Zdravje bivanja

Veliko jih sprašuje kako poteka geomantijski pregled hiše. Poudariti velja celosten pristop. Poleg analize zdravja stanovanja, se svetuje z napotki za izboljšanje kakovosti bivanja in osebnega razvoja, posamezniku in družini. Reševanje prostorskih bolezni gre vedno skupaj s spremembo načina življenja stanovalcev.

Geomantijska raziskava hiše vključuje obravnavo zemljišča, predispozicij lokacije kraja, vpliv okolja, stanje obstoječe stavbe in ureditve, genski zapis prednikov prostora, način življenja stanovalcev, sevalne obremenitve, bioenergijsko stanje zdravja in korelacije z aktualnimi preobrazbami.

Splošne težave bivalnih prostorov so v 50% začenši z začetnim površnim načrtovanjem stanovanja in stavbe. Velik vpliv pri tem je hiter tempo življenja, ki se premalo umiri. Bivalne hiše danes potrebujejo novo vrsto stabilnosti, v odnosu do okolja.

Geomantija pomeni ukvarjanje z življenjsko energijo Zemlje, bivalnega okolja in nas samih. Tako izrazito se je današnji čas spremenil, enako tudi prostor. Kako lahko razumemo kaj se okrog nas dogaja, vkolikor se ne odpremo živi izkušnji stika z večdimenzionalnim organizmom planeta Zemlje. Lahko na lokaciji svojega doma, v ambientu službe, v okolju lokalne skupnosti kjer živimo ali širšega geografskega prostora.

Poznavanja stanja v prostoru bivanja, dela in okolja je po tradiciji temelj. Danes je velik izziv poskrbeti za svoje zdravje. Določa ga naše duševno zdravje, skupaj z energijskim, tako osebno kot v prostoru. Kadar so v prostoru bioenergijske blokade ali zastoji, je nemogoče vzdrževati dobro počutje pri stanovalcih ali v delovnem ambientu.

Karakter in zdravje stavbe bivalnega oz. delovnega prostora določa 7 temeljnih dejavnikov: 1. Energijske danosti zemljišča. 2. Vpliv postavitve stavbe in ureditev. 3.Sevalne obremenitve. 4. Interakcija z okoljem. 5. Psihosomatika stanovalcev. 6. Geomantična živost lokacije hiše. 7. Zavest načina življenja stanovalcev.

Splošni faktor vpliva na zdravje iz prostora je okrog 30%. Seveda je vsak primer specifičen. Kadar so akutni problemi z zdravjem, je tudi v prostoru potrebno zdravljenje.

Geomantijska analiza natančno opredeli stanje, od kod prihajajo moteči vplivi in kako so izraziti, ali je to vpliv zemljišča, stavbe, okolja, materialov, ureditve in načina življenja ljudi.

Planetarne spremembe Zemlje zelo podpirajo procese čiščenja zastarelih energij bivanja in spodbujanja novih temeljev v skupnem planetarnem domu.

Skrb za zdravje naj bo holistična. Vključuje naj obravnavo načina življenja, prehrane, ambienta, dela, odnosov, interakcij z okoljem in posebne komponente stanja zavesti do novih preobrazb tega časa.