Zdravljenje sebe in okolja

UKREPI POMOČI ZA ZDRAVJE

Pomoč prostoru in človeku je danes vedno bolj v ospredju. Ukrepi so številni nujno potrebni. Naštejemo jih lahko zelo veliko. Vsi so dragoceni. Izkušnje z zdravstvenimi težavami pri ljudeh in enako v okolju, ki ima bolezni, potrjujejo pomen sodelovanja. Uspešnost zdravljenja je prisotna takrat, ko združujemo znanja in vključujemo proces preobrazbe z duhovno zavestjo Zemlje.

ZAČETEK ZDRAVLJENJA

Začetek zdravljenja duše je takrat, ko vstopimo v svoj notranji svet. Pravzaprav ga občutimo neprenehno, na osnovi svojega počutja. Toda to so običajno površinski načini delovanja, kjer smo prisotni na sto aktivnosti, z verjetnostjo velike potrate energije za opravljanje tekočih funkcij. Te so lahko razpršene ali pa usmerjene v cilj učinkovito. Pogoj uspešnosti je stik z notranjim bistvom samega sebe. Imenujemo ga samozavedanje. Veščina prepoznavanja zapletov je vedno povezana s prepoznavanjem rešitev. Tako deluje zdravljenje. Bolj kot se oglaša duša, bolj smo verodostojni, resnični in pristni.

CIKLIČNOST

Začetek zdravljenja ni samo enkrat. Odvija se v ciklih. Več ciklov kot opravimo uspešno, bolj smo zreli pogledat v univerzalno zrcalo. To so naše skupne rane, izzivi in potrebe po preobrazbi okolja. Vsako dejanje za skupno dobro je danes vredno v kategoriji srčne podpore. Potreba po zdravljenju se povečuje tudi zato, ker se želi prebuditi potencial novega obdobja. Značilen je po horizontalnem mreženju in iskanju preobrazbe v večdimenzionalni zavesti Zemlje.

TRANSFORMACIJA ZAVESTI

Proces preobrazbe Zemlje se kaže pri izboljšanju svojega položaja, v katerem se nahajaš. Postavljeni smo v skupen vzorec kompleksne transformacije zavesti. Stara matrika ne deluje več. Na njej visijo rušilne sile, zastarele, inertne in ponavljajoče v omejitvah. Scenarij že videno se lahko ponavlja v nove cikluse, ki potrebuje drugo odzivnost. Retrogradno zaciklanost plačamo s trošenjem energije v neplodne situacije. Kako se postaviti v položaj preobrazbe je logično. Potrebujemo sodelovanje, zdravljenje in uvajanje novega. Sistemski premiki nas ne smejo zamorit, če so oddaljeni od prakse odnosov. Začnemo lahko na lastnem pragu in širimo domet v okolje.

SAMOZDRAVLJENJE

V zdravljenju so značilni notranji in zunanji ukrepi. Medsebojna povezanost notranjih in zunanjih resursov preobrazbe je zagotovilo za učinkovanost. Holističen pristop odpira novo paradigmo uvajanja ukrepov zdravljenja, na osnovi samozdravljenja v človeku in okolju.

ISKANJE REŠITVE ZA ZDRAVJE

Iskanje rešitve za zdravje je kot igranje šaha. Toda ne na črno beli šahovnici. Izziv je igranje šaha v razmišljanju kako premagat samega sebe. Predvsem v nasprotniku, ki napada z vso močjo nazaj proti nam. To je ranjeni del naše zgodbe. Potrebuje zdravljenje. Premagamo samega sebe tako, da nehamo napadat in se borimo za svoje cilje, potrebe ter sodelovanje.

VSE SE ZRCALI V TELESU

Napredujemo toliko kot pokaže telesno stanje. V primeru oglašanja simptomov z zdravjem, poslušamo pomen njihovega sporočila. Celotno naše dogajanje se zrcali v telesu. Navzven je pa to vidno v telesu pokrajine in domovanja

POMEN BOLEZNI

Bolniška je priložnost prenehati pretiravat in pritiskat nase. Še več, prisluhni bistvu bolezni. To je kot nalašč za poslušanje sebe v vseh odtenkih. Tudi tistih ko ni bilo dovolj časa se pogledat v ogledalo navznoter.

ODLOČITEV SE OZDRAVITI

Odločitev se ozdraviti je življenjski preobrat. Z veliko intenzivnostjo aktiviranja potenciala notranje preobrazbe. Sledi proces. Traja toliko kot potrebujemo za se srečati s svojimi senčnimi vsebinami, zastrtimi potrebami po samouresničenju in dobrem počutju v domovanju, odnosih in povezanosti z naravo.

SKUPNO PREBUJANJE

Tam spodaj na dnu je skrita pošast, ki napaja samodestruktivnost, vojne in dekadenco človeštva. Oglaša se kot zver, povsod tam kjer se izgublja smisel življenja in medsebojno povezanost nasprotij. Interpretacija mitološkega izročila ima danes svoje pojave, ki so berljivi kot temna plat okolja. Čaka nas obsežno zdravljenje in odpiranje nove realnosti. Ta je v ozadju cel čas prisotna. Dovolimo ji da pride v ospredje, v skupnem razvijanju kritične mase prebujanja.

NOTRANJA HIGIENA

Pri soočanju z napredovanjem zdravljenja se srečamo z ovirami in lastnimi omejitvami. Ni za zanemarit pomena ambivalentnosti. To so kontradiktorne vsebine, katere se med seboj mešajo v konfuzno stanje. Delujejo kot razglašen orkester. Vse te vsebine so deli naše in skupne zgodovine, ter prepričanj o uspehu / neuspehu. Do teh potencialov velja delovati pametno, sicer so lahko značilne prepreke, z oglašanjem zmede. Zato je nujna notranja higiena misli, čustev in vedenja, v umeščanju v nov duhovni prostor v sebi.

OZAVEŠČANJE

Ko pride do težav, je izziv identificirati izvor problema. Od kje prihaja, kaj je prožilec, kaj je neposredna motnja in kaj je stranski učinek težav. Reakcija na težave je lahko realna ali pa plod projekcij. Vedno je prvi korak ozaveščanje, v čimširšem spektru obravnave prisotnih dejavnikov bolezni oziroma zdravja.

POMOČ

Pomoč ki jo rabiš za zdravljenje tvoje stiske, ti je na voljo toliko kot hočeš ugrizniti v grenkobo lastne zgodbe. Sok ki ga okusiš, je potrebno izpljuniti ali pa prebaviti v sebi. Presoja kaj je gnilo in kaj del notranje identitete, je bistvena sestavina dela na sebi. Pomoč od zunaj, s strokovnjakom holistične medicine, bioterapije, je dragocena podpora v procesu preobrazbe. Večji kot je diapazon obravnave duševnega spektra zdravljenja, bolj smo učinkoviti v doseganju rezultatov.

VLOGA TERAPIJE

Vodenje skozi proces terapije je soočanje z izzivi, spremljanje premikov, razumevanje zapletov, ugotavljanje zahtevnosti položaja, vztrajanje v preizkušnjah, razvijanje potencialov in integriranje vseh aktivnosti v nov življenjski slog. Pri opuščanju starega programa in vzpostavljanju novega, postajamo tisto, kar krepi naše duševno in telesno zdravje.

CILJ TERAPIJE

Terapija je odkrivanje svojega potenciala. Ni namen problematizirat, čeprav rešujemo probleme. Ni namen delati scene, čeprav se dvigajo vsebine podzavesti. Namen je razvijati proces, v sodelovanju med ranjenimi deli sebe in virom dobrega počutja. Ta nas vodi tja, kamor želimo.

KROGOTOK

Program zdravljenja bolezni je lahko konvencionalen, alternativen, površen, sterilen, sistematičen ali  celovit. Odločitev kaj hočeš in kako se boš zdravil je na tvoji vesti. Vedno dobiš take situacije, kot jih sam želiš. Zdravljenje se v osnovi odvija v nas, znotraj naše telesne in duhovne biti. Vsi sistemi zdravljenja se odzivajo na naš samozdravilni potencial. Važno pa je sodelovati z razpoložljivimi znanji, prakso in strokovnjaki, ki se predajajo pomoči tvoji zgodbi. Tako se krogotok zaokroža in nudi primerne pogoje za reševanje svoje usode v telesu.

OGLEDALO OKOLJA

Okolje bivanja nam kaže ogledalo. Učimo se lahko v njemu pasivno ali aktivno. Venomer se v ogledalu vidimo kaj počnemo, kako sodelujemo in kako razvijamo preobrazbo. Zdravljenje okolja je zdravljenje sebe. Vsakič ko že poskusimo opraviti premik na boljše v okolju, se pokaže povratni tok k nam. Evolucija je vidna v naših rezultatih, koliko zmoremo doseči poglobitve razumevanja tega ogledala in odzivanja za boljše stanje okolja.

RANE V TELESU POKRAJINE

Okoljska problematika je obremenjena še z dodatnimi neučinkovitimi načrtovalskimi posegi in sanacijami. Ti bodo zagotovo povzročali ponavljanje kronične rane v telesu pokrajine. Razen če se ukrepa pravočasno, s treznimi sistemskimi spremembami in nujnimi iniciativami v skupnosti. Prostor se ob tem oglaša in nas spominja na zgodbo, ki smo jo doživeli s  poplavami in požari, kako se iz tega naučiti prepoznati vzroke.

ZEMLJEVID

Poglejmo na zemljevid okolja. Je zemljevid v več plasteh. Branje energijske strukture na zemljevidu je geomantična diagnostika. Telesu pokrajine najdemo meridiane, izvore življenjske energije in značilna območja preobrazbe, ekološko pomembne cone, rane in kritične točke potrebne zdravljenja.

PODNEBNE SPREMEMBE

21.01. 2024 sanjam kako gledamo na zemljevidu Slovenije občutljiva območja. Oglašajo se s svojo okoljsko težavnostjo in stanjem elementarnih bitij narave, ki kažejo pomen v problematiki podnebnih sprememb. Sanje sporočajo pomen zdravljenja okolja. Rešitve velja iskati v sodelovanju z bitji Zemlje, ki nosijo globlje sposobnosti za dosego preobrazbe okolja.  

ŠIRJENJE DOMETA DELOVANJA

Zdravljenje ima izziv širiti domet svojega delovanja. Kako vključujemo duševne potenciale v proces preobrazbe, kje ima okolje energijske blokade ter vire vitalnosti, kako se odkriva rešitve v odpiranju krogotoka med človekom in Zemljo, kje tičijo socialne motnje zapete na prostorske ovire, kako odkrivati energijska omrežja pokrajine, kje je ozadje vplivov podnebnih sprememb, kako poslušati govorico narave pri iskanju skupnih rešitev.

SODELOVANJE Z ZEMLJO

Zdravljenje okolja se aktivira vedno, ko se posvetimo izvornim procesom preobrazbe. To je naša naloga bodočnosti. Ekologija napreduje z vključevanjem poglobljene ekologije. Odpira se nam novo področje. Vstopamo v novo obdobje. Prikazujejo se nam uvidi in strokovne ugotovitve, ki nazorno potrjujejo dejstvo, kako potrebuje človek pomoč Zemlje. Sodelujmo z zavestjo Zemlje. Začnimo danes.

NARAVNA FREKVENCA

Edina rešitev je poglabljanje stika z naravo. Napram negativnim trendom iztirjenosti iz Zemlje, nam ne preostane drugega kot predanost procesu zdravljenja in praktično sodelovanje za pomoč okolju. Edina rešitev pomeni, da je to temelj naše prizemljitve. Tehnicistični nadomestki so umetna mašila. Delujejo na drugih frekvencah. Bistveno je razvijati temelje naravne frekvence. Potem lahko govorimo o relativni stabilnosti, v odnosu do razburljive dinamike tega časa.

ZNANJE

Teoretično znanje duhovne prakse je bolj pomembno, kot sprva mislimo. Ko se učimo duhovna znanja, se tisti razumski model ozkega percepiranja razširi v sfere modrosti, izkušenj prednikov in inspirativnih principov evolucije. Glava ni več problem, ker se spoji s srcem in inteligenco življenja. Postopoma ta znanja preverjamo na lastnem pragu, delovni praksi in v odnosih z naravo in ljudmi.

SEME NOVEGA

Prepoznavanje rešitev za ta čas in prostor je odkrivanje ugank. Dokopljemo se do njih z vztrajnostjo in presežnim razmišljanjem. Vkolikor nosiš seme novega, ga neguj in razvijaj v vseh odtenkih tega potenciala. Vreden je vse podpore in spoštovanja.

UGANKE

Na določene uganke odgovorimo edino s sodelovanjem. Ni nujno da posameznik solira. Lahko se izgubi preveč v svojem trudu, kjer pa ni dovolj skupnega odkrivanja enigme. Uganke so kreativne, zdravstvene in terapevtske. Poleg običajnih dnevnih dilem kako biti boljši. Vse uganke so naš poligon vseživljenjskega učenja.

MEDITACIJA

Meditiranje na rešitve je neizkoriščen potencial, v vseh primerih pozunanjene paradigme. Vstopi v naravni prostor, objemi drevo, poglej sončni zahod, poslušaj tok reke, zasidraj se ob skali, dihaj zrak gozda in se zazri v nebo. Tako se večkrat oglaša kreativna vest, ko iščemo razrešitve lastnih ugank.

KREATIVNOST

Preveč se naslanjati na materialistično razumsko paradigmo je utopija. To kar nas navdihuje, je kvantni preskok v zavesti. Pomemben tako za znanost, kot tudi za alternativne pristope, vključujoč s poslovno prebojnimi znanji za podjetnike. Zakaj je tako važno preiti na novo ravan ustvarjanja? Potrebujemo preobrazbo ekonomske moči kapitala, ki spodjeda temelje stroki. Saj se lahko vrhunska strokovna prizadevanja sesujejo, vkolikor klonejo pred apetiti potrošniške pameti. Kvantni preskok pomeni razvijati etično in kreativno misel, katera je odraz inspiracije novo nastale resničnosti.

INOVATIVNOST

Inovativnost ni samo kreiranje novega. Je uvajanje preobrazbe iz neuspeha v uspešni pristop. Ko propade projekt, zgodba, podjetje ali zdravje, je potrebno iskati rešitve drugačne vrste. Sicer ponavljaš star problem. Vkolikor vključiš inovativnost do sebe, ali celo do okolja, zmaguješ na celi črti časa in prostora naprej.

GENERIRANJE

Bolj kot napreduješ, bolj se zavedaš kako tvoje misli potujejo po prostoru. Enako čutiš kako prihajaš v polje miselnih tokov skupine ljudi, kjer deluješ. Postajaš pozoren kako se lepiš na nepotrebne miselne tokove in se od njih odklapljaš. Enako počneš do kreativnih misli. Generiraš jih v svoje delo in okolje. Iščeš sorodne vibracije in jih medsebojno krepiš, za skupno polje zavesti.

VIZIJA

Pot v jutri se odvija danes. Postavimo si kriterij, ki nas prizemlji in odklopi od odklonov skrajnosti idealizma ali pesimizma. Ekstremi so nevarni. Še posebej ko se ulovijo v globalne sile manipulacij ali odtrganosti od odnosov. Vzdržujmo pot preobrazbe z realno vizijo, v današnjem dogajanju.

PREIZKUŠNJE

Ko hočeš narediti premike v obstoječem sistemu, se srečaš s preizkušnjami in protisilami. To je sestavni del tovrstne spremembe. Oglašajo se senčne plati družbenega organizma. Prihajajo skozi pravila sistema, organizacije in določene ljudi proti tebi. Doživiš lahko kot grožnjo, napad ali pritisk. Resnično si v situaciji velikega preizkusa koliko si upaš iti naprej. Takrat nas življenje testira koliko si skupaj pomagamo prebroditi te ovire, za pokazati pogum, voljo ter vztrajnost.

PROCES PREOBRAZBE

Vodenje sebe v preobrazbo je proces. Traja določen čas. Dokler se ne vse postavi v novo funkcijo, je vmesna faza prehodov. Menjujemo vloge, delovanje in izražanje resnice. Vedno se sporočilnost univerzalne resnice poveča, ko je preobrazba učinkovita. Tako pomagamo krepiti skupni mozaik, tam kjer delujemo za skupne spremembe.

VZPOREDNE DIMENZIJE

Izročilo nas uči o podzemlju in duhovnem svetu. Vmes smo mi v običajni percepciji dogajanja. Toda naša povezanost deluje v več sferah zavesti. To preklapljanje je normalno in nujno, če želimo širiti razumevanje o sebi in svoj vlogi v svetu. Medsebojna prežetost z vzporednimi dimenzijami je zdrava in koristna za naš razvoj. S tako shemo je potrebno spodbujati nove izobraževalne programe, z zavedanjem da nismo sami. Sodelujmo s pticami, drevesi, rekami, kamni, zvezdami, gorami, v inteligentnem omrežju zavesti Zemlje

VADBA

Vadba nas dela žive. Vsak dan posvetimo nekaj časa skrbi zase. V stiku z živostjo narave. Tako se poživljamo, regeneriramo, sproščamo, vitaliziramo in krepimo zavedanje kaj dogaja. Vadba se postopoma razširja v duševni trening. Dopolnjevanje sproščanja stresa tudi v naših mislih in čustvih, je za telo blagodejno. To počnemo z delom na sebi.

ZDRAVJE BIVANJA

Prostor te kot prehrana podpira ali pa povzroča preglavice. Podporne vitalne energije potrebujemo za svoje dobro počutje. Prihajajo iz zemljišča kjer živimo. To je temeljni kriterij ali smo primerno prizemljeni. V domu, na vrtu in v svojem telesu.

SODELOVANJE

Povej mi kakšno mrežo sodelovanja gojiš in povedala ti bom kdo si. To nam govori učiteljica življenja. Naša neprenehna izkušnja odnosov, koliko so odtujeni in koliko pripojeni v srce. Učimo se kako se bolj približat sogovorniku in sodelavcu, v razumevanju kako razmišlja druga stran. Hkrati pa da ne izgubimo lastne integritete. Preverjanje ali to deluje resnično v praksi, govorijo odnosi v skupni zgodbi.

ZDRAVILIŠČE V NARAVI

Vodenje po pokrajini je turistično, doživljajsko, terapevtsko, izobraževalno in raziskovalno. Vsakič ko obiščeš sveti kraj ali poseben naravni prostor, se ti odkrije nekaj novega. Treniramo naravnanost, stanje zavesti, odprtost, raziskovalnost, čuječnost in voljo si medsebojno pomagati. V tem času je naravni prostor zatočišče, svetišče in zdravilišče.

USPEŠNOST ZDRAVLJENJA

Zdravljenje je uspešno, ko se postavimo vase z duhovno zavestjo. Takrat se vidimo iz perspektive kreativnega razmišljanja, meditativnega zorenja in integracije svojih potencialov.

Robi Lavin, februar 2024