Zagonetni zapisi

Geomantijska raziskava zagonetnega templja Damanhur potrjuje pozitivno oceno v nadgradnji človekove ustvarjalnosti na potentni energijski lokaciji. Znotraj templja je natančno osredinjena energija v obliki krogle. Deluje kot duhovni laboratorij.

Image title

Značaj amibenta se kaže kot alternativa brezobzirnemu materializmu. Umetniško ustvarjeni sakralni prostoro se umetelno izraža v alegoriji altruizma. Ustvarjalce je očitno pri njihovem delu vodil duh kraja. Slike, simboli in kultivirana kultna geometrijska sporočila so povsod po prostoru. Zapisi informacij so zakodirani po stenah, stropu in v tlaku ter izven časa in prostora. Izžarevajo intenzivno informacijsko polje, polno skrivnih sporočanj. 

Skeptik bi cinično rekel da je to proizvod fanatikov in da mu vendar v takem new age kiču ne bo nobeden solil pamet. V svoji zdolgočaseni pozi mu ni mar odkrivati skrivnosti. Običajni obiskovalec je radovedno soočen z enigmo kaj vsi ti zapisi pripovedujejo in kako jih dekodirati. Množica mističnih simbolov mu vzbuja motivacijo za razbrati sporočilo zapisov. Raziskovalec je hvaležen za izziv. Dovzetno odprith čutil odkriva nekaj novega.

Geomantično gledano, “parcelacije” damanhurskih simbolov oddajajo svojevrstno formo energijskega zapisa. Skupaj sestavljajo svetlobno polje silnic z mnogoterimi informacijami, katere so poenotene na dispoziciji temelja templja, umeščenim pod zemljo.

Vizualno je vsepovsod navzoča zgoščena simbolna pripoved. Toda ob obisku, mi je v določenem trenutku pritegnilo pozornost navznoter. Za zapreti oči v introspekcijo. Za zagledati refleksijo zunanjih v notranje podobe uvidov. Prostor me je spontano prestavil v notranjo dimenzijo duševnosti ambienta in sebe. Pripetil se je TRANSFER med mojjim nezavednim in inteligenco lokacije. Zgodilo se je samospoznanje mojega aktualnega življenjskega vprašanja. Damanhur ima v eteričnem tkivu zelo močna ogledala.

Skrivnosti življenja prinašajo sporočila za našo duhovno pot.  So vodila za iskati samega sebe, v odnosu do celote bivanja. To niso neka banalna sladila življenja, temveč pomebni kreativni ključi rešitev za osebne zaplete. Prava duhovna sporočila so transpersonalne narave. To so zaznave razširjene zavesti. Zdravijo človeške neumnosti povzročene iz instinktov.

Vedno se nekje najde globlje zapisani odgovor na našo situacijo. V določenem času in prostoru. Tja nas pripelje sinhroniciteta dogodkov. Ponudi priliko za ozavestiti. Geomantijska praksa nudi samospoznavanje skozi odkritja prostora.

Damanhurski tempelj je bogat z raznovrstnimi duhovnimi zapisi. Pridoma so umeščeni zavestno za dobro planetarne evolucije.