Zlagana zgodovina

ZLAGANA IN POTVORJENA starodavna ZGODOVINA je mehanizem za upravljanje naše civilizacije…čŒe ne razumemo naše preteklosti, ne moremo razumeti naše sedanjosti in prihodnosti   

Image title

Marjan Kogelnik :

“Kdor ne pozna svoje preteklosti; kdor ne ve od kod prihaja, ne ve kdo je in kam potuje… ne pozna svoje identitete in če ne pozna svoje identitete, je izgubljen v času in prostoru…“

“Dokazi o resnični zgodovini človeštva, ki naj bi bila precej drugačna, kot so nas učili v šoli, so tako trdni, da se bodo čez petdeset let ljudje smejali tistim, ki se danes smejejo njim. čŒe pa se iz odkritij o starodavnih, visoko razvitih civilizacijah ne bomo naučili ničesar, je prav mogoče, da se čez petdeset let ne bo smejal nihče”  Iz intervjuja Alje Tasi s četverico predavateljev kongresa Piramide in starodavna tehnologija https://aljatasi.com/2014/09/so-zelenjavo-pred-65-milijoni-let-gojili-vesoljci-ali-zemljani/

PRENOVLJENI POGLED NA NAŠO PRETEKLOST

  1. Civilizacija se je v zgodovini človeštva razvila večkrat.

  2.  Civilizacija se je razvijala ciklično, vsak cikel pa se je običajno razvijal od manj do bolj razvite civilizacije.

  3. Zadnji cikel svetovnih civilizacij traja 5000 let.

  4. Najstarejša znana civilizacija na svetu je Gobeki Tepe, ki jo datiramo v leto 9500 pred našim štetjem.

  5. Pretekle civilizacije so bile sposobne tehnoloških dosežkov, ki jih danes ne znamo ponoviti.

„Zanimivo je , kako uradna znanost prav nič ne raziskuje in se ne sprašuje glede najdb v Peruju in Boliviji. Egipt in najdbe v Evropi še nekako raziskuje in poizkuša neuspešno razložiti, neverjetne stvari v južni Ameriki pa prav jasno ignorira. Kako to, da ne razložijo ali vsaj raziskujejo Teuanaka in Puma Punka.

NEKAJ NAJBOLJ AKTUALNIH

1.PUMA PUNKU

Ta kraj je že desetletja brez resnih raziskav. Zadnja leta se nekaj domačinov loteva odkrivati skrivnost, ki so zakopane tam.

Image title

Pred leti se je Klaus Dona (Avstrija) muzejski kurator hasburgžanov, raziskovalec in publicist pridružil skupini, ki se je ukvarjala z izkopavanjem in raziskovanjem kosti velikanov v mestu Puma Punku v blizini Tiahuanacoa v Boliviji. V neposrednih bližini so izkopali „ljudske“ skelete, ki merijo v višino poprečno 2,6 metrov. Kosti lobanje so zanimive, ker ne vsebujejo naravnih šivov, ki potekajo do polovice glave od zadnjega dela lobanje. Poleg tega je oblika lobanje jajčasta. Primerjava: lobanja Homo sapiensa je sestavljena do treh ploščic, ki so podvezane s šivom, ki se vije v nepravilnem cink cak vzorcu. To pripelje od zaključka, da najdene kosit in lobanje ne pripadanju Homo sapiensu. Poleg tega je sprednja vitica zelo poudarjena. Podobne kosti so našli tudi na Malti. Lobanje na tem mestu so imele izredno podolgovato teme, podobno kot lobanje iz Ice v Peruju, ki se nahaja v bližini črt Nasca.

Puma Punku je  eden najbolj skrivnostnih in presenetljivih krajev na Zemlji zaradi

  • ene najtrših kamnin na svetu diorida iz katerega je zgrajen in

  • sama natančnost oblikovanja;

  • da je kraj na 4.000 m višine, kjer ni dreves; kako so lahko več 100 ton težke klade sploh lahko premikali, oblikovali, sestavljali skupaj;

  • poseben je način gradnje – kot lego kocke… in še polno drugih posebnosti.

2.GOBEKI TEMPE

Zadnje večje odkritje, ki so ga objavili prav vsi mediji iz celotnega sveta  je dokaz ignoranci in prikrivanja uradne znanosti, o čemer so  so že pred desetletji pisali različni avtorji . Uradna znanost se naredi prav nevedno, če ne celo neumno ob takšnih odkritjih. Ko pa so pred leti na jugu Turčije odkrili kompleks znan pod imenom Gobeki Tempe, je sledilo presenečenje.

Image title

Uradna znanost je sama ocenila to najdbo na 12.000 let starosti, kar je 7.000 let več kot piramide in Stonheage. Gobeki Tempe je zgrajen na neverjeten način in predstavlja znanja astrologije, astronomije, gradbeništva, kiparstva in vseh ostalih znanosti. Kako je možno, da so graditelji imeli ta znanja 7.000 let pred gradnjo piramid in Stonehenge-ja? Ali se sploh zavedamo, kaj to pomeni? Ali se sploh vprašamo, koliko je 7.000 let več v razvoju človeka?

En zelo pomemben faktor pri raziskovanju antične zgodovine je omejen um ljudi, ki vodijo pregled zgodovine, naših znanstvenikov. čŒloveška zgodovina je pisana in vodena od ljudi, ki zavestno ali podzavestno skrivajo, zavračajo in pretvarjajo vse najdbe, ki ne spadajo v več kot 100 let star kalup zgodovine.

To je druga stvar, ki je zelo pomembna pri tem; kalup in celotna shema naše daljne zgodovine, tako iz širšega, kot specifičnega pogleda obstaja iz se nadaljuje iz tiste najbolj grobe in rigidne, ki je nastala sredi 19. stoletja. Povedano preprosto; vsa prepričanja, ki jih imamo o naši daljni zgodovini so popolnoma ista, kot tista, ki so nastala pred več kot 100 leti, pa čeprav imam sedaj na voljo zelo veliko novih odkritij in spoznanj.

A se zavedate, da bi samo ta najdba morala spremeniti celotno antično zgodovino človeštva, če bi jo jemali tako, kot bi jo morali. Ta megalitski kompleks kaže na to, da je obstajala civilizacija, ki je okoli leta 10.000 p.n.š. Imela že pisavo, komunikacijo na visokem nivoju, več stoletno izobraževanje in razvoj na področju umetnosti, astrologije, astronomije, itd. In to v času, ko naj bi človek komaj začel uporabljati prve znake inteligence in orodja.

Tako je potrebno pri kakršnem koli razmišljanju in raziskovanju tega področja se izogibati samo ujetosti v tisto, kar sami verjamemo, tako uradni znanstveniki, kot alternativni.

Najprej se je potrebno prebiti in omejiti kolektivno amnezijo, ki jo poznamo od začetka uradne znanosti in ki jo medijo in družba tako vneto podpira in podpihuje. Kajti tukaj se ne gre samo za to, ali je naša zgodovina morda malce drugačna, kot jo opisujejo uradne knjige in družba. čŒe bomo enkrat dokončno odprli oči, nehali prikrivati tisto, kar je resnica, potem se bodo kot domine začele podirati vse ostale dogme, pravila in načini pogledov na nas ljudi, svet in celotno Stvarstvo. čŒe bomo enkrat priznali skrite stvari, ki so jih imeli naši predniki, potem bomo morali priznali še marsikaj drugega.

3. KIPI NA VELIKONOčŒNIH OTOKIH

„  Na naslovnici revije National Geographic Julija 2012 je bila slika  Velikonočnih otokov z naslovom Nerešena uganka mogočnih kipov. V članku so hoteli predstaviti tehnike in načine, s katerimi mislijo, da so domorodni otočani premikali in postavljali te mogočne kipe. Ponudili so nekaj teorij in pa predvsem praktičnih preizkusov, ki so jih zadnjih 50 letih opravili različni raziskovalci. Avtorji članka so na koncu prišli do istega zaključka, kot je povedal že sam naslov; uganka gradnje in transporta kipov ostaja skrivnost ne glede na mnogo eksperimentov in testov in načinov, ki so jih pripravili različni strokovnjaki.

 V začetku članka je napisano, da so kipi težki tudi več kot 80 ton, kar je ogromna teža, v eksperimentih, ki so jih opravljali ljudje, ki so hoteli predstaviti načine gradnje pa so uporabljali težo kamnov med 5 in 10 ton (primer predmetov težkih 100 ton).  Ti eksperimenti v vsakem primeru niso bili verodostojni. Ne morete vzeti 10x manjšo teže nečesa, če je namen testa ravno to, da pokažete, kako so premikali točno določeno težo

Image title

https://marjankogelnik.wordpress.com/2015/10/07/zlagana-in-potvorjena-zgodovina-je-mehanizem-za-upravljanje-nase-civilizacije-kdor-ne-pozna-svoje-preteklosti-kdor-ne-ve-od-kod-prihaja-ne-ve-kdo-je-in-kam-potuje-ne-pozna-svoje/