Razvoj Zemlje in človeka

Image title

»Razvoj Zemlje kot bitja je odvisen od duhovnega razvoja človeštva. Tako kot potrebuje človek plodove Zemlje za svoj razvoj,potrebuje Zemlja plodove človeškega duha. Iz vzajemnosti Zemlje in človeštva sebo razvil socialni organizem, novo duhovno bitje.« (Rudolf Steiner)

Zemlja je več kot le dom , je živ sistem in mi smo del njegaVečina nas Zemlje več ne zaznava le kot kroglo iz kamenja, s tanko plastjoozračja , oceani in življenjem na svojem površju. čŒutimo, da spadamo semkaj, daje ta planet zares naš dom, da smo vsa bitja ; velika in mala, od bakterije dokita del Zemlje (Gaje) potem smo prav vsi potencialno pomembni za njeno in naše blagostanje. Zemlja je več kot le dom , je živ sistem in mismo del njega. (Rok Kralj) 

Medtem pa trenutno izvor vseh naših težav temelji ravno v  pozabi pristnosti,originalnosti, naše skladnosti z naravo in predniki, v tem, da le tega nečutimo več kot temeljno.

Izziv in namen ciklusa predavanj z imenom ODSTIRANJA ZNANJ PREDNIKOV smo osmislili v tem kako aktualna znanja prednikov vpeti kot vrednost za danes in jutri, kako najti način, da namti izjemni artefakti, nepojmljive arheološke najdbe, izročila in vedenja lahkopomagajo osmisliti vsakdanjik ter spodbudijo k opolnomočenju slehernika zaskupno vizijo in tudi konkretnega ravnanja po njej.

Somišljeniki Ekoci

Oj

(star slovenski pozdrav, ki je ohranjen na situli  v Vačah, ki pomeni bodi mlad, močan,pomlajen); Slovenec, Slovenka, kjerkoli si, tu je tvoje semen, od tu izhajašâ€¦)

Ekoci: www.ekoci.si  EkociYoutube

FB:  https://www.facebook.com/EkociSlovenija; ekoci.si@gmail.com

Štafeta semen: https://www.facebook.com/OskrbimoSlovenijoStafetaSemen

SDM- Slovenska delovna mesta: https://www.facebook.com/pages/SDM-Slovenska-delovna-mesta

EKOCI COOP https://www.facebook.com/ekocicoop