Proces preobrazbe

PREDANOST SPREMEMBI

Proces preobrazbe je zapletena definicija, kadar nismo dovolj predani spremembi samega sebe. Nastane lahko kot definicija labirinta, ki nima izhoda. Takim pesimističnim percepcijam nasedemo, kadar se izgublja duhovni stik z dušo procesa. To je zagotovilo, da duša prevzame proces v dovajanje smisla in krepitev zaupanja.

LABIRINT ŽIVLJENJSKE ZGODBE

Proces preobrazbe vodi iz labirinta naše življenjske zgodbe. Toda tako da se najprej spoznaš s svojo potjo, ki vodi v številnih zavojih do središča. Tam se srečaš s svojo izvorno bolečino in izvorom rešitve. Ko prideš v izvor, nadaljuješ naprej v iskanje izhoda iz ponotranjenega procesa, v fazo samouresničevanja novega delovanja za ta čas.

ODPIRANJE NOVEMU

Preobrazba pomeni odpiranje novemu in nezavednemu. Kadar si resnično dovolimo iti ven iz omejujčega okvirja, postajamo pripravljeni za prejeti pomoč. Ta prihaja v taki meri, kot smo zreli. Stopnjo zrelosti vadimo. Utrjujemo ob malih in velikih izzivih.

PRILOŽNOSTI PREOBRAZBE

Zaustavljanje preobrazbe se dogaja takrat, ko nočeš videti svojih priložnosti za spremembo. Ostajaš v okvirju, ki ti daje vse kar potrebuješ. Tako smatra del tebe, ki noče nič drugega.  Še več. Upira se nekim drugim možnostim izboljšav in vstopanja v nove izzive. To pa pomeni da se preobrazba ustavi na nulti točki. Mehanizem status quo zajema polno pozornosti zase. Stranski učinek je zapravljanje cikla, ki pride naproti kot priložnost. Potem je potrebno počakat določen čas na novo priliko.

PREIZKUSI

Odpor pred spremembo ima polno zvijač. Ne smemo se ujeti v te zanke, sicer bomo prepričani da preobrazba ni možna. Odpor je pravzaprav naš preizkus, koliko smo sposobni videti kaj nosi v ozadju. Takrat ko odpor razgalimo njegove šminke in težke filozofije negativnih konotacij, zagledamo kaj dejansko prikriva. Srečamo se s svojimi dejanskimi zanikanji lastne vrednosti in stika z dušo.

PROCES TERAPIJE

Terapija zajema ozaveščanje stanja, vodenje procesa do razrešitve in vzpostavljanje novega delovanja. Pri tem se srečamo s pojmom proces. To velja razumeti kot ciklično spremembo. Kar pomeni da traja toliko časa, dokler resnično ne postanemo drugačni. Preobrazba je prehod iz starega v novo osebnost.

SODELOVANJE Z IZGOVORI

Koliko si v stanju videti ogledalo terapije? Se ob tem počutiš bolje, ali le nadaljuješ dokazovanje znanih prepričanj? Ogledala življenja so nastavljena, da se srečamo s sabo. Lahko je to boleče, toda odpre proces preobrazbe. V obratnem primeru se zapira diapazon možnosti sprememb, z znano mantro manipuliranja sebe, z izgovori: saj se nič ne da. Takrat je vredno v meditaciji te izgovore zaznat odkod prihajajo in jih nagovorit za sodelovanje v preobrazbi.

BITI ZVEST SVOJI VESTI

Pogosta vprašanja v terapiji so kdaj si normalen in kdaj si že abnormalen. Precej problematična uganka, vkolikor vprašanje abnormalnosti naslavljaš na potrditve drugih kako si dober. Današnji čas je potecirano izpostavljen izzivu življenjske usmeritve. Za tem velja stati na obeh nogah. Če ne veš kaj hočeš in rabiš potrditve drugih, da si dovoliš iti naprej, si v slepi ulici. Zato nehajmo s sprenevedanjem in bodimo zvesti svoji vesti.

RAZREŠEVANJE STRAHU

Najbolj napredujemo, ko razrešujemo s strahom. Strah je težko odpravit, če ne delaš na sebi. Naseli se v ledvica in notranje resurse. Postane ovira. Delo s strahom je pravzaprav bazična terapija. Saj se večina atributov za uspeh zakrči s kremplji strahu. Ko spoznavaš svoja osebna vedenja, prideš do soočanja s svojimi navadami, prepričanji in mentalno zmedo. Globlje za tem stanjem je strah. Redkokdaj je noter kaj drugega. Seveda nas vznemirja cela paleta negativnih čustev. Toda strah je izvorna rešitev za preobrazbo. V njemu najdemo odmiranje starega in porajanje novega.

ZAUPANJE

Odpiranje novim horizontom zavedanja kaj nas prežema terja trud v zaupanju. Brez zaupanja da ima življenje svoje zakonitosti, v dogajanju teme in svetlobe, smo postavljeni v številne duhovne prepreke. Sprejemanje bolečine odpira procese zdravljenja. Zaupanje nam daje odprtost za doživljanje skupnega holograma preobrazbe okolja.

ZRCALO DOMA

Odnos do lastnega bivanja je odnos do sebe v temeljih. Vse kar ni razrešeno v domu, se zrcali na drugih življenjskih področjih. Oziroma, preobrazba stanja zavesti domovanja pripomore k izboljšanju izhodišč za odnos do sveta, okolja in družbe.

POSTAVITEV BIVANJA

Hiša ki je sporno postavljena na lokacijo, povzroča energijske motnje na počutje. Poleg tega se dogaja fenomen nenavadnih razpoloženj. Veliko je primerov s tovrstnimi simptomi, kjer se išče krivca za slabo počutje. Odkar so stanovalci v hiši, se dogaja nekaj nerazumljivega, so številne izpovedi. Toda vzrok je enostavno v stanju svoje postavitve bivanja. Nesrečna plat hiše nosi svojo zgodbo in razloge, zakaj se je tako poslabšal način življenja. Začeti velja z odkritim ozaveščanjem in iskanjem ključa- za odpreti nov pogled vase.

ODNOS DO BLOKADE

Blokade služijo temu, da se prizna problem in ponotranji navznoter k viru rešitev. Ta korak je odločilen. Ko vstopimo k jedru blokade, najdemo svoje in skupne zaplete. Morda rabiš več poguma in sodelovanja, da si upaš pokazat svoje glavno hrepenenje.

VSTOP VASE

Ko vstopaš vase, glej z odprtimi notranjimi očmi. Enako kot potovanje navzven, je to potovanje navznoter. Glej z notranjim pogledom, kaj vidiš v tej notranji pokrajini. Opazuj in vstopaj globlje in globlje. Odkrivamo svoj notranji svet. Vedno se pokaže kako je obsežen in poln dragocenih potencialov preobrazbe.

KREATIVNOST: KAČA ZDRAVILKA

Ko gremo globlje v proces preobrazbe, se soočimo z globoko zasidranimi kolektivnimi kodami generacijskih vzorcev. Prenašali so se iz generacije v generacijo. Nosijo intenziven naboj podzavesti, kateri lahko dominira kot mišljenje preteklih stanj zavesti. Da lahko preobrazimo tako zajetno verižno zanko številnih kompleksnih vsebin, velja razvijati kreativnost. Ta nas postavlja v popolnoma drug kontekst odnosa do sebe in sveta. Najdemo moč osvobajanja in dajanja dinamike uspeha. Kreativnost se dviguje iz podzavesti, kot kača zdravilka.

OBISK ZDRAVILNIH OBMOČIJ NARAVE

Z obiskom zdravilnih območij narave slečeš plašč umetne osebnosti. Ta plašč nosimo podzavestno takrat, ko smo navidezno ogroženi. Daje fasado po nepotrebnem. Toda ko stopimo v prostor take vrste, ki je blagodejen, nam pomaga da se preprosto sprostimo in odpremo. Pa naj bo karkoli že, v odnosu do sveta.

PESEM POKRAJINE

Zdravilni kraji potrebujejo uglašenost obiskovalca, turista in romarske skupine. Ko se uglasimo z občutkom za posebnost potenciala lokacije, potem prostor prepeva skozi nas svojo pesem.

ZNAMENJA KOZMIČNIH PREOBRATOV NA ZEMLJI

30.05. 2023 sanjam kako je celo nebo prežeto s posebnimi znamenji. Tudi barva neba se spreminja. Vtis kozmične prelomnice, ki nas obdaja. Na drevesih so beli sadovi, ki padajo na zemljo. Sanje govorijo, kako se velja pripraviti na proces preobrazbe širših razsežnosti. Razbiranje sporočil te vrste si velja medsebojno deliti, pri prepoznavanju skupnega pomena pri prehodih v nove cikle.

POVEDATI RESNICO

Povedati resnico, tudi ko drugim to ni všeč, je pa pomembno za preobrazbo, je veščina sporazumevanja. Zatakne se običajno ko ugajaš drugim ali pa druge obsojaš. Izraziti to kar spoznavaš kot del skupne preobrazbe, je nujno početje. Vkolikor tega ne poveš in se zatakneš na mehanizmih igre moči in nemoči, potem zagotovo sledi začaran krog te zgodbe. Izstopiti iz te kletke je značilna mogočna sila duha. Imenuje se kreativnost.

ODKRITOSRČNOST

Zdravljenje je poglobljen proces. Vkolikor ni pripravljenosti delati na bolečini in njeni preobrazbi, je vse skupaj farsa. Pri preobrazbi ni samo pogum odločilen, ampak vrednost odkritosti in odkritosrčnosti do vseh vključenih v ranjeni zgodbi.

SREČANJE Z MOČNIMI SILAMI

Naslednja stopnja, na poti tega labirinta, ko smo v smeri proti izhodu, je srečanje z egoizmom. Pokaže se nam kot hobotnica, s številnimi lovkami. Vabi nas da se pridružimo pri koristoljubnih situacijah, ki so strgane iz konteksta dobrobiti za okolje in skupnost. Hobotnica nam ponuja različne koristi, če se pridružimo tej igri. Kadar postaneš del te igre, se zgodi značilen padec na duhovni poti. Pademo v brezno, kjer smo obdani z močnimi silami, ki obvladujejo človeštvo na ravni eksistence, bogastva in materialne moči. V primeru da hobotnici povemo odklonilen stav, potem nas pusti pri miru in nadaljujemo naprej.

ZDRAVLJENJE JE DARILO

Proces zdravljenja je nekaj tako izjemnega, da lahko služi kot darilo samemu sebi za izpolnitev svojih hrepenenj. Zdravljenje je tudi stanje ustvarjalnosti, ko pričneš dajati iz sebe tok informacij in spoznanj za skupno dobro.

SLUŽENJE IN LJUBEZEN DO SEBE

Tisti ki ti lahko pomaga, ti kaže smer kako se odpirati priložnostim preobrazbe. Prepletenost medsebojne pomoči razvijaš tudi sam, da kažeš smer tistim, ki potrebujejo tvojo pomoč. Tako se vključujemo v tokokrog sprejemanja in dajanja, brez da bi pomen pomoči zaustavljali. Sčasoma postanemo vešči izvajati veščino služenja in ljubezni do sebe, kot enovito pot razvoja.

UKORENINJENOST V NOVI POSTAVITVI

Biti ukoreninjen v novi postavitvi je vodilo. Vadimo razvijati novo osebnost. Pomagamo si s sorodniki drevesi. Dajejo nam oporo in objemajo naše počutje. Krepijo nas s primarnimi kvalitetami dobrega počutja in samozdravljenja. Občutek medsebojne povezanosti v gozdu, doživljamo za aktiviranje stanj sodelovanja v skupnosti.

Bor: usmerjenost k cilju

Cedra: moč stabilnosti

Javor: pomirjenost s sabo

Češnja. radost in vedrina

Jelka: zaščita

MEDITACIJA

Meditacija preobrazbe z Zemljo nas vodi v globlje plasti planetarne zavesti. Odmaknemo se od površnega zunanjega polja dogajanja in ponotranjimo pozornost na izvorne arhetipe preobrazbe. Potem se proces spremembe preliva v vse plasti planetarnega prostora. Enako se odvija znotraj nas. Preobrazba deluje ko se izvor odpira. Ko izvajaš meditacijo miruj in raziskuj. Osredini se v sebi in gibaj v zavesti. Pusti se presenetit za nova doživetja, toda nič na silo. Sodeluj v sinergiji potencialov, ki se ti ponujajo.

Meditacija z Zemljo v naravi pomeni da utišaš um in dovoliš govoriti govorici narave v tvojo zavest. Ta govori v ritmu, melodiji in harmoniji, z različnimi sporočili in tišino – ko si eno z drevesi, rekami, gorami, živalmi in kamni.