Znanje za prihodnost

Znanje je danes osrednja sila preobrazbe, ko je združeno s srcem, voljo in modrostjo. Znanje postane uporabno za zdravljenje ko nosi v sebi odnos do bolečine z razumevanjem holograma zdravja. Učimo se o skupni preobrazbi s prepletom znanja iz različnih strok, izkušenj in uvidov.

Znanje je lahko moč in pomoč. Lahko se pa zlorablja za namene nadvlade in manipulacij. Okrog znanja se vrti veliko podatkov, zgodovinskih dejstev in vsebin iz memorije zakladnice izkušenj človeštva. Brez znanja smo naivni in zaplankani. Nimamo prave percepcije kaj dogaja. Kako torej pridobiti primeren odnos do preobrazbe, da uporabljamo znanje kot hrano za skupno preživetje? Najprej je potrebno postavit sebe v položaj ustvarjalnosti. Potem odpiramo vir, ki je skupen kvaliteti evolucije in spremembe, ki združuje kaos in red.

Pridobivanje informacij iz interneta Zemlje je dostopno številnim raziskovalcem, ko skupaj vsak v skladu s svojo nalogo odkrivamo hologram preobrazbe. To je energijsko informacijski zapis, berljiv v posebnih območjih, z značilnostjo aksis mundi: dežele, pokrajine, regije in širšega okolja. Odkrivanje uvidov je presenetljivo večplastno. Do njih pridemo z disciplino, potrpežljivo in posvečeno za skupno dobro.

Prepoznavanje vzorcev civilizacije v prostoru kjer živimo je spretnost branja holograma. Do tega pridemo s predanostjo skupni nalogi ozaveščanja, raziskovanjem nevidnih plasti subtilne sfere okolja in aktivnim spreminjanjem. Vsak raziskovalec je neprenehno v izzivu širjenja zavesti svoje percepcije zaznavanja. To je tako obsežen proces vstopanja v skrivnosti Zemlje, v katerem se učimo gojiti hvaležnost in samorefleksijo.

Vstopamo v vedno bolj izrazite izzive po preobrazbi. Se stopnjujejo. Slediti temu ritmu je pot raziskovanja in sodelovanja. Ritmi se medsebojno prežemajo ko sledimo viziji in preraščamo omejenosti. Znanje postaja vedno bolj pomembno za razreševati uganke zapletov civilizacije.

Zaradi zahtevnih okoliščin in prevladujoče raztreščenosti zavesti v obstoječi paradigmi, se velja nujno vprašat kam pravzaprav gremo. Ko si vzamemo čas za razmislek in poglobitev v duha časa, se odpre klic po prebujanju zavedanja. Postanemo bolj pozorni na procese preobrazbe, ki so nam v pomoč ko se naravnamo delovat v spremembi. Dvig stanja zavesti pomeni odkrivat slepo ulico v kateri obtičiš in pot ki vodi iz nje naprej.

Brez ozaveščanja vizije se okno novih priložnosti ne odpira. Še posebej ko se gleda črno belo. Kljub vsej dramatični sliki ki se nič ne nasmiha s prijaznostjo, ampak z grobostjo globalne iztirjenosti iz ozemljitve, je prav v temu stanju izziv gledati čez. Vsi vizionarji človeštva so to zapisali v naš skupni razvojni hologram civilizacije.

Sodelovanje je danes odločilno na vseh področjih ki vplivajo na našo prihodnost. Kako sodelujemo se kaže kako napredujemo. Pri tem trčimo v značilne kolektivne prepreke ki so del procesa preobrazbe. Ena med njimi je prepreka paradigme razumske prevlade do svetosti življenja narave Zemlje. Ko se ujamemo nanjo zveni vse zakomplicirano in zakvačkano v pajčevino razmišljanja kot stroj. Nemudoma se velja od tega distancirat in prevzeti pristop ustvarjalnosti s srcem.

Sodelovanje pri ozaveščanje pomeni odkrivati pot labirinta. Ta vodi po poti osmišljene logike razvoja v ciklih. Ni za prehitevati. Najti velja pravi ritem in odprtost vseh čutil pri iskanju smeri naprej. Tako se skupaj učimo napredovati z razvozlavanjem uganke labirinta. Lahko ga imenujemo tudi pot spoznavanja sebe v skupnem mozaiku sodelovanja, skupnosti, projektov in zdravljenja..

Priti do resnice o skupnem izzivu ki je pred nami je maratonska pot opazovanja. Toda ključno jo je definirat po dnevnih etapah. Tako se spoznanja dopolnjujejo po ciklih in sestavljajo v mozaik širših ciklov. Ko potem pogledamo za nazaj, se odpre slika tudi za naprej iz boljše perspektive.

Napredovanje na duhovni poti pomeni za nas skupno vprašanje za mu odgovorno dati odgovor. Vprašanje se pojavlja pravzaprav vsak dan. Napredujemo takrat ko razrešujemo enigmo tega časa. Kadar nas dileme zagrabijo za vrat in nismo več v stanju reševanja te križanke-potem zdrsnemo v ponovitve učnih lekcij. Kako najti odgovor na zapletene uganke je izziv ki ima rešitev- ko izvajamo spremembe kot proces v skupnem hologramu mreženja.

Prihodnost je vedno tudi v sedanjosti. Tako sledimo klicu, ki se oglaša v ogledalu naših potreb po spremembi, ko nam dnevno prihaja naproti skrivnost imenovana cikličnost življenja. Kako so znale starodavne civilizacije slediti tem ritmom je temelj znanja v genskem zapisu Zemlje. Izročilo prednikov o svetosti narave in sporočilih Zemlje za našo prihodnost je nosilna vrednost. Nadaljujemo z ozaveščanjem in delitvijo znanja za skupno dobro.

Z Zavodom Anima Mundi za zimski solsticij 21.12. ob 18h prirejamo že poznano spletno konferenco Preobrazba Zemlje in človeka. S sodelavci odpiramo okno v svet, tako da spodbujamo gledanje na realnost iz širše perspektive, v zaobjemanju vzročno-posledične slike in iskanju vizije skupnega holograma. Vsak s svojim prispevkom ponuja dragocen vpogled in predloge za preobrazbo.

Zimski solsticij ima potencirano moč notranjega sonca. Ozreti se vase navznoter. Pogledati onkraj, globlje vase. Soočiti se z globoko temo, v kateri je notranje sonce novih začetkov. Tudi če je težko, je prav da se take vrste ritual ali notranje zrenje izvede dosledno – kot potovanje v globoko jamo in potem na vrh, za doseganje vpogleda do nove perspektive.

Ko se na ta dan tako zberemo skupaj, tudi ko je na zoom povezavi, zimski solsticij doživimo v stanju zavesti- dovzetnem za doseganje univerzalnih uvidov. Lahkotno, presežno, preprosto so zgodi. Tisti trenutek ko nas obda svetloba skupnega znanja, dobimo novo upanje za vstop v novo obdobje.

Nadaljujemo skupaj v delitvi spoznanj o skupni spremembi. Hvaležno organiziramo dogodek, ki nas navdihuje tudi pri nastajanju s svojimi naključji.

Na Konferenci bo Karel Gržan s prispevkom: Ko stari svet umira in se rojeva novi. Karla Gržana gostimo kot predavatelja že iz delovanja gibanja Odstiranja znanj prednikov. Je naš zgledni svetilnik, ki kaže luč v temi. Geomantično je podkovan z znanji megalitskih struktur, na podlagi dolgega raziskovalnega odkrivanja posebnih območij krajine, svetih krajev in lokacij duhovne dediščine. Nadaljuje z navdihi in spodbudami da prevzamemo pogum do pritiskov krize. Predstavlja svojo novo knjigo: Kakor na Nebu, tako na Zemlji.

Semir Osmanagić nam bo predstavil obsežen vpogled v evoluciji Zemlje, na dolgi časovnici ki jo običajno ne poznamo. Razkriva znanja starodavnih civilizacij na sodoben, preprost in inteligenten način, ki pritegne pozornost o nas kako malo vemo o sobivanju z Zemljo. Daje nam napotke o sedanjih spremembah, .s prispevkom: Spremembe civilizacije na Zemlji.

Konferenca predstavlja še enega ključnega soustvarjalca naših prizadevanj za skupno preobrazbo. To je Boris Čok. Skupaj smo iz Krasa, delujoči za ozaveščanje starih znanj o Zemlji in skupnosti. Njegov prispevek bo Staroverstvo v duhovnem sozvočju z naravo.

Konferenca predstavlja naš odločilen člen soustvarjalke za preobrazbo, z delovanjem vsestranskega prizadevanja za sistemske premike na temelju starodavnih znanj. To je Violeta Bulc. Njen prispevek bo: Ali smo pripravljeni na naslednjo civilizacijsko paradigmo?

Konferenca ponuja vpogled iz druge perspektive do realnosti. Do tega pridemo z dolgotrajnim raziskovanjem skupnega holograma. O temu bo govoril prodorni soustvarjalec konference Andrej Detela. Naslov prispevka Orfiški vstop v preobrazbo: znanost, umetnost, duhovnost.

Predstavljamo soustvarjalko dogodka, ki povezuje znanja o našem zavestnem spreminjanju, z upoštevanjem univerzalnih principov preobrazbe. To je Anja Horvat Jeromel. Naslov njenega prispevka je: Bližnjica iz začaranega kroga v osebno preobrazbo.

Konferenca končno postavlja na svoje mesto tudi udeleženca, ki ima z govorniki dogodka skupen status dolgotrajnega raziskovalca. To je Marko Pogačnik. Predajamo znanja geomantije v skupnem mozaiku. Sledimo vsak svoji nalogi in iščemo nove načine za spremljanje sporočil Zemlje. Naslov Markovega prispevka je: Kritični trenutek v preobrazbi Zemlje.

Konferenca Preobrazba Zemlje in človeka, zimski solsticij – Geomantija