Slovenia green

Image title

SLOVENIA GREEN ACCOMMODATION je znak Zelene sheme Slovenskega turizma, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Pridobijo ga lahko ponudniki, ki že imajo katerega od obstoječih okoljskih znakov, potrjenih in verificiranih s strani zelene sheme slovenskega turizma (EU Marjetica, Travelife, TourCert, Green Globe, Bio hotels, Green Key).

Zelena shema slovenskega turizma je orodje na nacionalni ravni oziroma certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN:

• združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji,

• destinacijam in ponudnikom ponudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja,

• skozi znamko SLOVENIA GREEN to zeleno delovanje tudi promovira.

Slovenska turistična organizacija je v letu 2009 oblikovala strateške usmeritve na področju zelenega turizma. V letu 2014 so v javni agenciji SPIRIT Slovenija v sodelovanju s ponudniki in strokovnjaki s področja trajnostnega turizma na podlagi strateških usmeritev pripravili »Zeleno shemo slovenskega turizma«, ki sloni na evropskih (ETIS) in globalnih (GSTC) kriterijih ter priporoča uporabo GSTR orodja za merjenje uspešnosti na področju uvajanja zelenega delovanja.

Image title

Zelena shema je sistem, ki bo pod krovno marelo znamke SLOVENIA GREEN združil vsa prizadevanja za trajnostni razvoj, omogočal primerjavo z ostalimi zelenimi destinacijami po svetu, hkrati pa dodal nacionalni karakter, ki bo omogočal lažje pozicioniranje zelene Slovenije na globalnem zemljevidu

https://www.slovenia.info/pictures%5Ccategory%5Catachments_1%5C2016%5CZSST_Kratek_pregled_pdf_za_web_21409.pdf