Samozdravljenje z Zemljo

Image title

Večina ljudi se niti ne zaveda svoje bioelektrične narave, še manj svoje električne ali energijske povezave z Zemljo. Ljudje zahodne civilizacije smo sami pretrgali ta stik: nosimo obuvala iz umetnih snovi, oblačimo se v umetne materiale, živimo v izoliranih stavbah, spimo v posteljah iz izolacijskih snovi, dvignjenih od tal;zato ne preseneča, da je takšno »odklopljeno« telo nagnjeno k napačnemudelovanju, vnetnim boleznim in pospešenemu staranju.

Zemlja je živ organizem zato iz pretrgane vezi s pristnostjo do Zemlje posledično izhajajo vse vrste naših težav, njih brezplodnih poskusov reševanja in problemov naše civilizacije.

Naša uglasitev z Zemljo pa je v funkciji preživetja in pomenu življenja samega, spremljajo jo seveda samoozdravitveni procesi vseh ravni.

Ljudje v moderni dobi smo na vsakem koraku odrezani od Zemlje kot živega in zavestnega organizma ter od njenega električnega polja. Življenje v mestih, dolga zima in drugi „dosežki civilizacije“ so nas tako oddaljili od stvarstva, od ciklov narave ter od sebe, da smo popolnoma zgubljeni v iskanju ne le lastnega zdravja pač pa tudi identitete in posledično poti v bolj ozaveščeno, harmonično in odgovorno družbo.

Namen predavanja je bil spodbuditi

  • k raziskovanju starih in novih znanj o samoozdravitvenih procesih z obujanjem naveze do Zemlje

  • k obuditvi na našo pristnost in originalnost,

  • k vzpostavitvi naše integritete z naravo in to, da jo začutimo kot primarno

  • k uglasitvi z naravnimi elementi in cikli za samoozdravljanje in preživetje kot tudi za spoznajo življenja samega v bivanju neomejene svobode.

  • k povratku referenc, smeri, smisla in vizije bivanja ter obstoja samega.

Samozdravljenje preko stika z energijo Zemlje so poznala domala vsa tradicionalna ljudstva sveta.  Znanje in veščine samozdravljenje je bilo v domeni ožje skupnosti, družine in posameznikov, ki so si morali znati pomagati sami v dani situaciji specifične potrebe. Ker so živeli skladno z naravo so potankoma poznali načine, sredstva in oblike samopomoči. Krasen primer samozdravljenja so poznali tudi naši neposredni izvorni naravoverski predniki – Staroverci, katere je opisoval Pavel Medvešč

Sodoben “civiliziran” človek se je na račun domnevno olajšanega načina življenja odrekel samozdravljenju in  obilju, ki ga je nekdaj bil deležen z strani narave ter prepustil področje lastnega zdravja in samoodgovorosti alopatski medicini

Povzetek predavanja: SAMOZDRAVLJENJE prek stika zenergijo ZEMLJE v okviru dogodkov ODSTIRANJE ZNANJ PREDNIKOV