sprejet preizkušnje ki so sestavni del prevzemanja odgovornosti. Ko prevzamemo odgovornost se preizkušnja pokaže kot naloga. Na preizkušnjah v stanju neodgovornosti se deluje da ne zmoreš.

JASNA PRESOJA

Ne verjemi tistim, ki dajejo lažno upanje. Poslušaj sebe na vsakem koraku novih odločitev. Razvijaj jasno presojo kdo je tvoj podporni člen v sodelovanju in kdo moteča ovira na duhovni poti. Postavljaj si svoja merila in sledi skupni vesti po poslušanju klica pokrajine za zdravljenje.

Povej kaj hočeš in kdo si, ko se srečaš s povabili življenja. Pridejo k tebi z namenom vstopanja v novo obdobje. Takrat se javi odkrito, da te lahko tok preobrazbe vključi v sodelovanje. Tudi takrat, ko je okrog tebe polno okoliščin v ogledalih aktualne zmede. Potrebujemo jasnost in odločnost v nameri. To je pogoj pri prehodih v nove cikle.

IZPITI ŽIVLJENJA

Veliko novega se naučiti, pokazati pripravljenost za soočanje s popravnim izpiti – ko zdrsnes v umik iz sebe, ter volja nadaljevati naprej, je drža duhovne rasti, za vse nas na poti preobrazbe.

MATIČNA MATRIKA

Najbolj iskreno preveriš kako napreduješ pri svoji matični matriki. Ta je zapisana v tebi, družinskem stanju, domu in primarnih odnosih. Tukaj ni nobenega sprenevedanja glede ogledala kje se nahajamo. Vse se takoj pokaže, ko se oglaša primarna matrika kaj nam gre še nerodno in neprepričljivo, kaj smo pa že dosegli kot zgled drugim.

POMOČ OKOLJU

Premike ki jih želimo narediti za pomoč okolju, so izziv ki ga postavljamo prednostno. Vkolikor nič ne naredimo, se oglaša ogledalo okolja bolj neposredno. Trka na vrata s klicem na pomoč. Ko razumemo da je to dogajanje pri sosedu- pravzaprav naše isto reševanje sebe, smo na poti preobrazbe. Tudi v razmerah ko se pripravljamo v tej smeri na nove preizkušnje.

SOOČANJE IN OZAVEŠČANJE

Preizkušnje lahko delimo v več kategorij. Najbolj zahtevna je zagotovo preizkušnja za svoj obstoj. Ta je tudi zmagovita, ko najdemo nove načine za soočanje s protisilami tega časa. Pogledati nasprotniku v oči je prvi preboj. Ker preizkušnja deluje kot napadalec na začetku, jo velja obrniti sebi v prid, brez obrambe odpora ali panike. Potem preizkušnja pokaže svoj pravi obraz in darilo.

SENCA V SVETLOBO

Ozaveščanje o globljih vzrokih stanja civlizacije je nujno, če želimo razumeti kako odkriti kompas skupne preobrazbe. Ta nam je na voljo, ko se soočimo s senco in jo dvigamo k svetlobi.

PRIZNAVANJE STANJA

Bolečina je lahko tako intenzivna da nisi v stanju opravljati opravila normalno. Prav tako odnose. Če blefiraš do sebe, češ saj bo že minilo, kopičiš konflikt do resnice. Priznavanje stanja odkritosrčno do sebe in drugih je predpogoj za preobrazbo. Potem bolečina najde mesto za zdravljenje.

ZDRAVLJENJE

Ko se soočimo z bolečino, je potreben pogum jo pozdraviti. Najbolje jo je negovati na več načinov, ker je bolečina občutljiva za grobe enoznačne pristope. Negovanje bolečine ne pomeni da jo podpiramo v problemu, ampak sprejemamo z vsem srcem. Ko res pokažemo odprto srce do sporočila bolečine, potem so pogoji izpolnjeni za pričetek zdravljenja. Takrat srce opravlja več funkcij hkrati. Od odpuščanja do sproščanja novih stanj zavesti.

SKUPNO SODELOVANJE Z NARAVO

Smo pred novimi prelomnicami. Star sistem upravljanja s prostorom ne deluje več. Celo več. Dobiva kontra učinke. Končno neposredno vidimo, da smo del odzivanja okolja s povratno negativno zanko. Kako sodelovati z naravo ni samo vprašanje v ospredju. V ta apel spada uganka kako skupaj to početi.

ODPUŠČANJE STAREGA IN DOPUŠČANJE NOVEGA

Ko je konec določene zgodbe ki je del tebe, jo zapusti čimprej. Sicer se zmeša čas v zavirajočo silo. To je naš skupni izziv po odpuščanju samega sebe ki ne obstaja več. Tako dopuščamo nastajanje novega. Tudi če se odvija še prikrito in postopno, je to dober znak v potrpežljivosti za nove podvige.

FOKUS: UČINKOVITA FORMULA

Formula ki se jo pridobi ko je prisotna ljubezen do sebe in Zemlje je opuščanje neumnosti in škodljivosti, fokus, poenostavjanje in osredotočenost na bistveno. Nevarnost negativnih trendov je da ko smo prebodeni od njih zaradi lastne odvisnosti od zunanjega okolja, se zgodi podobna problematika kot je zunaj da si škodiš. To potem potegne zakomliciranost, razpršenost in neozemljenost.

RADOVEDNOST IN RAZISKOVALNOST

Učiti se novo pomeni odpreti radovednost in raziskovalnost k novim avanturam samega sebe v razvojni proces. Ko se tako odločimo, se aktivira pogon po novih logikah kot prej. Pripravljenost za presenečenja je ena od odlik.

TERAPIJA

Terapija ne sme biti dolgočasna, ampak atraktivna. Pretresaš probleme in razvijaš rešitve. Iščeš sebe na potovanju v neznano, dokler ne prideš v novo znano.

MEDITACIJA

Meditacija nas usmerja v bistvo. Postajamo poistoveteni s kvaliteto preobrazbe. Z vadbo se v naši notranjosti zgodi nekaj ključnega za razvoj zavesti. Pokaže se nam ključ, kako slediti ritmu sprememb Zemlje v sebi. Prožno se premikamo na različnih ravneh in uživamo poetiko finih, obsežnih in sporočilnih stanj duha v sebi.

INOVATIVNOST

Najbolj iskan pristop, ki se potrjuje s svojo kvaliteto vedno bolj, je praksa prevzemanja odgovornosti inovativno. Poleg tega da ne čepimo v mrtvem kotu in krivimo druge za svoje stanje, ko se poberemo na svoje noge in prevzemamo izzive v svoje roke, je dodana vrednost uvajanje novosti. Iskanje povsem novih prijemov za zmuzljive uganke je odgovor, ki je zanimiv iz več razlogov. Današnji čas terja spretnost strateškega tveganja, ko se podajamo v neznano

NOVA POSTAVITEV Z ZEMLJO

Veliko ceno ki se jo plačuje danes s modelom potrošništva je da si trošimo energijo in padamo v tendence pregorelosti. Ali bo sedaj potrebno še več napora vlagat za svoj obstoj. To vodi v absurde. Da pa pridemo ven iz tega modela kliče nova postavitev. Zakonitost postavitve govori da smo vedno postavljeni v določen energijsko informacijski zapis, ki določa naše stanje zavesti. Ta postavitev je kot nov model življenja. Vsaka postavitev postane nova, ko preobrnemo vse ravni našega delovanja. Takrat se zgodi nova postavitev. To se razbira kot nova matrica energijsko infoRmacijskega zapisa. In v temu je duhovni pomen sedanjih podnebnih sprememb. Sporočila Zemlje so: postavimo se skupaj v novo postavitev. Ta je pogoj za naš uspeh.

DAJANJE IN PREJEMANJE

Vlaganje pozornosti vase, za izpopolnjevanje z znanjem za zdravje, povezanost z Zemljo in učinkovitostjo, je postalo tako nosilno v skupni potrebi skupnosti. Ko pridobiš znanje za dobro kondicijo delovanja, pomagaš okolju. Ta faza je samoumevna pri vseh udeležencih geomantijskih seminarjev. Služenje za preobrazbo prostora skupnega organizma okolja je nekaj kar deluje kot naravno stanje dajanja in prejemanja.

USPEH OSREČEVANJA

Uspeh je odvisen od tisoč dejavnikov, da se docela izrazi v svet. Toda eden je ključni in nosilni. To si ti s svojo pripadnostjo sebi in svojemu notranjemu hrepenenju: podeliti naokrog tisto kar nosiš v sebi v kvaliteti osrečevanja. Kaj te osrečuje je bistveno. To bo tudi vse v krogu ob tebi.

DENAR: TOKOKROG ŽIVLJENJA

Denar je tako direktna potrditev da si v toku. Denar predstavlja našo naravnanost na tokokrog življenja. Oziroma blokado da je nastal zamašek pretoka blagostanja. Imamo toliko kot smo vredni. Okrog denarja je tako obsežna znanost finančne pismenosti, da je danes še toliko bolj nujna za samoizobraževanje. Lahko jo imenujemo znanost ali pa strategijo. Deluje po principu namere in odprtosti za skrivnosti

PROCES PREOBRAZBE V CILJE

Prioritete tega časa so postavljene kot skupni izziv za sistematično obravnavo v uporabno duhovno prakso. Ko jih prepoznamo in definiramo v skladu s svojimi cilji, sledi proces preobrazbe osebne in kolektivne matrice, imenovana tudi hologram sedanjega časa.

DEJANJA SPREMEMBE

Kakšno veliko dejanje si naredil, s katerim se lahko nosiš? Ali obžaluješ tisto kar si naredil ali tisto kar nisi naredil? Kako rešuješ navale kolektivnega strahu, ki hromi razmišljanje? Kaj si želiš narediti prvič v življenju, da se postaviš v položaj spremembe? Ta vprašanja nam prihajajo v zavest, ko prisluhnemo klicu skupne duše bivanja

PRIORITETE IN REŠITVE TEGA ČASA

Kaj nam pomaga in kaj nam škodi? To je prvo vprašanje ki terja odgovor trajnostno. Kaj je plod zastarele predstave preteklosti in kaj odgovarja zahtevam tega časa? To je tudi prvo vprašanje, ki je sorodnik. Pravzaprav imamo cel niz prednostnih vprašanj, ki so prioritetno na prvem mestu. Eno med njimi je tudi kako bomo preživeli preizkušnje in kako bomo padli v iluzije? Kje so torej razlike med potjo preobrazbe in zastojem? Vsekakor se srečamo s temeljnimi izhodišči, ki določajo našo postavitev v življenje. Ta je povezana z zdravjem, preobrazbo in učinkovitostjo.

DUHOVNI RAZVOJ

V terapiji so prisotna pogosta vprašanja o duhovnem razvoju. Kaj je to in kako to izvajat. Najbolj uporabna definicija je za duhovni razvoj v odnosu do življenja. Predvsem s kakšno stopnjo učinkovitosti razrešujemo dnevne izzive.

MREŽA SODELOVANJA

Uganke se razrešujejo ko smo v toku. Dokler čakamo na končen odgovor, se vrtimo v krogu. Praktična spoznavna duhovna pot je danes v ospredju. Značilna je po živi osebni in skupni izkušnji. Ne teoretizira na pamet. Ko pa doseže spo-znanje, nosi v sebi vodilo kako si lahko pomagamo. Ta sila je doma v srcu. Tukaj si delimo vse svoje znanje. Današnji čas nas sprašuje: kako široko mrežo sodelovanja zmoremo nositi in generirati za skupno dobro.

Robi Lavin: Seminar Nova postavitev – Geomantija