Umetna in naravna inteligenca

Umetna inteligenca je tu. Posluževanje te tehnologije nas pelje s pospeškom v nove dosežke. Digitalizacija postaja dnevna praksa. Napor za reševanje računalniških izzivov prevzema z lahkoto umetna inteligenca. Vprašanje se postavlja: ali si predstavljamo kakšni časi prihajajo?

Soočamo se s tehnološko iznajdbo umetne inteligence, ki je narejena kot robot. Pomaga za opravit računalniška opravila. Klikneš vprašanje in ti hitro opravi kot pameten stroj, ki za vse ima odgovore. Pridejo ven informacije, ko te postavi v dilemo ali sploh vlagat trud in napor s svojim razmišljanjem in ustvarjalnim delovanjem. Postavi te v položaj omejenosti. Umetna inteligenca je super računalnik. Ali se je potrebno podredit in mu dati veljavo – ni samo osrednje vprašanje. Najbolj bode v oči pomen ravnotežja z našim prvinskim stanjem zavesti in kreativnosti.

Umetna inteligenca je plod velikega tehnološkega napredka. Toda vprašajmo se: ali se bomo pustili voditi napravi, ki vendar ne pozna srčne etike. Do kje bomo dovolili, da razmišlja in določa namesto nas?

V dobi informacij šteje za verodostojen tisti vir, ki je avtentičen in izkustven z uvidi v realnost. Vedno bolj izrazit izziv je pred nami pri presoji vira informacij. Tudi do umetne inteligence, saj se lahko zmoti do najbolj banalnih podatkov. Prepričljiv vir je tisti, ki navdihuje in krepi k iskanju izvora v sebi. Skupaj z delitvijo preobrazbe, za zdravljenje duha tega časa.

Telesna inteligenca je tradicionalni pristop. Povezan z organskim in prvinskim čutenjem toka življenja. Na tej kinestetični zaznavi temeljijo metode prepoznavanja energij okolja. Telo je natančen indikator stanja. Je instrument prevajanja vibracij. Ojačevalniki telesnih zaznav so radiestezijski instrumenti. Preostali spekter pokriva intuitivno delo. Domet energijske diagnostike je odraz duhovne zrelosti slehernika. Vedenje geomantije uči razvijanje celostne zaznave, z vadbo stika z Zemljo. Tisto kar vadiš, to si. Vadba ni le rekreacija in telovadba. Je gibanje duha in trening stanja zavesti do izzivov preobrazbe.

Posebni pojavi v prostoru, ki porajajo poglobljena stanja razpoloženja, so povezani z astralnim aspektom ambienta. To je ravan zdravja enako pomembna kot ostale ravni v integriteti organizma. Lahko se te pojave poimenuje tudi kot metafizične ali mistične. Številne izkušnje pričajo, tudi pri primerih važnih geomantičnih pojavov v pokrajini, da imamo opravka z bitji narave. Po tradiciji je prvi korak pri preobrazbi: pristop v mitološkem jeziku komunikacije-imenovan čustvena inteligenca.

Inteligentni smo toliko kot razvijamo integriteto med razumom in dušo, med srcem in glavo, med svetovi narave in notranjim počutjem misli in čustev.

Po prostoru bivanja se pretakajo informacije in energija. Zapis življenjske naloge lokacije je berljiv iz energijske strukture prostora. Predstavlja natalno karto prostora. Geomantija je po tradiciji zemeljska astrologija. Razbira karakteristike usode in razvojnih potencialov krajine in prebivalcev.

Pridobiti informacijo iz interneta prostora je bodočnost. Čaka nas veliko presenečenje, ko se posvetimo sodelovanju z inteligenco Zemlje. Tak pristop je prepoznan kot etičen in soustvarjalen. Razvijamo novo kulturo in kreativnost, ki presega preživeto paradigmo razumske dominacije nad naravo. Vsi proaktivni pristopi uvajanja nove celostne ekologije- odpirajo nove razsežnosti za kultiviranje življenjskega prostora.

Sveti kraji želijo z nami sodelovati. Potrebujemo znanja za razvijanje senzibilnosti in čutenja narave. Stik s svetimi kraji se odpira s srčno funkcijo izmenjave informacij. To nas uglašuje na zavest skupnih vrednot, pri prepoznavanju vizije, ki nastaja kot glas duše pokrajine.

Napredek prepoznavaš po temu kako razvijaš svojo zgodbo. Jo neguješ, analiziraš, reflektiraš? Ali iz izkušenj nastaja tvoje novo prepričanje in ustvarjalnost? Bolj kot greš globlje v doživetja te zgodbe, bolj postajaš suveren pri sporočanju univerzalne resnice.

Vsako delo stremi k izboljšavam, dokler se ne izmojstriš to kar počneš. Potem pomagaš do zapletenih izzivov tega časa razpršenosti informacij. Znaš točno izpostavit svoj fokus delovanja in nehaš biti vsem na uslugo- to kar nisi. Potem slediš svojemu klicu.

Vodilo kreativnega razvoja je sproščanje duha, delitev dobrega za okolje in spoznavanje univerzalne resnice. S kreativnim delovanjem se dotaknemo razsežnosti, ki so prenosniki med duhom in materijo. Tako sodelujemo pri generiranju evolucije, ki nastaja s silami Zemlje in Neba.

Današnji negativni trendi delujejo specializirano kot hipnoza. Vkolikor nisi pazljiv v zavedanju, brišejo bistvene informacije o realnosti in meglijo um. Nam skupna naloga je izuriti se v prepoznavanju teh pritiskov in osvobajanju k novi vrsti kreativnega delovanja

V zdravljenju duše je ključno odkriti ključ, ki odpira vrata k viru. Bariera bolečine je obdana s številnimi zapisi, ki so plod negativnih prepričanj. Ko jih prepoznamo, bariero odstranjujemo. Prihajamo vedno bolj v stik s procesom preobrazbe. Ta nas vodi kot tok reke v univerzalni ocean. Svojo osebno zgodbo zagledamo v širši perspektivi univerzalnih zakonitosti: kako postati to kar si želiš.

Nikoli se ne ustavi pred oviro preizkušnje. Nastavljena je zato da kaže ogledalo in smerokaz sprememb. Sčasoma postanemo vešči sodelovanja s silami preizkušenj. Potrebno jih je preobražat in v njih odkrivat poligon samospoznavanja. Tako krepimo kondicijo duhovne vzdržljivosti

Ko se terapija začne, pojdi do konca. Največja radost pride, ko odkriješ svoj notranji zaklad. Tam je vir ozdravitve. Vse zunanje aktivnosti so pomagala. Izvorna pomoč izhaja iz vira, ki ga nosiš v sebi. Do tja prideš s srcem do bolečine in naklonjenosti do svoje zgodbe.

Terapija te pelje toliko daleč kot hočeš. Ti določaš tempo. Saj izvajaš spremembo v sebi. Pri tem se srečaš s številnimi ogledali, ki kažejo tvoje podosebnosti, kvalitete in potisnjene potenciale. Bolj kot pogledaš v ta ogledala iskreno, več verjameš vase v preobrazbo.

Raziskujmo. Naj bo tradicija naš temelj. Izumi in inovacije so dobrodošle vedno bolj. Odkrivajmo skozi lastno izkušnjo in si pomagajmo pri preizkušnjah.

V branje: Povzetek iz knjige Gozd in inteligenca narave – Karin Lavin