Spoznanje krize za spremembe

Smo v obdobju podnebnih ekstremov, s stopnjevanjem ekoloških in klimatskih pojavov izrazitih šokov v ekosistemu. Ko pogledamo zemljevid ekoloških sprememb povsod po Evropi in svetu, postajamo del skupne planetarne zgodbe.

Obstoječa ekološka kriza je del kompleksnega stanja okolja. Lahko krizo imenujemo apel po spremembi. Seveda velja potem apel upoštevat. Takrat se prične preobrazba. Sicer je kriza realističen pojem. Razen v primerih umetno ustvarjenih scenarijev neprenehnih šok stanj družbe. Priznati velja, da so ti scenariji pomešani med sabo. Toda ekološka kriza, s pojavi podnebnih sprememb je nekaj posebnega. Odkrivamo vrh ledene gore, ki se topi sama vase. Spoznavamo globlje ozadje aktualnega dogajanja. Potrebujemo zrele strokovne ugotovitve in skupno mreženje ozaveščanja.

Nahajamo se v obdobju ki nas nagovarja k vprašanju kaj je razvoj in kaj zastoj. Do odgovora pridemo ko se skupaj posvetimo pomenu preobrazbe. Izstopiti iz zastoja je nujno, še posebej ko prihaja do bolezni duha. Opozarja na naše odklone ravnanja s svojimi stranskimi učinki. Preobrazba je odločilna. Je živa sila planetarne zavesti, s podporo vitalno in kreativno za naše skupne premike.

Civilizacija je na razpotju med razpadanjem starega in rojevanjem novega. Razpotje je značilno po trenju tisočih sil, ki se medsebojno dinamizirajo kot sile sodelovanja in upiranja. Tudi mi s svojim osebnim stavom zavesti prispevamo kako se sodelovanje razvija in odpravlja odpor imenovan ego. Predajanje višjemu stanju zavesti, ki dopušča možnosti preobrazbe je vodilo.

Še kako bo pretresalo s presenečenji kompleksnih ekoloških sprememb. Učimo se iz bolečine skupne planetarne razsežnosti, ki je locirana lokalno pri nas doma. Odzivnost potrebuje učinkovito dinamiko delovanja, prožnost, prilagodljivost in pogum. Pri vsem tem dogajanju nove realnosti pa potrebujemo skupno rešitev milosti Zemlje. Tudi če deluje nenavadno, naj bo molitev običajna praksa preobrazbe.

Nasprotovanje spremembi je povezano z lenobo in odpori pred opuščanjem škodljivih vedenjskih vzorcev. Ko si pred izzivom terapije duha, kar pomeni notranje spremembe, je osnova sprejemanje svojega počutja v ogledalu ki ti kaže dnevno ritem življenja. Ogledalo kažejo tudi ljudje, ki ti želijo pomagat. Vsak s svojo vlogo. Horizontalni princip učenja pomeni sprejeti usodo in življenjsko nalogo v skupnem mozaiku.

Kakšne so najbolj prepoznavne vrednote ki nas danes povezujejo? Kako jih vrednotimo in cenimo? Kaj naredimo da jih negujemo in kultiviramo? Vkolikor ni poudarjena svetost življenja, zdravljenje in reševanje skupne bolečine, potem smo zagotovo v pasti senčnih pojavov aktualnih trendov. Časi ki prihajajo bodo vedno bolj izraziti po potrebi odpuščanja in dopuščanja novega.

Samo vprašanje časa je kdaj nas bo pognalo v močvirje družbene apatije, če se ne posvetimo osebni in skupni ekologiji. Vsi znotraj še kako čutimo da se gre zares pri vprašanju preživetja civlizacije. Da ne razumemo tega stanja preobremenjeno, velja spremembo izvajat z odprtim srcem do vseh razsežnosti izzivov, ki nas čakajo za zaživeti na novo.

Nadaljevanje predstavljene krize nam kaže ogledalo kako smo zašli. Kompas se je pokvaril. Tako zaznamovana duhovna okvara družbenega organizma povzroča začaran krog. Kako iz njega izstopit, da se ne ponovno vrtimo na mestu, je skupen izziv tistih ki so se naveličali znane mantre negativizma. Hkrati velja priznati določenim silam demoničen značaj. So rušilne. Soočenje z njimi je pot preizkušenj tega časa.

Vojna v Ukrajini je pretresla prostor Evrope. Dogaja se kompleksna problematika, ki temno plat kolektivne konfliktnosti eskalira v širše okolje z ubijanjem življenja. Zaščita pred naraščanjem nevarnih stopnjevanj destrukcije je pod preizkušnjo.

Kakšne razsežnosti bo povzročila vojna v Ukrajini se sprašuje cel svet. Ponovne izredne razmere razrivajo kako se destruktivna in dekadentna podzavest eksplozivno odpira navzven. Poudariti velja da so vse te vsebine bile dolgo prej prisotne v podzavesti prostora. Šok ki je nastal nas sooča z nevarnimi trendi, ki so znani že dolgo. Za njihovo preobrazbo: prošnja, molitev, meditacija, medsebojna podpora miljonov ljudi povsod po Evropi pomaga postopno po plasteh.

Zamenjava scenarija korone v vojno v Ukrajini je tako nenavadno čudna, da se spet sprašujemo kako veliki igralci upravljajo z usodo človeštva. Opozorilo je vsekakor na mestu, da se bo stopnjeval apel: paziti na nevarne trende kako nas manipulirajo. Veliko vprašanj se poraja med slehernikom in sistemom, kaj sledi kot naslednja poteza. Sesuvanje iluzij se nadaljuje, ko odpiramo oči realnosti kako je nujna preobrazba v sebi, da lahko pomagamo okolju.

Kronika spoznanja covid zgodbe: S covidom se je najavljalo dogajanje znanega scenarija V vojni smo s samim seboj do etike in poslušanja skupne vesti: kaj je resnica in kaj vdor v kolektivno zavest. Tisti ki poznajo kvantne mehanizme psihologije množice vedo kako deluje znana zgodba. Zato nima smisla podlegat ponovni naivnosti, temveč se informirati vsestransko kaj dogaja.

Sodoben tempo življenja nosi na sebi sodobne bolezni. Cena ki se jo plača za tovrsten slog delovanja je konkretna. Covid je ena od plasti te zmešnjave umetnih motenj sodobne civilizacije. Prevladujoča sodobna patologija ima predvsem skupen imenovalec v odtrganosti od korenin bivanja. Stopiti na tla iz vrtoglavice je prvi korak pri spremembi.

Aktualni globalni vplivi povzročajo potenciranje razpršenosti v številne motnje. Te energijske motnje so konstantno po prostoru s svojo dinamiko družbenega stanja. Covid pojav je odraz bolezenske motnje civlizacije. Kdor želi naredi nekaj zase na nov način, ven iz okvirjev kontrole sistema strahu in zmede, potrebuje učinkovit pristop, prizemljen za aktualne razmere. Ta je takrat ko razume dejansko stanje, odstranjuje iluzije in uresničuje vizije za spremembe. Holistični programi dela na sebi in stika z Zemljo zagotavljajo uglašenost s tokom sprememb. Razvijajo se upoštevajoč sporočila Zemlje.

Covid pritiski so napadalni, kadar gledamo navzven iz stanja žrtve. Ta napadalnost vpliva na duhovno zavedanje. Udarja in preizkuša. Energijsko je to groba vibracija vdorov. Uči nas vzpostavljati varovanje svobode in ustvarjalnosti. Takoj ko je ta kvaliteta pasivna ali odsotna, se pojavi protisila značilna za sedanjo situacijo. Toda ko se z njo soočimo z nogami na tleh, pride do aktivacije preobrazbe. Korona želi biti kot coca cola. Top blagovna znamka za množično omamo. Rabi propagando in uporabnike. Ali pa ne. Rok trajanja je relativen.

Covid dogajanje nas dela bolne duhovno, vkolikor nismo budni v zavedanju in ustvarjalni. Toliko je pritiskov od zunaj, ki dopovedujejo da je negativno od nekje tudi v tebi. Zaščita pred okužbo se je preselila tudi v izklop zavedanja. To je pa pogubno. Počasi slehernik postaja izklopljen in umaknjen. Čakaš predstavnike oblasti, da ti dajo dovoljenje da si lahko živ. Čimprej zato začni živeti svojo pot in se poveži v objem matere Zemlje.

Bolana družba ima svoje razloge za to. Ti so povzročeni iz kompleksnih problematik, med katerimi dominira notranja praznina in izgubljenost v množični drami. Zdravljenje bolezni duha je neuporabljeno področje. Zato ker zahteva človekovo odločitev se ukvarjati s svojimi resursi zavedanja, doživetij razpoloženja in prevzemanja prizemljitve v življenje iz sebe.

Past nastavljenega scenarija ki prihaja je program hipnoze. Večina ima ta program že inštaliran v podzavesti od prejšnjih kriznih šokov, ki so jih dobili od zunanjih pritiskov medijske scene. Sedaj je potrebno program samo še reaktivirat. Takoj se obudi znani strah, panika in izbubljanje zavedanja. Zgodba lahko postane kronična frustracija. Zdravljenje sebe je potrebno nemudoma prevrednotit.

Razočaranja in razpadi različnih medsebojnih vezi v aktualnih razmerah kažejo na to kako so v igri številni dejavniki trenja. Rad bi to in to se glasijo zahteve, nočem tega in tega se glasijo upori. Zdravljenje vse zaobjame in se uči iz neposrednih dogajanj brez sodbe, čeprav s kritičnim pristopom do neumnosti. Tako se širi spekter sprejemanja toka razmer, ven iz črno bele prizme.

Zdravljenje anomalije civlizacije bo dolgotrajen proces. Boj s sovražnikom* virusom je ena od faz aktualnega dogajanja. Sledijo pa druge faze sooočanja s primarnimi vzroki za zlom naravnega ravnovesja. Tudi tukaj začeti pri sebi.

Pojem sovražnik* velja preobrniti v odgovorno definicijo nastale posledice nasilja nad naravo in nasilja do sebe. Začeti iskati nove izraze in vrednote. Pokvarjen sistem povzroča domino efekt. Vrti se v začaranem krogu s samim sabo. Funkcije so v okvari. Končno bo treba razumeti sistem kot živ organizem. Potrebuje vendar zdravljenje. Ta organizem vendar ni mehanski aparat. Je odzivni duhovni in telesni organizem, del Zemlje.

Preizkušnje današnjega časa so postavljene posebej za preobrazbo: kako se soočiš s senco in greš v procese iz srca. To ni romantična filozofija, saj je srce ključna funkcija zaobjemanja bolečine v sebi in okrog nas. Trpljenje človeštva potrebuje korenito zdravljenje, ko srce združuje znanje, voljo in dejanja.

Kaj narediš novega ko se pojavi pred tabo nov izziv? Ga sprejmeš z odprtimi rokami? Kaj narediš ko se pojavi priložnost za zdravljenje skupne zgodbe? Prepoznavanje mehanizmov odzivanja in odločanja je poučno, ko spoznavamo kako širiti diapazon razpoložljiviih možnosti kreacije.

Ljubezen do prostora bivanja, dežele in dediščine se neguje z raziskovanjem. Čar tovrstnega odkrivanja zakonitosti okolja je spoznavanje skupnih interakcij, ki so navzoče v skupnosti, turizmu in aktivnostih izobraževanja.

Kaj vse se dogaja v našem skupnem prostoru, krajih kjer živimo in svetih krajih? Obilje informacij okolja je tako obsežno in poučno. Uči nas tudi aktualno preobrazbo. Prisotna je specifično kot značilna nosilna sila tranformacije zavesti Zemlje. Vsak kraj prevaja preobrazbo skladno s svojo značilnostjo.

Vodilo za spremembe smo mi sami. Zanašanje na tistega od zunaj je relativno, če ne krepimo spremembe na lastnem pragu. Najbolj izrazit premik so zgodi, ko spremembo izvajamo tudi takrat ko nagajajo in napadajo protisile. To so naše osebne in kolektivne inercije, ki jih prepoznavamo neposredno na skupnih srečanjih ozaveščanja. Takrat se slika izkristalizira iz več zornih kotov vzročno posledične matrike.

Z namenom osveščanja z Zavodom Anima Mundi pripravljamo konference in simpozije. Predstavljamo aktualno stanje družbe in okolja, ugotovitve geomantijskih raziskav in napotke za spremembe skupaj v mreži s sodelavci na številnih področjih delovanja.

Ogled video posnetki konferenc:

Konferenca II. – Geomantija

Konferenca – Geomantija

Simpozij – Geomantija

Konferenca zimski solsticij 2020 – Geomantija