Zdravljenje je sprememba

Energijsko zdravljenje je vedno sprememba. Z zdravljenjem spremenimo energijo prostora in stanje zavesti. To pomeni informacijsko energijsko polje. Ko gremo skozi proces se soočamo z obrambnimi mehanizmi in strahom pred spremembo. To se začuti. So bariere ki si jih nadevamo da se počutimo navidezno bolj zavarovane. Toda s tem se zapiramo pred čutenjem sebe in svojega počutja. Ko se izgubi zavedanje in čutenje sebe potem se bolečina seli iz čustev v telo. Energija se zablokira. Osnova zdravljenja je dopustiti tok energije in ozaveščanje.

Zdravljenje ni potrebno izvajat napeto. To pa ne pomeni da nismo zbrani, osredotočeni in fokusirani. Poglejmo kako deluje stres. Ta je tudi v prostoru kot geopatski stres. Ko pademo pod ujetost stresa sploh nismo učinkoviti. Zavaja nas vzorec ki je povzročil vse skupaj, da je treba še bolj se naprezat, toda ne deluje, ker se vedno v stresu slabo počutimo. Podobno je prostorski stres. Si pod napetostjo in vlagaš nezavedno napor za nekaj kar bi moralo se izvajat običajno normalno, se prekomerno naprezaš. Zdravljenje je popolnoma drugače. V sproščenem stanju, ko si buden z vsemi čutili, povežeš duhovno in telesno stanje skupaj. To je predpogoj. Enako je v prostoru zdravljenje. Prostor nas podpre z duhovno podporo in ritualnimi bitji, ki so prisotna ko se izvaja zdravljenje.

Naslednji dejavnik ki je nosilna značilnost zdravljenja je sodelovanje. Ko se tako zbere skupina, ki želi srčno pomagat in se uglasi z duhovno namero, pride do sinergijskih učinkov. Poglejmo npr. pevski zbor kakšne frekvence nastanejo in kako pride do resonanc. Tukaj je podobno, le da je to kot šamansko petje. Zvok v določenih trenutkih tako resonira da dela sinergijo z več ravnmi kot zdravljenje.

Sodelovanje  se izvaja enako tudi s prostorom. Prostor nima samo svoje energije. Ima vedno tudi svojo inteligenco, pamet in zavest. Prostor ima tudi čustva. Je bitje. Planet je bitje. Drevo je bitje. Bivalni prostor je bitje. Sodelovanje z zemljo in prostorom je geomantija.

Vsak ki se udeleži energijskega zdravljenja ima priložnost za duhovno rast. Razvijaš empatijo, pomagaš, se učiš pri soočanju s samim sabo v ogledalu skupnega dogajanja.