Soočenja

Image title

Geomantija se ne ukvarja s politiko. Hkrati pa se, z družbeno odgovornim duhovnim opazovanjem, spremljanjem in ozaveščanjem o trenutnih trendih in nastajajočih učinkih v skupnem organizmu bivanja in družbenega življenja. To je družbeni ekosistem, prežet z mislimi in prepričanji kontinualno delujočega kolektivnega nezavednega, kateri spreminja, usmerja in obravnava usodo domovine.

Predvolilna soočenja predsedniških kandidatov delujejo površno, s pomanjkanjem pozitivnega preobrazbenega naboja. Na konkretna vprašanja, ki terjajo jasna stališča, odgovarjajo večinoma statično, s priktrito farso, taktično in všečno. V tovrstnih pogovorih predvolilnih soočenj, mestoma udari smešna floskula. Za profil take vrste govornika, delujejo taki refleksi duhovno nepremišljeni. Tendenciozno se trudijo biti vsem všeč. Tako pa ne gre, saj pri tem izgubljajo svojo povezavo s specifično nalogo, ki jim je individualno zadana,  v danih razmerah take kot so. 

Kolektivni duh slovenskega prostora se skozi kandidate za predsednike sicer solidno ozemljuje in vnaša v prostor. Pri tem evidentno primanjkuje čvrsto prizemljena vizija za narod in deželo.

Image title