Sveta geometrija

Sveta geometrija deluje tudi danes. Tisoče let staro znanje za kultiviranje življenjske energije prostora je danes univerzalni vir za zaščito svetih krajev in zdravljenje okolja. Ključ za učinkovito funkcijo je avtentičnost spoštovanja izvirnosti kraja in njegove samozavesti. Drugi pol so ljudje, stanovalci in prebivalci pokrajine. Sveta geometrija kot vezni člen med človekom in Zemljo.

Sveta geometrija je danes odlično vedenje in ključ za razumevanje reda ter preobrazbe. Cikličnost Kozmičnih kvalitet na Zemlji s svojim pomenom poznavanja duhovno energijskih počel pokrajine, zdravljenja prostora in krepitve biopolja bivanja

Ko se duhovna in zemeljska razsežnost bivanja združita, prejmemo povezavo imenovana genius loci. Sveta geometrija govori da kreiramo vzorce razvoja, ko se uglasimo z univerzalno zavestjo Zemlje.

Tradicija svete geometrije govori o vzorcih energije v našem okolju in nas samih. Razvoj kulture, družbe in posameznika je te vzorce sprejemat in jih kultivirat. Stopnja napredka bivanja se odraža s kvaliteto oblikovanosti življenjske energije: v skladnosti, redu in prostosti pretoka duha z materijo.

Kozmogram pomeni znamenje svete geometrije, z označevanjem identitete, avtentičnosti in vitalnosti prostora oziroma dejavnosti v okolju.

Ustvarjanje slik in znamenj za dosego spajanja več dimenzij je umetnost. Učimo se kreativnosti svete geometrije in kreiranja kozmogramov za večdimenzionalni doprinos prostoru. Šola geomantije obravnava tudi znanja labirintov, kot ključ razumevanja duhovne poti.

Ko pride do posebnih fenomenov, ki so zagotovo tudi metafizični, opazujmo kako nam prihaja naproti odsev iz elementarnega sveta. Tega se pogosto spregleda ker prevladuje glava. Po starem so temu sodelovanju s silami narave rekli magija, kar pa moderni človek razume kot nekaj slabšalnega. Tako je v koš za smeti padlo že veliko starih spretnosti, kot so alkimija in druge zakladnice znanja. Čaka nas obsežno delo obujanja veščin s cikli narave.

Dokler se bo na naravo in okolje gledalo materialistično, z ignoriranjem duhovnega počela bivanja – dokler se bo torej nadaljeval izključevalen odnos do celovitosti življenja, bo zaprta možnost za bistvene spremembe odločilne za ta čas. To so govorili že tisočletja veliki modreci sveta. Sedaj se potrjuje z različnimi znanstvenimi dognanji. Vsak na svoj način prispeva pri določanju percepcije kdo smo in kam gremo

03. 02.. 2019 Sanjam svastiko. Starodavni arhetipski simbol se v sanjah kaže v obrnjenosti narobe. Vzbudi se srhljiv vtis, da simbol odraža globalno sliko stanja sveta svetlobe in teme. Vtis negativizacije kolektivnih sil. Sporočilo sanj govori o prisotnih manipulacijah globalnih ideologij, ki vdirajo v svetost življenja.

Koliko si reven ali bogat v srcu: se testiraj ko ti pride naproti skupna bolečina sveta, nam govori duša Zemlje. Koliko se odpreš ko stisne stiska brezbrižnosti pri zdravljenju, ki je toliko potrebno drugače ovrednotiti- zakaj zdraviti in kako.

Razumevanje onostranstva je omejeno, če ne razumemo pomena duhovnega sveta kako je z nami povezan. Komuniciramo preveč po predstavah kaj nekaj je, tako kot se splošno govori. Bistvena pa je izkušnja lastnega dialoga z duhovnim svetom. Tako potem spoštujemo zakonitosti večdimenzionalnosti

Sveta geometrija, alkimija, astrologija in druga starodavna znanja o večdimenzionalnosti življenja so danes vtkana v novo kreativnost z Zemljo. Ko si dovolimo delat sodelovalno z naravo, se nam spontano odpirajo razsežnosti vedenja univerzalne zavesti. Bolj kot ozaveščamo ta univerzalni vir v svoji ustvarjalnosti naloge, bolj se ta znanja kažejo v svoji veličini.

Znamenje svete geometrije, danes zdravilno znamenje holistične medicine in geomantije, imenovano kozmogram- litopunktura deluje kot znamenje zaščite in zavesti identitete. Prostoru okrepi energijsko odpornost, ozemljitev in pretočnost biopolja Zemlje

Šola geomantije je osnovana na meditaciji, imaginaciji in intuiciji. Prizemljitev z Zemljo je temelj. Abeceda spoznavanja sebe in sveta je jezik zaznavanja in zavedanja, po tradiciji poznan kot branje prostora življenja. Danes moderni človek potrebuje vedno bolj duhovno hrano. Reševanje notranje praznine, stiske in skrbi je pa na skupnem imenovalcu s planetarno psihologijo, imenovana tudi globalna ekologija

Lepota, zdravje, ritem, geometrija in organskost so osnovne prvine, ki pritegnejo na pravi poti razvoja

Energijsko polje prostora in človeka je danes obdano z množico vibracij, ki motijo dobro počutje. Ko proučujemo znamenja svete geometrije in staroverstva iz tradicije, najdemo odgovore univerzalnih rešitev za zaščito in krepitev naravne frekvence. Enako pomemben izziv je razvijati rešitve individualno za obravnavani prostor. foto: Rozeta rože življenja iz srednjeveškega portala na otoku Rab je živa. Vsako tovrstno znamenje ima specifično kodo energijskega zapisa. Vkolikor je zapis vibracijsko živo delujoč, še vedno opravlja svojo funkcijo v prostoru.

Primer grafičnega simbola konzorcija odstiranja znanj prednikov Polzela
Grafični simbol konzorcija je kozmogram. To je energijsko znamenje. Poleg likovne vsebine nagovarja tudi na subtilni energijski ravni. Pet listna rozeta z dinamičnimi sredinskimi linijami, ki povezujejo središče s konicami cvetnih listov, generira neprenehno gibanje. Posamični cvetni listi pomenijo celostnost posameznika, krivulja pa dinamični naboj težnje po razvoju in osebni rasti. Pet cvetnih listov s krivuljami simbolizira skupnost v aktivnem razcvetu. Vsak od cvetnih listov nosi svojo vsebino predniki, zanamci, kultura, narava in skupnost.