Žička Kartuzija

Image title

GEOMANTIJSKA ANALIZA ŽIčŒKA KARTUZIJA:

Stavbe samostana so na lokaciji vzpostavile energijsko mrežo Davidove zvezde, s središčem v cerkvi Janeza Krstnika. Odraža prostorski red kakor zgoraj, tako spodaj. Prostor preslikuje kvalitete kozmičnih konstelacij na zemeljski okvir samostana. Energijsko polje samostana je zaprto v sakralnem naboju kot piramida. Vzdržuje duhovno atmosfero dediščine menihov. Za razvojne kvalitete prihodnosti se izvaja vaje prelivanja dobrobiti potenciala samostana v širše okolje. Povezuje nas z duhovnim smislom življenja: za utrditi osmišljenost svojega življenja, okrepiti odločitve za dejanja, kot rezultat svojega poslanstva. Davidova zvezda lokacije je rezultat svete geometrije geomantov graditeljev tistega časa.

Prostor Žičke Kartuzije potrebuje zrcalno ovrednotenje zunaj v naravi. Primerna geomantijska interpretacija krajinskih potencialov zunanje lokacije, ven iz stavb samostana, je zagotovo logično nadaljevanje turistične promocije prostora. Tudi v tem primeru se potrjuje, da velja raziskati temeljno karakteristiko: kakor zunaj, tako znotraj. Tako bi dobili celo sliko prostora:kakor zgoraj, tako spodaj in kakor zunaj, tako znotraj.

GEO VAJA POSODA INSPIRACIJE POSLANSTVA:

V tišini se poveži z duhovno osjo Žičke Kartuzije med Nebom in tvojim srčnim središčem. Roki daj v položaj molitve pred srce. V področju srca si predstavljaj posodo. Z vero prosi za podporo. Predstavljaj si kapljice inspiracije ki jih prejemaš v posodo srca. Občuti v njih sporočilo. Potem roki odpri pred srce. Prepusti se nadaljevanju prejemanja pretoka. Sedaj se zliva iz tebe navzven v širše okolje.

Program geomantijskega turističnega vodenja je avtentično zasnovan, na podlagi geomantijske analize obravnavanih lokacij. Predstavlja produkt projekta Odprto učno okolje za vse generacije. Pristop geo turističnega vodenja projekta je uporaben enako za vse generacije, posebej izdelan za specifične ciljne skupine. Vodenje izvajajo šolani geomantijski vodiči, pod mentorstvom Robija in Karin Lavin, zavod Anina Mundi.