Srečanje Žiče

Image title

Srečanje Žički zeleni turizem 19.11. 2021:

LAS projekt za razvoj podeželja

Kakšne potenciale skriva narava in kakšne potenciale skriva kulturna dediščina v Žičah? Katera so merkantna območja, ki razkrivajo identiteto, vitalnost in zdravje žiškega okolja in kako lahko to oplemenitimo s turisti čnim pridihom?

Pri razkrivanju bomo izkusili manj običajen pristop in se podali na pot doživljanja, in ustvarjanja na prav poseben način.

 Kako bo potekalo srečanje:

– Predstavitev geomantijske raziskave Žič, danosti življenjske energije kraja, navzočnosti blagodejnih bio-energijskih virov in dediščine pokrajine kot osnove za oblikovanje nove turistične ponudbe

– Življenjska energija pokrajine – potenciali in občutljivosti; razkrili in raziskovali bomo območja, kje so potenciali za razvoj pokrajine, zanimajo nas tudi občutljivosti, na katere je smiselno dajati pozornost in razmisliti, kako jim ustvariti bolj kvalitetne pogoje.

– Trajnostno načrtovanje – pogovarjali se bomo o tem, kako bi morali usmeriti naša razmišljanja, da bi pokrajino, v kateri živimo osmislili na način, da je bolj trajnostno, da bodo lahko tudi naši otroci živeli kvalitetno življenje.

– Ogled in vaje na terenu – obiskali bomo tudi vitalne dele pokrajine in jih namenili posebno pozornost skozi posebne vaje.

Z vami bosta izkušena izvajalca delavnic Robi in Karin Lavin, ki imata dolgoletne izkušnje holističnih pristopov in oblikovanja turističnih programov.

Dogodek bodo spremljale kulinarične dobrote Žičkih ponudnikov in razmišljanje o prihodnosti pokrajine v kateri živimo.

Image title

Organizira: Zavod Z.D.A.J., Slovenske Konjice
► 19.11.2021 s pričetkom ob 15. uri.
► Kje: zberemo se v Žičah, pod vaškim kozolcem

Prijave: info@geomantija.si.